spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Michelin πέτυχε ένα καλό αποτέλεσμα

Η Michelin πέτυχε ένα καλό αποτέλεσμα

Η Michelin έζησε το παραλήρημα του Γαλλικού MotoGP στο Λε Μαν με τον Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) να παίρνει τη νίκη στο HJC Helmets Grand Prix de Fance και με τον Γάλλο οδηγό Johann Zarco (Monster Yamaha Tech3) να ανεβαίνει στο βάθρο μαζί του, όπου αποθεώθηκαν από τους θεατές.

Michelin MotoGP France 15Ξεκινώντας από την pole position, ο Viñales έστριψε πρώτος αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα και τέθηκε επικεφαλής, αλλά σύντομα τον πέρασε ο Zarco, κάνοντας το ντόπιο κοινό να ζητωκραυγάσει. Χρησιμοποιώντας μαλακή γόμα εμπρός-πίσω στα ελαστικά MICHELIN Power Slick, ο Zarco απομακρύνθηκε δημιουργώντας μία μικρή απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του. Ωστόσο, ο Viñales δεν παράτησε καθόλου το κυνήγι κι άρχισε να τον πλησιάζει – και τελικά τον πέρασε στον έβδομο γύρο. Εν τω μεταξύ, ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) μπήκε και αυτός στο παιχνίδι και, με τη σειρά του, πέρασε το Zarco, μπαίνοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τον ομόσταυλό του.

Τώρα ήταν η σειρά του Rossi να κυνηγήσει τον επικεφαλής του αγώνα και κατάφερε να πλησιάσει και να περάσει τον Viñales στον 26ο γύρο. Ο Ισπανός απάντησε άμεσα και συνέχισε να πιέζει έντονα τον Rossi, ώσπου τον οδήγησε σε ένα αχαρακτήριστο λάθος και ο Ιταλός οδηγός έπεσε στον τελευταίο γύρο. Ο Viñales πήρε τη νίκη, που ήταν και η 500η νίκη της Yamaha στα Grand Prix σε όλες τις κατηγορίες, κι επιπλέον ο Ισπανός αναβάτης επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο ZaMichelin MotoGP France 14rco επωφελήθηκε από την πτώση του Rossi και τερμάτισε δεύτερος, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ στο MotoGP, καθώς και ως First Independent Team Rider, ένα αποτέλεσμα μοναδικό καθώς είναι ο πρώτος Γάλλος που ανεβαίνει στο βάθρο του MotoGP από το 2009 και ο πρώτος που είναι στην τριάδα επί Γαλλικού εδάφους από το 1988, κάνοντας το αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμη πιο σπουδαίο μπροστά στους Γάλλους οπαδούς. Η τρίτη θέση πήγε στον Pedrosa που ξεκίνησε από τη 13η θέση στη σχάρα της εκκίνησης για να ανέβει τελικά στο βάθρο. Ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) πήρε την τέταρτη θέση, έπειτα από μία συναρπαστική μάχη με τον Crutchlow και τον Jorge Lorenzo (Ducati Team) που τερμάτισε έκτος. Ο επόμενος που πέρασε την γραμμή του τερματισμού ήταν ο Jonas Folger (Monster Yamaha Tech3) με τον Jack Miller (EG 0.0 Marc VDS) να τον ακολουθεί όγδοος. Ο δεύτερος Γαλλος που μπήκε στη δεκάδα ήταν ο Loris Baz (Reale Avintia Racing) που τερμάτισε ένατος, με τον Andrea Iannone (Team SUZUKI ECSTAR) να κλείνει τη δεκάδα.

Στη διάρκεια του αγώνα, ο Viñales, ο Rossi και ο Dani Pedrosa (Repsol Team Honda) Michelin MotoGP France 13έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ γύρου, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι διαφορετικές γόμες της Michelin για τον εμπρός και πίσω τροχό μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς ο Viñales και ο Rossi εξόπλισαν τις μοτοσικλέτες τους με μεσαία γόμα στον εμπρός και πίσω τροχό. Ένω, ο Pedrosa προτίμησε μεσαία γόμα μπροστά και μαλακή για το πίσω, ο Zarco και ο Cal Crutchlow χρησιμοποίησαν σκληρή γόμα εμπρός και μεσαία πίσω. Έτσι, είδαμε πέντε από τις έξι διαθέσιμες επιλογές σε γόμα να έχουν χρησιμοποιηθεί.

Από τον 12ο γύρο και μετά, άρχισαν να σημειώνονται οι ταχύτεροι χρόνοι γύρου, με πρώτο τον Viñales, που έγραψε νέο ταχύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τον Rossi και τον Pedrosa, καθώς και οι τρεις σημείωσαν οχτώ φορές νέους ταχύτερους συνολικά γύρους. Τελευταίος, ο Viñales έγραψε το εκπληκτικό 1:32.309 στον τελευταίο γύρο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με χρόνο 43:29.793 που αποτελεί νέο ρεκόρ συνολικού χρόνου αγώνα, ταχύτερο από τον καλύτερο προηγούμενο χρόνο κατά 16 δευτερόλεπτα.

Michelin MotoGP France 16Τον αγώνα των 28 γύρων παρακολούθησαν περισσότεροι από 104.000 θεατές και ο ευχάριστος ηλιόλουστος καιρός δεν είχε σχέση με τις κρύες και βροχερές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων δύο ημερών που έζησαν οι ομάδες στα paddock, που σημαίνει ότι όλοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να ρυθμίσουν τις μοτοσικλέτες σε συνθήκες στεγνού αγώνα. Αυτό απέδειξε για άλλη μία φορά τις σταθερές επιδόσεις των ελαστικών της Michelin καθώς κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στη νέα άσφαλτο του Λε Μαν και συνέβαλαν σε ένα φανταστικό συναγωνισμό σε όλες τις θέσεις μέσα στον αγώνα.

Δυστυχώς, όλες οι διαδικασίες αυτό το Σαββατοκύριακου επισκιάστηκαν από τα νέα που κυκλοφορούσαν μέσα στα paddock από την Πέμπτη σχετικά με τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή των MotoGP και της Michelin, Nicky Hayden. Ο Αμερικάνος έκανε ποδήλατο κοντά στην πίστα του Μιζάνο στην Ιταλία, όπου τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο Nicky Hayden νοσηλεύεται στην Εντατική Κλινική του νοσοκομείου Μπαφαλίνι στην Σεζένα και δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο. Όλο το Michelin MotoGP France 17προσωπικό της Michelin εύχεται στον Nicky, την οικογένειά του και τους καλύτερους φίλους του πλήρη ανάρρωση από τον τραυματισμό του.

Η Michelin και όλο το paddock διασχίζει τώρα την Ευρώπη προς την απαιτητική πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία για τον έκτο γύρο του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Maverick Viñales – Movistar Yamaha MotoGP:
«Σήμερα ένιωσα πολύ ωραία, που ήταν πολύ σημαντικό έπειτα από δύο αγώνες που δεν ήμουν και πολύ καλά. Σήμερα αισθανόμουν υπέροχα πάνω στη μοτοσικλέτα και κάναμε καλή δουλειά στην προθέρμανση. Διατηρήσαμε σε καλό επίπεδο την λειτουργία των ελαστικών και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κάναμε καλή δουλειά με τον Pascal και την Michelin για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Καταρρίψαμε το ρεκόρ γύρου και το συνολικό χρόνο του αγώνα, πράγμα που είναι πολύ ωραίο και αποτελεί ένα ξεχωριστό συναίσθημα σήμερα».

Michelin MotoGP France 11Nicolas Goubert – Αναπληρωτής διευθυντής, Τεχνικός διευθυντής και Επιβλέπων των προγραμμάτων MotoGP:
«Αρχικά, θέλω να στείλω τις ευχές μου για λογαριασμό της Michelin στο Nicky Hayden και την οικογένειά του κι εύχομαι να αναρρώσει πλήρως από το ατύχημά του που φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρό. Ο Nicky είναι ένας εξαιρετικός σπόρτσμαν και ένας εκπληκτικός άνθρωπος εκτός πίστας. Ήταν ο τελευταίος αναβάτης της Michelin που κέρδισε Παγκόσμιο Τίτλο πριν την εποχή της μονομάρκας κι έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας στη Michelin, κι έτσι ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλά νέα του σύντομα».

«Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν περίπλοκο με βροχερό και κρύο καιρό τις πρώτες δύο ημέρες κατά συνέπεια το χρονικό διάστημα ήταν μικρό για τις ομάδες στο να ρυθμίσουν τις μοτοσικλέτες ή να συλλέξουν δεδομένα και πληροφορίες από τα ελαστικά. Ωστόσο, Michelin MotoGP France 10καταφέραμε να συλλέξουμε πολλά δεδομένα για τα ελαστικά βροχής εφόσον είχαμε αρκετό χρόνο σε βροχή και τα ελαστικά δούλεψαν καλά στις συνθήκες βροχής καθώς και στο στεγνό και είδαμε να σημειώνονται εντυπωσιακοί χρόνοι. Λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαν οι οδηγοί στο στεγνό πριν από τον αγώνα, δεν θα περιμέναμε ποτέ να έχουμε έναν τόσο συναρπαστικό αγώνα. Και πάλι, διαφορετικοί αναβάτες έκαναν διαφορετικές επιλογές που δείχνει τη μεγάλη σημασία των επιλογών στα ελαστικά για τους αναβάτες. Η νέα άσφαλτος έδειξε καλά σημάδια πρόσφυσης όταν πραγματοποιήσαμε δοκιμές εδώ νωρίτερα και αυτό αποδείχτηκε και στον αγώνα.

Τα ελαστικά ταίριαξαν με την άσφαλτο και είδαμε τα ρεκόρ γύρου να καταρρίπτονται πολλές φορές και επιπλέον είδαμε την ανθεκτικότητα των ελαστικών, καθώς ο ταχύτερος χρόνος στα γυρολόγια σημειώθηκε στο τέλος τους αγώνα. Αυτός ο συγκεκριμένος χρόνος του ενός γύρου είναι εντυπωσιακός, αλλά αν τον προσθέσει κανείς στο συνολικό χρόνο του αγώνα, το κάνει ακόμη πιο ευχάριστο. Επίσης, ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και μέχρι λίγο πριν το τέλος ήταν αβέβαιο ποιος θα πάρει τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Maverick για τη νίκη του και θερμά ευχαριστήρια στον Johann που έκανε υπερήφανη τη Γαλλία».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO