spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ PIAGGIO GROUP ΚΑΙ FOTON MOTOR GROUP

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ PIAGGIO GROUP ΚΑΙ FOTON MOTOR GROUP

Ο ΟΜΙΛΟΣ PIAGGIO ΚΑΙ Η FOTON MOTOR GROUP ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Πεκίνο, 19 Σεπτεμβρίου 2017 – Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Piaggio & C. S.p.A. (PIA), Roberto Colaninno, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Foton Motor Group, Wang Jinyu, υπέγραψαν σήμερα στο Πεκίνο μία σημαντική προκαταρκτική συμφωνία για τη στρατηγική ανάπτυξη μίας νέας γκάμας ελαφρών τετράτροχων επαγγελματικών οχημάτων.
Piaggio GroupΚατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών, μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο εταιρειών θα εξετάσει τα κατασκευαστικά και εμπορικά σχέδια και θα συντάξει τα τελικά συμβόλαια. Δεδομένης της θετικής έκβασης αυτών των δραστηριοτήτων, ο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί η τεχνική τεκμηρίωση για το σχέδιο και οι σχετικές συμβάσεις μέχρι την άνοιξη του 2018.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της προσφοράς του Τμήματος Επαγγελματικών Οχημάτων, σύμφωνα με τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές του Ομίλου Piaggio. Αντικειμενικός σκοπός της είναι η ανάπτυξη μιας νέας σειράς επαγγελματικών οχημάτων που θα επιτρέψουν στον όμιλο Piaggio να επιτύχει σημαντική επέκταση στην αγορά και παράλληλα η επίτευξη σημαντικής μείωσης κόστους. Οι θετικές προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας έρευνας και παραγωγής για να βοηθήσει τον Όμιλο να ενισχύσει τη θέση του και να επεκταθεί διεθνώς.

Σχεδιάζεται η ανάπτυξη διαφορετικών τύπων οχημάτων σε μοντέλα mini pick-ups και mini van, για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, ώστε να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις εμπορικής μετακίνησης εντός της πόλης. Όλοι οι τύποι οχημάτων θα είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας γενιάς κινητήρες, φιλικούς προς το περιβάλλον, και προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, ενώ θα έχουν ικανότητα φόρτωσης μέχρι 1,5 τόνους.

Η νέα γκάμα προϊόντων θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Piaggio στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες γραμμές που είναι αφιερωμένες στην τρέχουσα παραγωγή. Η διάθεση των μοντέλων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από το 2019, μέσω ενός δικτύου διανομής προσανατολισμένου στη μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη.

Ο Όμιλος Piaggio, κορυφαίος ευρωπαίος παίκτης στον κλάδο των 2 τροχών, το 2016 κατέγραψε 188.000 πωλήσεις εμπορικών οχημάτων παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη δύναμή του και ως παραγωγός τρίτροχων και τετράτροχων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Η Foton Motor Group, η μεγαλύτερη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων στην Κίνα, με συνολικό κύκλο εργασιών περίπου 46,5 δισεκατομμυρίων CNY και σχεδόν 40.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων υψηλής προστιθέμενης τεχνολογικής αξίας. Επιτυγχάνει ταχεία ανάπτυξη και διαφοροποίηση των διεθνών δραστηριοτήτων της, εν μέρει μέσω κοινοπραξιών με κορυφαία ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης και της συμμαχίας με την Daimler AG και την Cummins Inc.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO