spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ MICHELIN ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Η MICHELIN ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Michelin MotoGP 2Η Michelin έχει ολοκληρώσει την σειρά των τριών χειμερινών δοκιμών των MotoGP και τώρα ο Γάλλος κατασκευαστής ελαστικών έχει στρέψει την προσοχή του στον πρώτο αγώνα της σεζόν που θα διεξαχθεί στο Losail του Qatar πριν το τέλος του μήνα, όπου θα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς καθώς και νέες τεχνολογίες.

Με την επιστροφή της Michelin στα MotoGP το 2016, έπειτα από την απουσία επτά ετών, η εταιρεία ελαστικών που έχει την έδρα της στο ClermontFerrand συνέλλεξε σημαντικά δεδομένα από την πρώτη αυτή Michelin's MotoGP 3σεζόν που οδήγησαν στην σχεδίαση ενός νέου μπροστινού MICHELINPowerSlick με καινούργιο προφίλ για την φετινή σεζόν. Το συγκεκριμένο ελαστικό χρησιμοποιήθηκε ως πρωτότυπο στον τελευταίο αγώνα του 2016 στην Valencia με εξαιρετικά αποτελέσματα, και οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από αυτό τον αγώνα καθώς επίσης και από τις χειμερινές δοκιμές, επέτρεψαν στους τεχνικούς της Michelin να εργαστούν πάνω στο συγκεκριμένο ελαστικό, για να δημιουργήσουν μία έκδοση του που έχει εντυπωσιάσει πολύ τους αναβάτες. Επιπλεον, αυτό συντέλεσε σε ένα πίσω ελαστικό που παρέχει περισσότερη ελκτική πMichelin's MotoGP 5ρόσφυση και επιτρέπει στον οδηγό να έχει καλύτερο πάτημα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Michelin οδεύει σωστά με σταθερές αναβαθμίσεις που οδηγούν στη συνεχή δημιουργία των καλύτερων ελαστικών για τα MotoGP.

Αυτά τα ελαστικά δεν αποτελούν τις μόνες αλλαγές που θα παρουσιαστούν στον πρώτο αγώνα, εφόσον λόγω των νέων κανονισμών θα δούμε την Michelin να παρέχει τρία slick ελαστικά για τον εμπρός και πίσω τροχό – αντί για δύο το 2016. Άλλη μία αλλαγή, θα είναι η απουσία των Intermediate ελαστικών. Η εξέλιξη των MichelinPowerRain ελαστικών της εταιρείαςMichelin's MotoGP 6 οδήγησε στην απόφαση της κατάργησης των Intermediate από την φετινή γκάμα. Επίσης, με τους νέους κανονισμούς δύο από τους οδηγούς που θα προκρίνονται για τα QP2, αφού ολοκληρώσουν τα QP1 θα παίρνουν ένα έξτρα πίσω μαλακό slick ελαστικό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την μαλακότερη γόμα στη δεύτερη σειρά τον προκριματικών αν θέλουν.

Μία από την μεγαλύτερες αλλαγές του 2017 αποτελεί η εμφάνιση του “Συστήματος Αναγνώρισης Ελαστικού”. Το σύστημα αυτό θα λειτουργεί με χρήση ασύρματης τεχνολογίας και θα βοηθάει στην αναγνώριση του ελαστικού που χρησιμοποιεί ο κάθε οδηγός. Το σύστημα θα λειτουργεί διαμέσου κάθε τροχού που θα διαθέτει ένα Αισθητήρα Πίεσης Ελαστικού (TAPS: TyreAirPressureSensor) τοποθετημένο σε αυτό με μία μοναδική ταυτότητα. ΣυνεπώMichelin's MotoGP 4ς όλα τα ελαστικά θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό barcode το οποίο θα αναγνωρίζει το σύστημα TAPS, και θα παρέχει την επιβεβαίωση για το τι ελαστικό φοράει η κάθε μοτοσικλέτα. Ο αναμεταδότης του TAPS παρέχει το κατάλληλο σήμα το οποίο “διαβάζεται” από τον transponder της μοτοσικλέτας και τότε η μοναδική ταυτότητα έχει μεταδοθεί προς του πομπούς που διαβάζουν τα γυρολόγια στην πίστα που με τη σειρά τους επικοινωνούν με τον διοργανωτή. Αυτή η πληροφόρηση θα παρέχεται άμεσα από τMotoGPην Dorna στα τηλεοπτικά συνεργία για αναμετάδοση, συνεπώς οι τηλεθεατές θα γνωρίζουν κατευθείαν τι ελαστικό χρησιμοποιεί ο κάθε αναβάτης. Αυτό θα επιτρέπει στην άμεση πληροφόρηση να είναι διαθέσιμη και να μπορεί να συνδυαστεί μαζί με τις χρωματιστές λωρίδες που φέρουν τα ελαστικά.

Η Michelin είναι ενθουσιασμένη με τις νέες αλλαγές καθώς πλησιάζει η έναρξη της φετινής σεζόν, με την εξέλιξη των ελαστικών των MotoGP σε άλλο επίπεδο για να προσφέρουν στους θεατές συναρπαστικούς και γεμάτους συναγωνισμό αγώνες σε όλους τους 18 γύρους του πρωταθλήματος.

Michelin Power Rain MotoGPNicolasGoubert -Αναπληρωτής διευθυντής, Τεχνικός διευθυντής και Επιβλέπων των προγραμμάτων MotoGP:

“Έχουμε τρεις επιτυχημένες δοκιμές και έχουν επιβεβαιώσει την κατεύθυνση που θα πάρουμε με τα ελαστικά για την σεζόν του 2017. Παρουσιάσαμε το μπροστινό με το νέο προφίλ στη Valencia και δούλεψε πολύ καλά, και τώρα έπειτα από τις τρεις δοκιμές οι οδηγοί έδωσαν κάποιες πολύ ενθαρρυντικές και χρήσιμες πληροφορίες συνεπώς γνωρίζουμε ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση για τις ανάγκες τους. Επίσης, ακούσαμε τις επιθυμίες τους για περισσότερη ελκτική πρόσφυση στο πίσω και πιστεύουμε ότι τους έχουμε δώσει αυτό που ζητούσαν. Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη των ελαστικών προσφέροντας στους οδηγούς τις ιδανικές επιδόσεις κάτω από όλες τα συνθήκες σε κάθε πίστα, αλλά για την ώρα αισθανόμαστε ότι είμαστε σε καλύτερη θέση στην έναρξη της χρονιάς σε σύγκριση με πέρυσι.”

MotoGP-nous-avons-valide-les-choix-pour-la-course“Επιπλέον, είμαστε ευχαριστημένοι με τις νέες αλλαγές των κανονισμών και με την παρουσίαση του Συστήματος Αναγνώρισης Ελαστικού. Η επιλογή για εμάς να φέρουμε τρία μπροστινά και πίσω slick ελαστικά ανοίγει περισσότερες δυνατότητες στο να παρέχουμε ελαστικά τα οποία θα ταιριάζουν σε ένα μεγαλύτερο φάσμα και θα συνεχίζουν με διαφορετικές επιλογές και πιθανόν πιο ξεκάθαρες αποφάσεις από τους αναβάτες και τις ομάδες στο τι ελαστικό να χρησιμοποιήσουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Αναμφισβήτητα ανυπομονούμε για την έναρξη του 2017 με έναν αέρα ενθουσιασμού και ελπίζοντας ότι οι αγώνες θα είναι το ίδιο συναρπαστικοί, κι όχι ακόμη περισσότερο απ’ότι ήταν το 2016.”

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO