spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMichelin - MotoGP

Michelin – MotoGP

Andrea Dovizioso 11H Michelin είδε τα ελαστικά της να δίνουν δύναμη στον Andrea Dovizioso για τη δεύτερη νίκη του στο MotoGP μέσα σε μία εβδομάδα, στο προχθεσινό αγώνα του Gran Premi Monster Energy de Catalunya στο Montmelo της Ισπανίας.

Ξεκινώντας από την έβδομη θέση στη σχάρα της εκκίνησης, ο Dovizioso (Ducati Team) ξέφυγε από τους πρωτοπόρους οδηγούς όπως τον Dani Pedosa (Repsol Hoda Team) που είχε τεθεί επικεφαλής από την πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση του αγώνα. Στον πρώτο γύρο του αγώνα ο Jorge Lorenzo (Ducati Team) προσπέρασε τον Pedrosa, και ο Ισπανός Andrea Dovizioso 13διατήρησε αυτή τη θέση για πέντε γύρους, έως ότου τον πέρασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team), που με τη σειρά του παρέδωσε τα ηνία του αγώνα στον ομόσταυλό του Pedrosa στον όγδοο γύρο. Ο Pedrosa διατήρησε την υπεροχή του για εννέα γύρους, μέχρι που τον πέρασε ο Dovizioso στην ευθεία κι έτσι, ο Ιταλός αναβάτης πήρε τη δεύτερη νίκη του μέσα σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Ο βασικός κυρίαρχος όλων των διεργασιών αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν η πρόσφυση Michelin MotoGP 12της ασφάλτου του Montmelo, η οποία απασχόλησε τους πάντες. Τα MICHELIN Power Slicks έπρεπε να δουλέψουν σκληρά και στις δοκιμές και στον αγώνα για να καταφέρουν να παρέχουν τις ιδανικές επιδόσεις στην λεία επιφάνεια της ασφάλτου. Έτσι έγινε και στον αγώνα, όπου είδαμε την αλλαγή στην πίστα των 4.655χλμ. έπειτα από αναφορά των οδηγών σχετικά με την ασφάλειά τους την Παρασκευή το απόγευμα, σχετικά με το νέο σικέην, η οποία έγινε αποδεκτή από τους διοργανωτές. Παρόλο που δεν υπήρχε καλή πρόσφυση, τα Michelin MotoGP 13ελαστικά είχαν καλές επιδόσεις και το ρεκόρ ταχύτερου χρόνου καταρρίφθηκε στον αγώνα από τον Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3), ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με το 1’45.969 στον τρίτο γύρο.

Ο Dovizioso χρησιμοποίησε τα ελαστικά του για να βελτιώσει τον προσωπικό του συνολικό Michelin MotoGP 14χρόνο αγώνα που ήταν ταχύτερος από τον περσινό κατά 38 δευτερόλεπτα και ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ συνολικής διάρκειας του αγώνα. Όλοι οι οδηγοί επέλεξαν τη μεσαία και σκληρή γόμα αντίστοιχα για τον εμπρός και πίσω τροχό -παρά τις διαφορετικές επιλογές- για τις ακραία απαιτητικές και ζεστές συνθήκες που επικράτησαν. Καθώς η θερμοκρασία της πίστας έφθασε και ξεπέρασε τους 55 βαθμούς στη διάρκεια του αγώνα, η ανθεκτικότητα των ελαστικών ανταποκρίθηκε καλά σε αυτές τις συνθήκες και η αντοχή των τελευταίων ελαστικών πέρασε από σκληρή δοκιμασία στην διάρκεια των 25 γύρων του αγώνα.Marc Marquez 2

Πίσω από τον Dovizioso τερμάτισε ο Marquez στη δεύτερη θέση, με τον Pedrosa πίσω του να κλείνει την τριάδα του βάθρου. Τέταρτος ο Lorenzo με τον Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) να τερματίζει πέμπτος σε μία ακόμη καλή εμφάνιση στην πρώτη σεζόν, συνεχίζοντας να προκαλεί τους εργοστασιακούς οδηγούς τερματίζοντας ως First Independent Rider μπροστά από τον ομόσταυλό του Folger. Ο Valentino RossiAlvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team) ήρθε έβδομος με τον Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) να τερματίζει όγδοος μπροστά από την Ducati του Hector Barbera (Reale Avintia Racing). Τη δεκάδα έκλεισε ο προς το παρόν πρωτοπόρος της βαθμολογίας Maverick Viñales (Movistar Yamaha) που διατηρεί τη θέση του στη βαθμολογία αλλά πλέον με πιο μικρή διαφορά ασφαλείας από τον Dovizioso.

Andrea Dovizioso 12Andrea Dovizioso – Ducati Team:
«Η πίστα ήταν πολύ δύσκολη, υπήρχαν πολλά σαμαράκια και η πρόσφυσή της ήταν κακή. Ήταν πολύ δύσκολο για τον κάθε αναβάτη να βρει τις ρυθμίσεις για τα ελαστικά για να έχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις από αυτά. Το όλο θέμα ήταν τα ελαστικά και αυτό ήταν το πρόβλημα και για μας, αλλά καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε και το καταφέραμε καλύτερα από τον ανταγωνισμό. Η μοτοσικλέτα μου δούλεψε πολύ καλά σήμερα με τα ελαστικά της Michelin και καταφέραμε να δουλέψουν με τον καλύτερο τρόπο.»

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:
«Αναλογιζόμενοι το πόσο δύσκολη ήταν η πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο, μείναμε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του αγώνα. Σημειώσαμε νέο ρεκόρ χρόνου, και για Jonas Folger 10πολύ λίγο χάσαμε την κατάρριψη του συνολικού χρόνου αγώνα. Ωστόσο, τα ελαστικά απέδειξαν και πάλι την αντοχή τους στις πολύ απαιτητικές συνθήκες. Με θερμοκρασία 55 βαθμών στο έδαφος και ελάχιστη πρόσφυση, λόγω της κακής κατάστασης της πίστας, το να ανταποκριθείς και να έχεις αυτά τα αποτελέσματα, από μόνο του αποτελεί απόδειξη για την επιτυχία των ελαστικών. Αν είχαμε παραβλέψει το πόσο ζεστή μπορεί να είναι η πίστα ή το πόσο είχε φθαρεί η πίστα – από τότε που είχαμε κάνει δοκιμές σε αυτή – τότε η γκάμα των ελαστικών μας μπορεί να ήταν διαφορετική. Παρόλα αυτά, οι ομάδες προσαρμόστηκαν καλά και είδαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πέντε πρώτες θέσεις και πολλές εντυπωσιακές προσπεράσεις, γεγονός που είναι πάντα συναρπαστικό για τους θεατές. Είναι ξεκάθαρη η σημασία των δοκιμών πριν τον αγώνα και καθοριστική για τη ρύθμιση των μοτοσικλετών και την κατανόηση των επιδόσεων. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε δοκιμές εδώ, πριν αναχωρήσομε για το Assen, όπου είμαι σίγουρος ότι θα δούμε άλλον ένα συναρπαστικό αγώνα.»

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO