fbpx

Ειδήσεις Moto

ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

#192 Antonis Sagmalis & #161 Nikos LyriouΜε τους αναβάτες της να επικρατούν απόλυτα σε τρείς από τις έξι βασικές κατηγορίες, η ΚΤΜ Motorex Michelin Team αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στα Γιαννιτσά.
Κερδίζοντας και τα δύο σκέλη τους οι Νίκος Λυρίου, Αντώνης Σάγμαλης και Μάριος Κανάκης επεκτείνουν το βαθμολογικό τους προβάδισμα στις κατηγορίες ΜΧ2, ΜΧ2Τ και ΜΧ85 αντίστοιχα.

#161 Νίκος Λυρίου – KTM 250 SX-F
1ος ΜΧ2 [1ος Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]
#161 Nikos LyriouΤα πράγματα δε θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα για το Νίκο Λυρίου φέτος. Επάνω στη νέα του KTM 250 SX-F ο αναβάτης από τη Ρόδο διατήρησε το αήττητο σερί του στα Γιαννιτσά. Γράφοντας ταχύτερο γύρο το Σάββατο και παίρνοντας δύο πειστικές νίκες την Κυριακή, ο Νίκος φέυγει από τα Γιαννιτσά με ένα προβάδισμα 24 ολόκληρων βαθμών στην κορυφή της κατηγορίας.

“Φεύγουμε από τα Γιαννιτσά με δύο άνετες νίκες και αυτό μας δίνει δύναμη για την συνέχεια. Ήδη από τα χρονομετρημένα του Σάββατου είχα πολύ #161 Nikos Lyriou-2καλή αίσθηση και κατάφερα να γράψω δεύτερο καλύτερο χρόνο από όλους τους αναβάτες όλων των κατηγοριών. Στο πρώτο σκέλος έφυγα μπροστά από την εκκίνηση και κρατώντας σταθερά γρήγορο ρυθμό κατάφερα να πάρω τη νίκη. Έπειτα στο δεύτερο σκέλος έστριψα τρίτος μετά την εκκίνηση αλλά κατάφερα να περάσω μπροστά γρήγορα. Η πίστα ήταν αρκετά δύσκολη στο δεύτερο σκέλος κι έτσι ήταν σημαντικό να μείνω συγκεντρωμένος στην οδήγησή μου. Η πρώτη θέση στην ΜΧ2 μας φέρνει σε ακόμη καλύτερη θέση για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η διαφορά πλέον είναι στους 24 βαθμούς με τον αγώνα της Χαλκίδας να πλησιάζει.”

#192 Antonis Sagmalis#192 Αντώνης Σάγμαλης – KTM 125 SX
1ος ΜΧ2Τ [1ος Α΄Σκέλος /1ος Β’ Σκέλος]
7ος ΜΧ2 [7ος Α΄Σκέλος /7ος Β’ Σκέλος]
Κυρίαρχος της ‘δίχρονης’ κατηγορίας ΜΧ2Τ ο Αντώνης Σάγμαλης συνέχισε να παλεύει για την κορυφή της ΜΧ2 στα Γιαννιτσά. Επάνω στην KTM 125 SX του ο αναβάτης από την Θεσσαλονίκη πήρε δύο ακόμη νίκες στην ΜΧ2Τ, τερματίζοντας παράλληλα έβδομος στην τελική κατάταξη της ΜΧ2.

#192 Antonis Sagmalis-2“Είμαι χαρούμενος για τις δύο νίκες στην ΜΧ2Τ αλλά παράλληλα κοιτάμε και τη συνολική κατάταξη της ΜΧ2. Σε γενικές γραμμές είχαμε περιθώρια για βελτίωση και εκεί επικεντρώνουμε την προσοχή μας. Οι συνθήκες εντός πίστας ήταν απαιτητικές αυτό το Σαββατοκύριακο. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και στα δύο σκέλη, πάντα έχοντας στο νου μου την συνολική κατάταξη της ΜΧ2. Είναι η πρώτη μου χρονιά επάνω στην μεγάλη μοτοσυκλέτα 125 κυβικών και σε κάθε αγώνα μαθαίνω πολλά. Συνεχίζουμε τη δουλειά και τους αγώνες και ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.”

#49 Μάριος Κανάκης – KTM 85 SX
1ος ΜΧ85 [1ος Α΄Σκέλος /1ος Β’ Σκέλος]
Η επιλογή της ΚΤΜ Motorex Michelin Team να εντάξει στο φετινό δυναμικό της τον Μάριο Κανάκη αποδεικνύεται ολοένα και πιο σωστή. Συλλέγοντας δύο ακόμη νίκες στην ΜΧ85, ο νεαρός #49 Marios Kanakisαναβάτης παραμένει αήττητος φέτος στην κατηγορία του.

“Όλα πήγαν καλά για εμένα στα Γιαννιτσά και μπόρεσα να κατακτήσω άλλες δύο νίκες για φέτος. Στο πρώτο σκέλος είχα έναν πολύ καλό ρυθμό από την εκκίνηση και μπόρεσα να πάρω τη νίκη. Κάτι ανάλογο έγινε και στο δεύτερο σκέλος, όπου έφυγα μπροστά και κράτησα γρήγορο ρυθμό μέχρι το τέλος. Είμαι χαρούμενος για την διπλή αυτή νίκη σε μία δύσκολη πίστα όπως αυτή των Γιαννιτσών και πλέον κοιτάμε μπροστά.”

#2 Giorgos Iliopoulos#2 Γιώργος Ηλιόπουλος – KTM 450 SX-F
6ος ΜΧ1 [8ος Α΄Σκέλος / 5ος Β’ Σκέλος]
Για τον επίσημο εκπρόσωπο της ΚΤΜ Motorex Michelin Team στην ΜΧ1 Γιώργο Ηλιόπουλο, ένας μικρός τραυματισμός στο γόνατο νωρίς στο πρώτο σκέλος έκανε τα πράγματα δύσκολα. Χρησιμοποιώντας την τεράστια εμπειρία του ο αναβάτης από το Αίγιο ολοκλήρωσε τον αγώνα των Γιαννιτσών στην έκτη θέση της ‘μεγάλης’ κατηγορίας.

“Φτάσαμε στα Γιαννιτσά ελπίζοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα, όμως ένα συμβάν στο πρώτο σκέλος #2 Giorgos Iliopoulos-1έκανε τα πάντα δύσκολα. Μια πτώση μετά από σύγκρουση με άλλο αναβάτη έφερε έναν μικρό τραυματισμό στο γόνατο, κάτι το οποίο με ταλαιπώρησε το υπόλοιπο της ημέρας. Ήταν δύσκολο να συνεχίσω το σκέλος και κάνοντας το καλύτερο δυνατό έφτασα να τερματίσω έβδομος. Στο επόμενο σκέλος μπήκα λίγο πιο δυνατά, αλλά ο πόνος στο γόνατο δεν μου έδωσε τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Συλλέξαμε μερικούς χρήσιμους βαθμούς στα Γιαννιτσά και τώρα πια ελπίζω να τα πάω ακόμη καλύτερα στον ερχόμενο αγώνα.”

#111 Άγγελος Βογιατζής – KTM 250 SX-F#111 Aggelos Vogiatzis
14ος ΜΧ2 [14ος Α΄Σκέλος /14ος Β’ Σκέλος]
Επιλέγοντας να κάνει δύο προσεκτικούς αγώνες, ο Άγγελος Βογιατζής βρέθηκε να τερματίζει 14ος στην τελική κατάταξη της ΜΧ2 στα Γιαννιτσά. Ο νεαρός αναβάτης από την Θεσσαλονίκη ελπίζει σε μία σταθερά ανοδική πορεία στο υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος.

“Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να βρω τον ρυθμό μου στην πίστα των Γιαννιτσών. Οι συνθήκες πάντα είναι ιδιαίτερες σε αυτή την πίστα και #111 Aggelos Vogiatzis-1χρειάζεται προσοχή για να αποφύγεις τα λάθη. Στο πρώτο σκέλος έφυγα καλά στην εκκίνηση αλλά επέλεξα να κάνω έναν συντηρητικό αγώνα προσπαθώντας να αποφύγω τα λάθη. Κάτι ανάλογο έγινε και στο δεύτερο σκέλος. Μετά από μια απλή πτώση και μερικά μικρά λαθάκια, προτίμησα να κρατήσω έναν σταθερό ρυθμό. Συνεχίζουμε την δουλειά και πλέον ανυπομονώ να τρέξω στην Χαλκίδα και στον Πύργο.”

ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Με τρεις αναβάτες ΚΤΜ να τερματίζουν στο βάθρο της κατηγορίας OPEN, μεγάλος νικητής στα #49 Marios Kanakis-1Γιαννιτσά ήταν ο Βασίλης Πακαταρίδης. Αντίστοιχα ένας έτερος αναβάτης ΚΤΜ ο μικρός Δημήτρης Γανωτής πήρε τη νίκη στην κατηγορία ΜΧ65.

Η ΚΤΜ ΜΧ Team ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού της για τις 14-15 Απριλίου, με τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018 να λαμβάνει χώρα στην Χαλκίδα.

Φωτογραφίες: CP Productions

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.