fbpx

Ειδήσεις Moto

ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΙΣΤΑ

Nikos Lyriou Chalkida 11ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΤΜ MOTOREX MICHELIN TEAM ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΧ2 & ΜΧ85

Διατηρώντας το εκπληκτικό τους αήττητο σερί, οι Νίκος Λυρίου και Μάριος Κανάκης ολοκληρώνουν τον τέταρτο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην κορυφή των κατηγοριών ΜΧ2 και ΜΧ85 αντίστοιχα. Βελτιώνοντας σταθερά την επίδοσή του ο Άγγελος Βογιατζής τερματίζει 11ος στην ΜΧ2, με τον πολύπειρο Γιώργος Ηλιόπουλο να φτάσει στην πέμπτη θέση της ΜΧ1.

Nikos Lyriou Chalkida 14#161 Νίκος Λυρίου – KTM 250 SX-F
1ος ΜΧ2 [1ος Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]
Δείχνοντας τον μαχητικό του χαρακτήρα στην Χαλκίδα, ο Νίκος Λυρίου ξεπερνά έναν μικρό τραυματισμό από τα χρονομετρημένα του Σάββατου για να κατακτήσει δύο πειστικές νίκες στα τελικά σκέλη της ΜΧ2. Πετώντας επάνω στη νέα του KTM 250 SX-F ο αναβάτης από την Ρόδο έγραψε επίσης ταχύτερο γύρο ημέρας από όλες τις κατηγορίες στον πρώτο σκέλος της Κυριακής.

Nikos Lyriou Chalkida 10“Ο τέταρτος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα μας φέρνει ξανά στην κορυφή της κατηγορίας. Όλα ξεκίνησαν καλά στα χρονομετρημένα του Σάββατου, όπου και μπόρεσα να πάρω την pole position. Όμως στα δεύτερα χρονομετρημένα είχα μια άσχημη πτώση με αποτέλεσμα μερικούς μικροτραυματισμούς. Μετά από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στα τελικά σκέλη την Κυριακή και η απόφαση αυτή αποδείχτηκε σωστή. Με καλές εκκινήσεις και πολύ καλό ρυθμό και στα δύο σκέλη κατάφερα να πάρω δύο νίκες. Την Κυριακή πέτυχα παράλληλα ταχύτερο γύρο ημέρας από όλες τις κατηγορίες, κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος.”

Marios Kanakis  Chalkida 11#49 Μάριος Κανάκης – KTM 85 SX
1ος ΜΧ85 [1ος Α΄Σκέλος /1ος Β’ Σκέλος]
Αποκάλυψη της κατηγορίας ΜΧ85 φέτος, ο Μάριος Κανάκης κατακτά άλλες δύο νίκες στην Χαλκίδα. Δείχνοντας την υπεροχή του απάνω στην ΚΤΜ 85 SX του και στα δύο σκέλη της κατηγορίας ο Μάριος αυξάνει περισσότερο την διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας.

“Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μένα στην Χαλκίδα. Στο πρώτο σκέλος δεν έκανα καλή Marios Kanakis  Chalkida 12εκκίνηση αλλά μέσα σε μερικές στροφές μπόρεσα και βρέθηκα στην πρωτοπορία. Έπειτα ακολούθησα έναν πολύ καλό ρυθμό και μπόρεσα να εξασφαλίσω άλλη μια νίκη στην κατηγορία. Την Κυριακή στο δεύτερο σκέλος έφυγα δεύτερος στην εκκίνηση και στην πρώτη στροφή κατάφερα να περάσω μπροστά. Με καλό ρυθμό μπόρεσα να πάρω τη νίκη. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμά μου στην Χαλκίδα και τώρα ελπίζουμε σε κάτι ανάλογο και στον Πύργο.”

Giorgos Iliopoulos Chalkida 11#2 Γιώργος Ηλιόπουλος – KTM 450 SX-F
5ος ΜΧ1 [7ος Α΄Σκέλος / 5ος Β’ Σκέλος]
Επάνω στην KTM 450 SX-F του ο Γιώργος Ηλιόπουλος τερμάτισε στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης της ΜΧ1. Δείχνοντας κατά διαστήματα καλή ταχύτητα, ο αναβάτης από το Αίγιο υπέπεσε σε ορισμένα μικρά λάθη που δεν του επέτρεψαν να δείξει το 100% των δυνατοτήτων του στην πίστα της Χαλκίδας.

“Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας, στον οποίο η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Στο πρώτο σκέλος έφυγα σχετικά καλά στην εκκίνηση και βρέθηκα μέσα Giorgos Iliopoulos Chalkida 13στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Μία μικρή πτώση όμως με ανάγκασε να μείνω λίγο πιο πίσω. Σηκώθηκα γρήγορα και άρχισα να μαζεύω την διαφορά αλλά ένα σκασμένο ελαστικό δεν μου επέτρεψε να κάνω κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ήμουν και πάλι κοντά στους πρωτοπόρους μετά την εκκίνηση παρά το γεγονός πως δεν είχα τόσο καλή εκκίνηση. Προς το τέλος του σκέλους άρχισα να μαζεύω την διαφορά με τους πρώτους αλλά σε ένα ντουμπλάρισμα με πιο αργούς οδηγούς έχασα χρόνο κι έτσι έμεινα στην πέμπτη θέση.”

#111 Άγγελος Βογιατζής – KTM 250 SX-FAggelos Vogiatzis Chalkida 10
11ος ΜΧ2 [10ος Α΄Σκέλος /11ος Β’ Σκέλος]
Συνεχίζοντας να ανεβάζει ρυθμό, ο Άγγελος Βογιατζής έφερε την ΚΤΜ 250 SX-F του ένα βήμα πριν την πρώτη δεκάδα της ΜΧ2. Κατακτώντας τις θέσεις 10/11 στα δύο σκέλη, ο νεαρός αναβάτης ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 11η θέση της κατηγορίας.

“Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με αρκετή όρεξη και σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος από το πώς Aggelos Vogiatzis Chalkida 11εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ήμουν σχετικά μέτριος στα χρονομετρημένα αλλά ακόμη καλύτερος στους αγώνες της Κυριακής. Βρήκα έναν καλό ρυθμό στα τελικά σκέλη. Έφυγα αρκετά καλά και στις δύο εκκινήσεις και κρατήθηκα στις καλύτερες δυνατές θέσεις. Πιστεύω είχα την ταχύτητα να μπω στην δεκάδα και αυτός πλέον είναι ένας βασικός μας στόχος. Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ αυτόν τον αγώνα στην Χαλκίδα και ανυπομονώ για τον Πύργο.”

Antonis Sagmalis Chalkida 10#192 Αντώνης Σάγμαλης – KTM 125 SX
Φθάνοντας στην Χαλκίδα ο Αντώνης Σάγμαλης είχε σαν στόχο να διατηρήσει το αήττητο σερί του στην ΜΧ2Τ και να ανέβει παράλληλα όσο το δυνατό ψηλότερα στην ΜΧ2. Μπαίνοντας δυναμικά στα χρονομετρημένα του Σάββατου ο αναβάτης από την Θεσσαλονίκη είχε μια πτώση με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό στην περιοχή της ωμοπλάτης. Αποφασίζοντας να μην λάβει μέρος στα τελικά σκέλη της Κυριακής, ο Αντώνης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης με σκοπό να επανέλθει στην αγωνιστική δράση το συντομότερο δυνατό.

Antonis Sagmalis Chalkida 11“Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε στην Χαλκίδα αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Μπήκα δυνατά στα χρονομετρημένα το Σάββατο και στην πρώτη στροφή είχα μια πτώση με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό στον αριστερό μου ώμο. Πήραμε την απόφαση με την ομάδα να μην τρέξω στους αγώνες της Κυριακής. Βασικός στόχος είναι να είμαι υγιής ώστε να μπορώ να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε στην Χαλκίδα και πλέον πάμε με καλύτερη διάθεση στον Πύργο σε δύο εβδομάδες.”

MOTOREX MICHELIN MX TEAM 11ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με το νεαρό Δημήτρη Γανωτή να κατακτά και τις δύο νίκες στην ΜΧ65 επάνω στην ΚΤΜ 65 SX του, οι αναβάτες ΚΤΜ Βασίλης Πακαταρίδης και Σταμάτης Δημολιάνης τερμάτισαν στις θέσεις δύο και τρία αντίστοιχα στην κατηγορία OPEN.

Η ΚΤΜ MOTOREX MICHELIN TEAM ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού της για τις 28-29 Απριλίου, με τον πέμπτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018 να λαμβάνει χώρα στον Πύργο Ηλείας.

Φωτογραφίες: CP Productions

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.