spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΔίτροχες Κυριακές στο Νέο Ρύσιο

Δίτροχες Κυριακές στο Νέο Ρύσιο

DRIVEPARK020417 218Όλοι γνωρίζουμε ότι στο Νέο Ρύσιο της Θεσσαλονίκης υπάρχει μία πίστα καρτ υψηλών προδιαγραφών. Όλοι επίσης ξέρουμε ότι κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν εκεί και αγώνες supermoto αλλά και αγώνες με διάφορα δίτροχα μικρού κυβισμού. Αυτό που ξέρουν ελάχιστοι μοτοσυκλετιστές είναι ότι πολλές Κυριακές που δεν γίνονται αγώνες καρτ ή drift, υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η πίστα από παρέες μοτοσυκλετιστών που θέλουν να οδηγήσουν σε πραγματικά ασφαλείς συνθήκες.

DRIVEPARK020417 068Κάποιοι φίλοι μας είχαν ενημερώσει ότι συνεννοούνται και μαζεύονται εκεί κάνοντας προπονήσεις με διάφορα δίκυκλα. Πήγαμε λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και συναντήσαμε μία εικόνα που δεν περιμέναμε! Scooter, EMR, Βέσπες, Supermoto, αλλά και μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού ήταν εκεί.

DRIVEPARK020417 072Οι αναβάτες περίμεναν την σειρά τους να μπουν με το κατάλληλο γκρουπ για να οδηγήσουν μέσα στην πίστα.

Άλλοι για προπόνηση, άλλοι για εκτόνωση και άλλοι για να μάθουν καλύτερα τα όρια της μοτοσυκλέτας τους αλλά και τα δικά τους, μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν κρύβει περιττούς κινδύνους.

DRIVEPARK020417 042Στα pits επικρατούσε κλίμα σχεδόν κανονικού αγώνα. Αναβάτες με φόρμες, προετοιμασία των δικύκλων, παρακολούθηση του προγράμματος και αναμονή για την ώρα εισόδου στην πίστα. Φυσικά πολύ πιο χαλαρά από ότι συμβαίνει στους αγώνες. Εδώ υπήρχε περισσότερο κλίμα παρέας. Υπήρχε αλληλοβοήθεια, ανταλλαγή απόψεων, τα απαραίτητα πειράγματα και βέβαια οι συζητήσεις για το τι θα κάνει η παρέα φεύγοντας από την πίστα αλλά και το πότε θα ξαναβρεθούν στο drive park.

Πολύ ωραία! Δεν το περίμενα. Αφού δεν γίνονται πλέον αγώνες, οι αναβάτες που έστησαν DRIVEPARK020417 160ένα μικρό όχημα πίστας το αξιοποιούν και περνάνε καλά. Οι υπόλοιποι αντί να κινδυνεύουν στους δρόμους, εκτονώνονται σε συνθήκες πίστας (αφού δεν μπορούν πολύ τακτικά να πηγαίνουν στην πίστα των Σερρών) και γίνονται καλύτεροι οδηγοί ανακαλύπτοντας και τις όποιες αδυναμίες της μοτοσυκλέτας τους. Για σκεφτείτε το. Μήπως πρέπει να μάθετε πότε είναι το επόμενο ραντεβού? Δείτε στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που τραβήξαμε το τι συμβαίνει στο drive park και είμαστε σίγουροι ότι θα περάσετε μια βόλτα από εκεί στην πρώτη ευκαιρία.

Εδώ θα δείτε όλες τις φωτογραφίες του άρθρου

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO