spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMiniGP Cup Ανακατατάξεις !!

MiniGP Cup Ανακατατάξεις !!

Μετά από τον πολύ δυνατό 1ο αγώνα της χρονιάς, ήταν αναμενόμενη η ανάπτυξη της δυναμικής του MiniGP Cup, όχι όμως στον βαθμό που πραγματοποιήθηκε στον πρώτο, Elefth_Gerak_Perist_lowιστορικά, διπλό αγώνα του θεσμού. Η γνώριμη πίστα στα νοτιοδυτικά της Αττικής, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση μαζί με τον άψογο καιρό βοήθησαν τους, αυξημένους σε συμμετοχές, λιλιπούτειους και μη αθλητές να «σπάσουν» τα χρονόμετρα και σε αρκετούς από αυτούς να ανατρέψουν τις όποιες ισορροπίες. Επιπλέον, στα πλέον ευχάριστα «στατιστικά» του αγώνα, η πρώτη εμφάνιση νεανίδας αθλητρίας στις παιδοεφηβικές κατηγορίες, δείγμα ότι το MiniGP Cup εξαπλώνεται.

Απών λόγω διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων στον 1ο αγώνα ο δαιμόνιος Βασίλης Aponomi_MG_lowΠαντελεάκης (ΑΡΗΣ, Blata), κυριαρχικά παρών στα Μέγαρα ο γελαστός Βριλισσιώτης , κατέκτησε 2 νίκες στην κατηγορία KidGP χωρίς αντίπαλο διαλύοντας μάλιστα το δικό του ρεκόρ πίστας. Λίγο πιο πίσω, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (Ο65, IMR) διέψευσε τα προγνωστικά και κατάφερε να επικρατήσει στον πρώτο από τους 2 αγώνες του μάλλον άκεφου σε αυτό τον Δωδεκανήσιου Σπύρου Φουρθιώτη (ΛΕΜΟΤ, IMR) ο οποίος όμως πήρε το αίμα του πίσω στον δεύτερο αγώνα. Μια πτώση μάλλον έκοψε το κέφι του Γιώργου Φασουλάκη (Ο65, IMR).

Aponomi_MG1_lowΣυνέχεια στις καταιγιστικές εμφανίσεις για τον αφοσιωμένο Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Ohvale) που διέλυσε συναγωνισμό και ρεκόρ ταχυτέρου γύρου στην κατηγορία MiniGP1 ρεκόρ που το έφτασε κοντά στο απόλυτο ρεκόρ πίστας (!!) το οποίο έχει γίνει από μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή και ισχυρότερη μοτοσυκλέτα (Δ.Καρακώστας, MiniGP). Πιο πίσω, ο συνήθης ύποπτος Σπύρος Φουρθιώτης (Ohvale) φρόντισε να δώσει περισσότερο χρώμα στην μάχη της MiniGP (οι 2 κατηγορίες Aponomi_Kid_lowσυνδιοργανώνονται) όπου ο Νίκος Ελευθεριάδης (Ο65, IMR) έδειξε ότι ξαναβρίσκει τον εαυτό και επικράτησε 2 φορές του Γιώργου Γερακιανάκη (ΑΡΗΣ, Honda – έπεσε στον πρώτο αγώνα) ανεβαίνοντας και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αξιοπρεπέστατη πρώτη εμφάνιση της Αναβυσιότισσας, συμπαθέστατης Μαρίας Φιλιππίδη (ΑΡΗΣ, IMR) που πήρε το βάφτισμα του πυρός με ένα διαρκές χαμόγελο.
Κεφάτος αρχικά αλλά άτυχος (πτώση και τραυματισμός – περαστικά του!) ο επανακάμψας Χρήστος Κώτσης.

Στα μεγάλα «παιδιά», ο πεισματάρης Γιάννης Λογοθέτης (Ο65) κατέκτησε 2 πειστικές νίκες στο IMR Cup παρά την πίεση του Νίκου Ζαμπετάκη (Ο65) με τον επανεμφανιζόμενο Aponomi_IMR_lowΓιώργο Μπερτσάτο (Ο65) να ανεβαίνει 2 φορές στο βάθρο (3ος) επικρατώντας του νεανία Σωτήρη Πράσινου (ΑΡΗΣ).
Τέλος. άλλες 2 άνετες νίκες για τον μόνιμο θαμώνα του MiniGP Cup τον Αλέξη Παπαγεωργίου (ΦΙΑΜ, Honda) στην κατηγορία Open PitBikes ο οποίος απειλήθηκε μόνο για λίγο από τον δυνατό άλλα άτυχο (τεχνικό πρόβλημα, πτώση και εγκατάλειψη) Μάνο Φασουλάκη (Ο65, IMR) αλλά και τον Σωτήρη Στυλιάδη (ΑΡΗΣ, IMR) που επανεμφανίστηκε φυσικά ταχύς και δυναμικός αλλά απρόσμενα ….ασταθής (πτώση). Ωραίες οι μάχες του μακροβιέστερου αθλητή στον θεσμό, του Νίκου Λιόλιου (Ο65, IMR) με τον ρωμαλέο Ανδρέα Φετάνη (Ο65, IMR) με τον Λιόλιο να ανεβαίνει 2 φορές στο βάθρο.

Aponomi_OPB_lowΕυχάριστα πληθωρική η παρουσία των θεατών οι οποίο προσήλθαν ακόμα και από ….τον ουρανό (βλ. φωτό).

Δεδομένου του ειδικού, εφηβικού, χαρακτήρα του αγώνα, στο τέλος του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πολύ πρόσφατα εκλιπόντα νεαρού αθλητή του Dragster Δημοσθένη Αποστολίδη.

Πλήρη αποτελέσματα στο chronotech.gr, νέα, φωτό (ευχαριστούμε τον κ. Ι.Γαϊτανή!) κ.α. στο minigp.gr αλλά και στο @minigpgr.

Ευχαριστούμε την ΛΕΜΜεγάρων για την συμπαράσταση.

Λίγες εβδομάδες «ανασυγκρότησης» και φινάλε της χρονιάς στις 8 Οκτωβρίου, στις Αφίδνες (Kartodromo).

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO