spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠ.Π. ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΣΕΡΡΕΣ

Π.Π. ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΣΕΡΡΕΣ

4ος γύρος 17/ 9/ 17

Φωτογραφίες Χρυσανθος Οικονομίδης

PPT 4os Serres 12Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φιλοξένησε τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θύμιζαν περισσότερο Ιούλιο, οι θεατές που προτίμησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα αντί να κάνουν ένα τελευταίο μπάνιο στην θάλασσα, ξεπέρασαν τους 500 και πραγματικά αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη για οργανωτές και αγωνιζόμενους. Ευχάριστη έκπληξη όμως ήταν και ο αριθμός των συμμετοχών. 67 αγωνιζόμενοι προσέφεραν συναρπαστικό θέαμα δίνοντας ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα σε όσους ανησυχούσαν από την μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος.

PPT 4os Serres 14Καθαρή πηγή αισιοδοξίας ήταν φυσικά ο αγώνας των Νέων Οδηγών. Δεν ήταν μόνο ο αριθμός των αγωνιζομενων αλλά και ο τρόπος που οδηγούσαν. Εκπληκτικές επιδόσεις και απίστευτες μονομαχίες που ενθουσίασαν τους θεατές, αναδεικνύοντας τον ρόλο φυτωρίου που έπαιξαν οι αγώνες Mini GP όπου «γαλουχήθηκε» η συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών. Νικητής ο Νότης Παπαπαύλου (Yamaha R3) αλλά όχι εύκολα όπως όλοι θα περίμεναν, αφού ο Χρήστος Παπανικολάου (Yamaha R3) που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα του Πανελλήνιου PPT 4os Serres 17Πρωταθλήματος έκανε την έκπληξη μονομαχώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον πιο έμπειρο Παπαπαύλου και μπορεί να τερμάτισε τελικά δεύτερος αλλά ξεκίνησε κάνοντας μία πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα!

Στην κατηγορία SS 300 νικητής ήταν ο Βασίλης Κορωνάκης (ΚΤΜ RC390) ενώ στην κατηγορία Racing ταχύτερος όλων ήταν ο Λέανδρος Ντότσικας (Yamaha TZ250)PPT 4os Serres 24

Η κατηγορία OPEN ήταν η κατηγορία που είχε τις περισσότερες συμμετοχές . Αυτό που έδωσε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, ήταν οι συνεχείς εναλλαγές θέσεων ανάμεσα στους 20 αναβάτες που πήραν εκκίνηση, μέχρι και την πτώση της καρό σημαίας που ανέδειξε νικητή τον Αλέξανδρο Αργυρόπουλο (MV Agusta F3 800) μετά από μάχη με τον Γιώργο Καρυωτούδη (Yamaha R1)

PPT 4os Serres 19Στην κατηγορία SUPERSPORT ξεκίνησε πολύ δυναμικά από την pole position ο Μιχάλης Κουτσουμπός (Honda CBR 600) και οδήγησε μπροστά από όλους μέχρι τη μέση του αγώνα όπου ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda CBR 600) πέρασε στην πρώτη θέση δείχνοντας ότι έχει κερδίσει πάρα πολλά συμμετέχοντας σε διεθνείς αγώνες. Νικητής του αγώνα φυσικά ο Καρακώστας που προηγείται και στην βαθμολογία, με δεύτερο τον Κουτσουμπό και τρίτο τον Θεοφάνη Μίχα (Triumph)

Η κατηγορία SUPERBIKE ήταν αυτή που έκλεψε για μία ακόμη φορά την παράσταση. Ο Χάρης Παρασκευόπουλος (Yamaha R1)στις PPT 4os Serres 21κατατακτήριες δοκιμές πέτυχε νέο ρεκόρ κατακτώντας την Pole Position με χρόνο 1.18.512. Όλοι περίμεναν να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα της κατηγορίας, αλλά στην πρώτη στροφή (Κ1)μετά την εκκίνηση είχε μία άσχημη έξοδο κατά την οποία δεν τραυματίστηκε, αλλά τέθηκε εκτός μάχης… Ο ιταλός Roberto Farinelli (Yamaha R1)παρά το ότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην πίστα των Σερρών, στον δεύτερο γύρο έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε όμως όλο το Σαββατοκύριακο με την μοτοσυκλέτα του δεν του επέτρεψαν να κρατηθεί στην κορυφή, την οποία φάνηκε να διεκδικεί με σταθερά γρήγορο ρυθμό ο Σάκης Συνιώρης (Aprilia RSV4).

Ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Farinelli και PPT 4os Serres 22προσπάθησε να δημιουργήσει μία απόσταση ασφαλείας, αλλά σύντομα βρέθηκε κοντά του ο Λευτέρης Πίππος (Yamaha R1) που έγινε η σκιά του. Στους τελευταίους τέσσερεις γύρους οι δύο αναβάτες προσέφεραν απίστευτο θέαμα στους θεατές του αγώνα που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Ο Πίππος έκανε την επίθεση του στον τελευταίο γύρο και κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Συνιώρη ενώ ο χώρος πλημμύρησε από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων που απόλαυσαν έναν ανεπανάληπτο αγώνα με πολλές ανατροπές.

PPT 4os Serres 13Μετά τον τερματισμό ο Λευτέρης Πίππος αφιέρωσε την πρώτη φετινή νίκη του στον πολύ αγαπητό από όλους και πρόσφατα αδικοχαμένο μηχανικό του, τον Βασίλη Γούλα. Ο ενθουσιασμός υπερκαλύφθηκε από την διάχυτη συγκίνηση που ήταν εμφανής στα δακρυσμένα μάτια όσων τον ήξεραν.
Το κλίμα γιορτής επέστρεψε όμως την ώρα των απονομών της ημέρας, όπου η χαρά των νικητών και η καλή διάθεση όλων ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο έναν ακόμη πραγματικά επιτυχημένο αγώνα που έγινε στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Αποτελέσματα κατηγοριών
NEW RIDERS
OPEN
RACING – SS 300
SUPERBIKE
SUPERSPORT

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO