spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΜΟΤΟΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΜΟΤΟΕ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ
KEIMENO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO

AMOTOE general meeting 10Βρεθήκαμε στην Καρδίτσα για την γενική συνέλευση της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Αυτή τη φορά η συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών σωματείων ήταν μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι τα αθλητικά σωματεία που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες ήταν μόνο 45, αν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο η οικονομική κρίση και κάποιοι είχαν πρόβλημα με τα έξοδα μετάβασης στην Καρδίτσα, ή απλά αν επικρατεί κλίμα απογοήτευσης και κάποιοι θεωρούν πλέον άσκοπο να εκφέρουν την γνώμη τους…. Πάντως υπήρξε οριακή απαρτία με την εκπροσώπηση των 23 από τα 45 σωματεία που είναι ταμειακώς εντάξει, έχουν τουλάχιστον 3 χρόνια εγγεγραμμένα στην ΑΜΟΤΟΕ και είχαν τουλάχιστον 10 ενεργούς αθλητές την AMOTOE general meeting 12προηγούμενη χρονιά. Αισθητή ήταν πάντως η απουσία κάποιων φωνών «αντιπολίτευσης» με αποτέλεσμα να μην σημειωθούν οι συνήθεις εντάσεις με μακροσκελείς συζητήσεις που παρακολουθήσαμε στις δύο προηγούμενες γενικές συνελεύσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες, αντίλογοι και ενστάσεις σε διάφορα θέματα.
Αίσθηση έκανε η στάση του Δημήτρη Αθανασουλόπουλου που ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. διαμαρτυρήθηκε για έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των μελλών του διοικητικού, ανυπαρξία ενημέρωσης προς το σώμα και μονόπλευρη λήψη αποφάσεων από το προεδρείο. Ο ίδιος έδωσε λευκή ψήφο στον οικονομικό απολογισμό του 2017 και AMOTOE general meeting 11αρνητική ψήφο στον προϋπολογισμό του 2018 απαιτώντας περισσότερη ενημέρωση και διαύγεια.
Κατά τα άλλα υπήρξε μία γενική ομοφωνία σε όλες ψηφοφορίες που έγιναν και το βασικό παράπονο των λεσχών ήταν η δυσκολία επικοινωνίας με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας λόγω και της έλειψης γραμματειακής υποστηριξης.
Την συζήτηση ανέλαβαν να διευθύνουν ο κος Γιαννούδης (ΛΕΝΟΕ) και ο κος Ζίχναλης (ΛΑΜΣ) που ομολογουμένως υπήρξαν πολύ αποτελεσματικοί στο έργο τους, ολοκληρώνοντας την διαδικασία χωρίς προβλήματα και άσκοπες καθυστερήσεις.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΑΜΟΤΟΕ

AMOTOE general meeting 18Πρώτος ομιλητής υπήρξε ο πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ Στέλιος Κορέλης που ξεκίνησε με αναφορά στις επαφές της ΑΜΟΤΟΕ με υπουργεία για θέματα όπως τα όρια ηλικίας των πρώτων διπλωμάτων και την νομοθεσία που αφορά τις αδειοδοτήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων και τις άδειες δασαρχείων για αγώνες enduro. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συμμετοχές αθλητών σε διεθνείς αγώνες και τις συμμετοχές της ομοσπονδίες στα συνέδρια της FIM, της BMU και της Μεσογειακής Ένωσης. Κλείνοντας ανακοίνωσε την ανάληψη δύο διεθνών αγώνων.

Δεύτερος ομιλιτής ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος που μίλησε φυσικά ως εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνων ταχύτητας. Έκανε την ανασκόπηση – απολογισμό του 2017 , μίλησε για την ανάγκη σεμιναρίων εκπαίδευσης αγωνοδικών – κριτών και έκλεισε ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του 2017 και τις αλλαγές στις κατηγορίες

Ακολούθησε μία συζήτηση με πρωτοβουλία του Θωμά Κακαδιάρη και με συμμετοχή του Γιάννη Σιούλη και του Στέλιου Κορέλη. Θέμα της ήταν η ανάγκη παραγωγής προπονητών αγώνων μοτοσυκλέτας και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Γιάννης Γιαννούδης που εκπροσώπησε την επιτροπή Dragster. Ξεκίνησε με ανασκόπηση της προηγούμενης αγωνιστικής σαιζόν και των επιτυχιών που είχαν οι Έλληνες αγωνιζόμενοι σε διεθνείς αγώνες. Μίλησε για τους χώρους διοργάνωσης αγώνων και για τους 6 αγωνιζόμενους που θα ακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα dragster, ενώ έδωσε και εικόνα για τις ημερομηνίες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Dragster 2018.Με αφορμή την ερώτηση του κου Αναμουρλίδη που αφορούσε τα μέσα ασφαλείας στους αγώνες, έγινε αναλυτική αναφορά στο θανατηφόρο ατύχημα των Σερρών

Την επιτροπή Motocross εκπροσώπησε ο κος Τσάγκλας. Ξεκίνησε και αυτός με τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Μίλησε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τους αγώνες που έγιναν από δύο φορές στην ίδια πίστα. Μίλησε για τα Κύπελλα Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, τα προβλήματα αδειοδοτήσεων και αναφέρθηκε στον τραυματισμό στην Χαλκίδα που επισκίασε όλο το πρωτάθλημα. Έδωσε κλείνοντας τις ημερομηνίες αγώνων του 2018 για το Πρωτάθλημα, τα Κύπελλα και τους διεθνείς αγώνες.

O Δημήτρης Αθανασουλόπουλος που ανέλαβε την ευθύνη του Trial, Enduro, Scramble και Supermoto μετά από την παραίτηση της επιτροπής το καλοκαίρι, έκανε την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε και αναφέρθηκε στα προβλήματα του Enduro και των περιφερειακών κυπέλλων. Πρότεινε την AMOTOE general meeting 19δημιουργία τριών ξεχωριστών επιτροπών για Trial, Enduro, Scramble και πρότεινε την μορφή του προγράμματος Enduro για το 2018. Τέσσερεις διπλούς αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και τέσσερεις μονοήμερους αγώνες για τα κύπελλα Βορείου – Νοτίου στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς ήταν η πρόταση που θα συζητηθεί. Μίλησε για τις διεθνείς συμμετοχές της χρονιάς που πέρασε, το Παγκόσμιο Enduro που διοργανώθηκε στα Γρεβενά και το Ευρωπαϊκό Supermoto που έγινε στην Σπάρτη. Τελευταίο αλλά με ιδιαίτερη σημασία άφησε το θέμα της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro που ενδέχεται να το αναλάβει η ίδια η Ομοσπονδία…

Στο τέλος έγιναν οι συζητήσεις για τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας. Πρώτος μίλησε ο κος Κακαδιάρης ως εκπρόσωπος της ελεγκτικής επιτροπής που έκανε τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του 2017, ακολούθησε ο ταμίας της ομοσπονδίας κος Στραβού που παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του 2017 και ο κος Κορέλης που παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2018. Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ αναφέρθηκε σε προσπάθεια που γίνεται να προβάλονται κάλύτερα οι αγώνες. Δεν ήταν κάτι ανακοινώσιμο εκείνη την στιγμή αλλά υποσχέθηκε σχετική συμφωνία που αναμένεται μέσα στις γιορτές και θα ανακοινωθεί άμεσα. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι σχετικό……

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO