spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣGrand Prix Ιαπωνίας

Grand Prix Ιαπωνίας

MotoGP 2017 15ος Γύρος

Με βροχερό καιρό όλο το Σαββατοκύριακο, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, το Ιαπωνικό Grand Prix διεξήχθη σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα, η επική μάχη ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου Marc Marquez και Andrea Dovizioso να παίρνει ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις.

MARQUEZ Marc Motege 12Τελικά, ο Ιταλός υπερίσχυσε απέναντι στον αναβάτη της Repsol Honda μετά από μάχη που κράτησε μέχρι την τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό, με αλλεπάλληλα προσπεράσματα μεταξύ τους από τη στιγμή που προσπέρασαν τον Danilo Petrucci στο 13ο γύρο, ο οποίος προηγείτο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου ο Marc βρισκόταν μπροστά, αλλά ένα μικρό λάθος του στη Στροφή 8 – όπου παραλίγο να ρίξει τη μοτοσυκλέτα του – έδωσε την ευκαιρία στον Dovizioso να πλησιάσει και να περάσει μπροστά. Ο Marc επιχείρησε μία τελευταία επίθεση φρενάροντας αργά πριν την τελευταία στροφή, όμως άνοιξε τη γραμμή του ελαφρώς και ο Dovizioso υπερίσχυσε στο μίνι αγώνα dragster μέχρι τον τερματισμό για 0,249 δευτερόλεMARQUEZ Marc Motege 10πτα.
Η δεύτερη θέση του Marquez ήταν το 100ό βάθρο της καριέρας σε 165 αγώνες και το 61ο βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Είναι μάλιστα ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, ενώ στην κατάταξη του πρωταθλήματος παραμένει πρώτος με 11 βαθμούς διαφορά, πριν το 16ο γύρο στο Phillip Island την επόμενη Κυριακή.

Ο Dani Pedrosa είχε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με το πίσω ελαστικό, κάτι που τον ανάγκασε τελικά σε εγκατάλειψη στον 21ο γύρο.

Marc Marquez, 2ος
«Φυσικά, προσπάθησα και έδωσα το 100%, δίνοντας μάχη μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου. Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας με τους δύο τύπους που μάχονται για το Πρωτάθλημα να παλεύουν και για τη νίκη. Σήμερα υπήρχε πολύ νερό στην πίστα και για κάποιο λόγο δυσκολευόμουν λίγο περισσότερο απ’ ό,τι περίμενα. Προσπάθησα να πιέσω και να MARQUEZ Marc Motege 11είμαι απαλός με τη μοτοσυκλέτα, αλλά ο Andrea ήταν πολύ γρήγορος και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ήξερα ότι είχα ένα πολύ μικρό προβάδισμα αλλά, μετά έκανα ένα μικρό λάθος στη στροφή 8 – που αποδείχτηκε μεγάλο λάθος – και με έφτασε. Αφού με πέρασε, ήταν πολύ δυνατός στα φρένα και δεν μπορούσα να τον ανταγωνιστώ. Στην τελευταία στροφή προσπάθησα για μία τελευταία φορά, αλλά και πάλι δεν ήταν δυνατόν να τον περάσω. Σήμερα έκανε έναν απίστευτο αγώνα και νίκησε, αλλά έτσι κι αλλιώς είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα που φέραμε, μια και περίμενα να είναι πολύ γρήγορος εδώ. Πήραμε πολύτιμους βαθμούς και προσφέραμε ωραίο θέαμα στους θεατές. Οπότε όλα καλά».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO