spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣHonda μία 1η και μία 3η θέση

Honda μία 1η και μία 3η θέση

στην κατηγορία Supersport στον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στην Τρίπολη

Honda LogoΟ Δημήτρης Καρακώστας (Νο7) και ο Μιχάλης Κουτσουμπός (Νο1) οδηγώντας από μία Honda CBR600RR κατέκτησαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα στο 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης την Κυριακή 30 Απριλίου.

Οι δύο αναβάτες που υποστηρίζει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στην Ελλάδα, έδειξαν τις προθέσεις τους από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου πραγματοποιώντας τους 2 καλύτερους χρόνους ανάμεσα σε όλους του αναβάτες.

KARAKOSTASΣτον αγώνα της την Κυριακής 30 Απριλίου ο 17χρονος Δημήτρης Καρακώστας ξεκινώντας από την Pole Position βρέθηκε επικεφαλής της κούρσας από τον 1ο κιόλας γύρο, μία θέση που διατήρησε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας μετά από 26 γύρους. Μετά τους 2 πρώτους αγώνες ο Δ. Καρακώστας προηγείται στη βαθμολογία με 41 βαθμούς και ακολουθεί ο Μ. Κουτσουμπός με 36 βαθμούς στη 2η θέση.

Ο Δημήτρης Καρακώστας στο τέλος του αγώνα δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενος από την πραγματοποίηση της πρώτης μου νίκης μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητος στην Koutsoumbos-Karakostas CBR600RRπολύ ανταγωνιστική κατηγορία Supersport. Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός μίας μακρόχρονης προσπάθειας σε αγώνες τόσο εντός της Ελλάδος όσο και από τη συμμετοχή μου στο European Junior Cup με Honda CBR650F τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε πολύ θετικά καθώς εκτός από την 3η θέση στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κέρδισα 2 νίκες στους 2 πρώτους αγώνες του European Championship Road Racing όπου συμμετέχω παράλληλα με το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι να συνεχίσω τις πολύ καλές εμφανίσεις και στη συνέχεια της χρονιάς.”

Άτυχος στάθηκε στον αγώνα της Τρίπολης ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Supersport Μιχάλης Κουτσουμπός (Νο1), ο οποίος ενώ στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά KOUTSOUBOSπραγματοποίησε το 2ο ταχύτερο χρόνο, κατά τη διάρκεια του αγώνα μετά το 21ο γύρο αναγκάστηκε να μειώσει το ρυθμό του η απώλεια πίεσης στο πίσω ελαστικό της πίσω ελαστικό της μοτοσυκλέτας του είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει στην 3η θέση.
Στην κατηγορία Superbike ο Φώτης Τσαλίκης με Honda CBR1000RR ξεκινώντας από την έβδομη θέση της γραμμής εκκίνησης πραγματοποίησε ένα καλό αγώνα και τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας θα πραγματοποιηθεί στην πίστα των Σερρών το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου 2017.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO