spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMICHELIN KAI DOVIZIOSO ΝΙΚΗΣΑΝ

MICHELIN KAI DOVIZIOSO ΝΙΚΗΣΑΝ

Τα ελαστικά της Michelin για το MotoGP είχαν εξαιρετικές επιδόσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού έσπασαν ρεκόρ και πήραν τη νίκη με τον Andrea Dovizioso (Ducati Team) στο Octo British Grand Prix στο Silverstone της Αγγλίας.

Με ηλιόλουστο καιρό, η πλήρης γκάμα των ελαστικών MICHELIN Power Slick MotoGP MICHELIN SILVERSTONE 12χρησιμοποιήθηκε για άλλη μία φορά σε διαφορετικούς συνδυασμούς, καθώς η μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα των εμπρός και πίσω ελαστικών χρησιμοποιήθηκαν για περισσότερους από 20 γύρους στον αγώνα. Με τα φώτα της εκκίνησης, ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – που έκανε την 300ή του εμφάνιση στα MotoGP σε αυτό τον αγώνα – τέθηκε επικεφαλής μπροστά από τον κάτοχο της pole position Marc Marquez (Repsol Honda Team). Ο Ιταλός αναβάτης οδήγησε τον αγώνα για τους επόμενους 17 γύρους καθώς μία συνεχώς εναλλασσόμενη και συναρπαστική μάχη λάμβανε χώρα ακριβώς από πίσω του με τους Marquez, Dovizioso, Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) και Cal Crutchlow (LCR Honda) να διεκδικούν τις πρώτεςθέσεις.

Ο ακατάπαυστος ρυθμός όλων των οδηγών αποδείχτηκε στη συνέχεια με το ρεκόρ γύρου MotoGP MICHELIN SILVERSTONE 13να καταρρίπτεται αρκετές φορές στο πρώτο μέρος του αγώνα, προτού θέσει ο Marquez νέο ρεκόρ στο 10ο γύρο. Το κατόρθωμά του αυτό προστέθηκε στον επίσης πολύ καλό χρόνο που του χάρισε την pole position το Σάββατο, όπου κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, όταν η μοτοσικλέτα του έκανε το γύρο της αγγλικής πίστας των 5,9 χλμ κάτω από δύο λεπτά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτές οι 2 επιτυχίες αποδεικνύουν την εκπληκτική πρόσφυση που του έδωσαν τα ελαστικά της Michelin στη γεμάτη σαμαράκια πίστα και αποτελούν παρηγοριά για τον Marquez καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα τον αγώνα στον 14ο γύρο, λόγω προβλήματος στη μοτοσικλέτα του.

Καθώς ο Rossi – που χρησιμοποιούσε σκληρή γόμα μπροστά και πίσω – ξεκίνησε τον 18ο γύρο δέχτηκε έντονη πίεση από τον Dovizioso –που έκανε την ίδια επιλογή ελαστικών με MotoGP MICHELIN SILVERSTONE 16το Rossi- και ο μαχητικός οδηγός της Ducati άδραξε την ευκαιρία και πέρασε πρώτος. Έτσι, ο Dovizioso διατήρησε την πρώτη θέση μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, παρόλο που άρχισε να δέχεται την πίεση του Viñales, ο οποίος είχε ήδη περάσει το Rossi λίγο πριν το τέλος του αγώνα – με τον Ισπανό να έχει ταιριάξει σκληρή γόμα στο μπροστινό με μαλακή γόμας στο πίσω ελαστικό. Ο Dovizioso σημείωσε την τέταρτη φετινή του νίκη και ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος, σε έναν αγώνα όπου η Michelin και το Ιταλικό δίδυμο έγραψαν άλλο ένα ρεκόρ, καθώς ο συνολικός χρόνος διάρκειας του αγώνα ήταν κατά 6 δευτερόλεπτα μικρότερος.

Οι βρετανοί θεατές παρακολούθησαν ένα συναρπαστικό αγώνα με τους Dovizioso, Viñales και Rossi να αποτελούν την πρώτη τριάδα του τερματισμού, δίνοντας τους, όμως, έναν MotoGP MICHELIN SILVERSTONE 14επιπλέον λόγο να πανηγυρίσουν, καθώς ο τοπικός ήρωας Crutchlow τερμάτισε τέταρτος παίρνοντας τον τίτλο του First Independent Racer. Ο Jorge Lorenzo (Ducati Team) ήταν ο επόμενος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μπροστά από τον Johann Zarco (Monster Yamaha Tech3) στην έκτη θέση. Η έβδομη θέση πήγε στον Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) με τον Scott Redding (OCTO Pramac Racing) να παίρνει την όγδοη. Ο Alex Rins (Team Suzuki ECSTAR) σημείωσε τον καλύτερο τερματισμό του στη φετινή σεζόν με την ένατη θέση και τον Alvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team) που έκανε την 250ή εμφάνισή του στα Grand Prix να τερματίζει δέκατος, πετυχαίνοντας και την υψηλότερη τελική ταχύτητα που καταγράφηκε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν στην πίστα περισσότεροι από 56.000 θεατές που απόλαυσαν τις θαυμάσιες αγγλικές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος να κυμαίνεται MotoGP MICHELIN SILVERSTONE 11στους 25 βαθμούς και της πίστας να ανέρχεται μέχρι τους 40 βαθμούς με ελάχιστο άνεμο, κάνοντας τις συνθήκες σχεδόν τέλειες για άλλον ένα επιτυχημένο αγώνα του πρωταθλήματος. Η νίκη του Dovizioso συντέλεσε στην άνοδό του στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης. Ωστόσο, ο τίτλος του πρωταθλητή δεν έχει καθοριστεί ακόμη καθώς απομένει το ένα τρίτο της σεζόν και μέσα στους 35 πρώτους βαθμούς βρίσκονται πέντε αναβάτες.
Η Michelin και όλο το Paddock οδεύει πλέον για την ακτή της Αδριατικής στην Ιταλία και το San Marino and Riviera di Rimini Grand Prix στο Misano την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, για ακόμα έναν αγώνα της συναρπαστικής σεζόν του 2017.

Andrea Dovizioso – Ducati Team:
«Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ παράξενος, γιατί αισθανόμασταν ότι δεν μπορούσαμε να MotoGP MICHELIN SILVERSTONE 10πιέσουμε τόσο δυνατά όπως κάναμε στις δοκιμές, καθώς θέλαμε να φυλάξουμε τα ελαστικά ώστε να φθάσουμε όλοι σε καλή κατάσταση ως το τέλος. Αυτό ήταν το κλειδί της υπόθεσης για μένα γιατί στο τέλος είχα πολύ καλή πρόσφυση. Ο αγώνας ήταν πολύ γρήγορος, ένιωθα καλά και ήταν πολύ διασκεδαστικό που συναγωνίστηκα με τους υπόλοιπους οδηγούς. Το μπροστινό ελαστικό δούλεψε καλά και αισθανόμουν πολύ άνετα στη διάρκεια του αγώνα με τα ελαστικά της Michelin και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτή τη νίκη».

Nicolas Goubert – Deputy Director, Technical Director and Supervisor of the MotoGP Programme:
«Προφανώς και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με όλα όσα καταφέραμε αυτό το Σαββατοκύριακο εδώ στο Silverstone. Είναι μία μεγάλη, γρήγορη πίστα με πολλά σαμαράκια συνεπώς ήταν ενθραρρυντικοί οι χρόνοι που επιτεύχθησαν για να κάνεις τους MotoGP MICHELIN SILVERSTONE 17χρόνους που γράφτηκαν από την αρχή της Παρασκευής. Το Σάββατο, το πρωινό ξεκίνησε σε βρεγμένο οδόστρωμα ωστόσο, οι οδηγοί επέλεξαν slick ελαστικά έχοντας καλά αποτελέσματα, αφού τους έδωσαν καλή πρόσφυση και για άλλη μια φορά σημείωσαν πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους. Οι κατατακτήριες δοκιμές αποτέλεσαν μία συνταρακτική επιβεβαίωση όσων προσπαθήσαμε να επιτύχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς είδαμε τον Marc Marquez να γυρίζει κάτω από δύο λεπτά δίνοντας μας τον ταχύτερο χρόνο που έχει σημειωθεί με μοτοσικλέτα σε αυτή την πίστα. Αυτό έδειχνε τη δυνατότητα των γρήγορων γύρων που θα μπορούσαν να σημειωθούν, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στον αγώνα αφού το ρεκόρ ταχύτερου γύρου και της συνολικής διάρκειας του αγώνα καταρρίφθηκαν από πέντε αναβάτες. Αυτό είναι ένα εξαίσιο αποτέλεσμα για εμάς και υπογραμμίζει ξανά τις δυνατότητες που δίνουμε στους οδηγούς, καθώς ο πρώτος οδηγός φορούσε σκληρή γόμα στο πίσω ελαστικό και ο δεύτερος χρησιμοποιούσε μαλακή γόμα. Ο άλλος ενθαρρυντικός παράγοντας ήταν οι σταθερές επιδόσεις και η ανθεκτικότητα των ελαστικών, αφού δεν υπήρξε κάποια σημαντική πτώση και οι οδηγοί πίεζαν πολύ μέχρι το τέλος τους αγώνα. Δίνουμε συγχαρητήρια στον Andrea Dovizioso για την τέταρτη φετινή του νίκη, η μάχη για τον τίτλο είναι ακόμη ανοιχτή, και εμείς στη Michelin είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε ένα σημαντικό ρόλο στο να προσφέρουμε στους αναβάτες τα ελαστικά που χρειάζονται για να κάνουν το φετινό πρωτάθλημα τόσο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό όσο μπορεί να γίνει».

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO