spot_img

DUCATI MotoGP

DUCATI DOVIZIOSO 1st MOTOGP QATAR 2018 16• Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ανάβάτης της Ducati, κατέκτησε την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το MotoGP, στο Κατάρ
• Ο έτερος αναβάτης της Ducati, Χόρχε Λορένθο, δεν τερμάτισε καθώς είχε πτώση στο 10ο γύρο του αγώνα
• Ο μοναδικός νυχτερινός αγώνας στο καλεντάρι ήταν πολύ συναρπαστικός, με την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια πολλές φορές και να κρίνεται τελικά στην τελευταία στροφή

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati ήταν ο θριαμβευτής του πρώτου αγώνα MotoGP για το 2018, που διεξήχθη στο Losail Circuit του Κατάρ. Ο Ιταλός αναβάτης έκανε έναν αγώνα άψογης DUCATI DOVIZIOSO 1st MOTOGP QATAR 2018 17στρατηγικής και βασιζόμενος στην ταχύτητα και την αξιοπιστία της Ducati, πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, μόλις 27 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από το Μαρκ Μάρκεθ, αναβάτη της Honda, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσσι με Yamaha.

Ο «Ντόβι» ξεκίνησε τον αγώνα από τη 2η σειρά του grid και συγκεκριμένα στην 5η θέση. Για περίπου 18 γύρους τον αγώνα οδήγησε ο Ζοάν Ζαρκό, όταν και τον προσπέρασαν οι Ντοβιτσιόζο, Μάρκεθ και Ρόσσι, με τους δύο πρώτους να δίνουν το δικό τους αγώνα για τη νίκη στους τελευταίους 5 γύρους, όταν ο «Γιατρός» έδειξε να περιορίζεται στην 3η θέση.

Η αρχή του τελευταίου γύρου βρήκε τον Ντοβιτσιόζο να προπορεύεται, με το Μάρκεθ να κάνει την τελική του επίθεση στην προτελευταία και τελευταία στροφή και να περνάει προς στιγμή στην πρώτη θέση. Ο αναβάτης της Ducati έδειξε να είναι προετοιμασμένος για την επίθεση του Ισπανού και με μία τελευταία προσπέραση, ακριβώς πριν την τελική ευθεία, ξαναπέρασε DUCATI DOVIZIOSO 1st MOTOGP QATAR 2018 18στην πρώτη θέση εκμεταλλευόμενος την ισχύ της Ducati, τερματίζοντας πρώτος τον αγώνα με μόλις ένα μήκος μηχανής, 27 εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Μάρκεθ!

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ήταν πολύ συναρπαστικός. Πέρα από την εξέλιξη των μοτοσικλετών στη διάρκεια της προετοιμασίας – η Ducati παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση – σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιλογή γόμμας ελαστικών και η στρατηγική που ακολούθησε κάθε αναβάτης στη διάρκεια του αγώνα, ώστε να έχει σε άψογη κατάσταση τα ελαστικά του στους τελευταίους, κρίσιμους γύρους.
Ο έτερος αναβάτης της Ducati, ο Ισπανός Χόρχε Λορένθο, εγκατέλειψε μετά από πτώση του στο 10ο γύρο.

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix Αργεντινής, στις 8 Απριλίου.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO