spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMICHELIN KAI ROSSI

MICHELIN KAI ROSSI

Η Michelin και ο Valentino Rossi κατέγραψαν εκπληκτικές επιδόσεις στο MotoGP και μάλιστα κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπου ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε στον αγώνα του Motul TT Assen στην Ολλανδία.

MICHELIN MotoGP ASSEN 14Ξεκινώντας από την τέταρτη θέση στη σχάρα της εκκίνησης, ο Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) μπήκε στο γκρουπ των πρώτων που έστριψαν στην πρώτη στροφή, ακολουθώντας τον Johann Zarco που είχε την pole position (Monster Yamaha Tech 3). Έκτοτε, ο Γάλλος αναβάτης οδήγησε τον αγώνα για 11 γύρους, παρόλη την πίεση που αντιμετώπισε από τους Rossi, Marc Marquez (Repsol Honda Team) και Danilo Petrucci (OCTO Pramac Racing). Στο δωδέκατο γύρο ο Rossi έκανε την κίνησή του, με μία προσπέραση που αποδείχτηκε σημαντική, παρά την επιπλέον δουλειά που είχε να κάνει προς το τέλος του αγώνα.

Αυτό το Σαβατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες περιλάμβαναν μία ηλιόλουστη και ζεστή Παρασκευή αλλά και ένα βροχερό Σάββατο. Την ημέρα του αγώνα, ο καιρός ξεκίνησε με MICHELIN MotoGP ASSEN 15συννεφιά και κρύο και όταν ξεκίνησε να βρέχει στην πίστα των 4.452μ. στον 18ο γύρο, κυμάτισαν οι λευκές σημαίες για να ενημερώσουν τους αναβάτες ότι μπορούν να επιστρέψουν στα pit και να αλλάξουν ελαστικά, τοποθετώντας βρόχινα, εάν το επιθυμούν. Κάποιοι αναβάτες επέλεξαν να γυρίσουν στα pit και να αλλάξουν ελαστικά ωστόσο, το γκρουπ των πρωτοπόρων δεν άλλαξε κι έδωσε συναρπαστικές μάχες, καθώς ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του, με τους Cal Crutchlow (LCR Honda) και Andrea Dovizioso (Ducati Team) να μπαίνουν και αυτοί στο παιχνίδι, καθώς ξεκίνησε η βροχή.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, τα MICHELIN Power Slick συνέχισαν να παρέχουν εντυπωσιακή πρόσφυση και οι χρόνοι γύρου δεν έπεσαν σχεδόν καθόλου, καθώς οι MICHELIN MotoGP ASSEN 12αναβάτες άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους. Στους τελευταίους γύρους, Rossi και Petrucci διεκδικούσαν και οι δυο τη νίκη, καθώς έπαιρναν εναλλάξ τα ηνία του αγώνα, μέχρι που ο Rossi έκανε μία αποφασιστική κίνηση ρίχνοντας γύρο σε έναν αργότερο αναβάτη και, παρόλο που ο Petrucci πίεσε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, πήρε τη νίκη για μόλις 0.063 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Petrucci, βέβαια, ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο αυτή τη σεζόν και φυσικά ήταν ο First Independent Rider.

Πίσω από τους δύο πρώτους παρακολουθήσαμε μία συναρπαστική μάχη μεταξύ MICHELIN MotoGP ASSEN 13τεσσάρων αναβατών για το ποιος θα ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου, με τον Marquez να την κερδίζει πάνω στη γραμμή του τερματισμού παρά τις έντονες προσπάθειες του Crutchlow και του Dovizioso, που ήρθε πέμπτος, μία θέση που τον ανέβασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς ο προηγούμενος πρωτοπόρος της κατάταξης Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) έπεσε στην προσπάθειά του να ανέβει θέσεις και να φθάσει το γκρουπ των πρώτων οδηγών.

Η δράση συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες θέσεις, καθώς ο Jack Miller (EG 0,0 Marc VDS) MICHELIN MotoGP ASSEN 11ανέβηκε από την 13η θέση που είχε στη σχάρα της εκκίνησης στην έκτη θέση του τερματισμού. Την καλύτερη του επίδοση ως τώρα σημείωσε ο Karel Abraham (Pull&Bear Aspar Team) που τερμάτισε έβδομος με μικρή διαφορά, μπροστά από τον Loris Baz (Avintia Reale Racing) και τον Andrea Iannone (Team SUZUKI ECSTAR), που οι δυο τους τερμάτισαν αντίστοιχα στην όγδοη και ένατη θέση. Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) συμπλήρωσε τη δεκάδα μπροστά από τον αδερφό του Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) που ήρθε ενδέκατος.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι έξι διαφορετικοί κατασκευαστές βρέθηκαν στις πρώτες MICHELIN MotoGP ASSEN 16έντεκα θέσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει τον έντονο συναγωνισμό στο MotoGP. Ολόκληρη η γκάμα των ελαστικών χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πέντε από τα έξι MICHΕLIN Power Slicks επιλέχθηκαν σε διαφορετικά ζευγάρια την ημέρα του αγώνα, γεγονός που για άλλη μία φορά υπογραμμίζει ότι οι διαθέσιμες επιλογές είναι λειτουργικές για όλους τους αναβάτες, έτσι ώστε να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις ανάλογα το στυλ οδήγησής τους και τη μοτοσικλέτα τους.

Valentino Rossi – Movistar Yamaha MotoGP:
MICHELIN MotoGP ASSEN 18«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η μοτοσικλέτα και τα ελαστικά δούλεψαν πολύ καλά αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες τις συνθήκες. Ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις την τελική επιλογή, γιατί με τη μεσαία γόμα ξέραμε ότι ήμαστε πολύ δυνατοί. Την τελευταία στιγμή πήραμε ελαφρώς το ρίσκο και βάλαμε τη σκληρή γόμα, γιατί ξέρουμε ότι η σκληρή είναι καλύτερη για τη Yamaha και δούλεψε. Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας και είμαι πολύ χαρούμενος».

Nicolas Goubert – Deputy Director, Technical Director and Supervisor of the MotoGP Programme:
«Είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις των ελαστικών εδώ στο Assen για αυτό το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια των βρόχινων και των στεγνών δοκιμών του Σαββάτου, τα ελαστικά βροχής δούλεψαν πολύ καλά, οι χρόνοι ήταν σημαντικά καλύτεροι από τους περσινούς στις ίδιες συνθήκες και είχαμε λίγες πτώσεις, αν και οι αναβάτες ανέφεραν ότι η πίστα προσέφερε ελάχιστη πρόσφυση. Είδαμε ότι στον αγώνα χρησιμοποιήθηκαν πάλι οι περισσότερες γόμες σε διαφορετικά ζευγάρια από όλους τους αναβάτες ωστόσο, δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί αργότερα στον αγώνα. Καθώς άρχισε να πέφτει η βροχή, περιμέναμε να πέσουν οι χρόνοι, ωστόσο, οι οδηγοί στις πρώτες θέσεις δεν μείωσαν σχεδόν καθόλου το ρυθμό τους. Έκαναν έναν φανταστικό αγώνα, ο οποίος ήταν μία άψογη επίδειξη της εμπιστοσύνης που έχουν στα ελαστικά, αφού πίεσαν τόσο δυνατά σε αυτές τις περίεργες συνθήκες. Προσπαθούμε συνεχώς να κατασκευάσουμε τα καλύτερα ελαστικά για την κάθε πίστα, ώστε να επιτρέπουμε στους οδηγούς να δίνουν ένα συναρπαστικό αγώνα στους θεατές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε στη Γερμανία όπου θα είναι μία πολύ σκληρή δοκιμασία για τα ελαστικά, διότι έχει τοποθετηθεί νέα άσφαλτος και δεν έχουμε καθόλου δεδομένα για αυτήν. Παρόλα αυτά, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τα κατάλληλα ελαστικά για αυτή τη πίστα και είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση.»

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO