spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣTEICM Racing Team

TEICM Racing Team

TEICM Racing Team 20H TEICM Racing Team είναι μια ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες που συστάθηκε το 2016 και αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στόχος της είναι η μελέτη και η κατασκευή μίας μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας, για την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό τουρνουά FIM Supermono Cup 2017.

Δελτίο Τύπου

TEICM Racing Team 11Σημαντικές εξελίξεις στη TEICM Racing Team, φοιτητική ομάδα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Έπειτα από πολλές δυσκολίες και αρκετά εμπόδια που κληθήκαμε να ξεπεράσουμε στη κατασκευή της μοτοσυκλέτας μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της και σας προσκαλούμε να τη δείτε από κοντά στο Athens Science Festival που θα TEICM Racing Team 13πραγματοποιηθεί 29/3-2/4 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Η κατασκευαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε αντιμετωπίζουμε είναι αναρίθμητες με βασικότερη τη κατασκευή του ‘πιρουνιού’ και του ΄ψαλιδιού’ από ανθρακόνημα. Δύο από τα πλέον δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας.

TEICM Racing Team 18Η κατεργασία και η μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή τέτοιον υλικών σε κρίσιμα σημεία ενός οχήματος που είναι απαραίτητη η αξιοπιστία και η μέγιστη αντοχή αποτελούν επτασφράγιστα μυστικά για τα εργοστάσια. Η λύση για εμάς βρέθηκε έπειτα από αρκετές προσπάθειες και πειράματα η οποία όμως μας στοίχησε αρκετά σε χρήμα και κυρίως σε χρόνο.

TEICM Racing Team 19Σειρά έχουν η τοποθέτηση του κυκλώματος ψύξης και η ολοκλήρωση του φέρινγκ της μοτοσυκλέτας. Αφού ολοκληρωθούν αυτά θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το σετάρισμα του κινητήρα και της ανάρτησης. Δεδομένης της χρονικής πίεσης, σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν τα εργοστασιακά ηλεκτρολογικά της μοτοσυκλέτας καθώς και ένα απλό φίλτρο αέρα.

Παράλληλα σχεδιάζεται ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα εισαγωγής με φιλτροκούτι και ram air καθώς και ένα αναβαθμισμένο TEICM Racing Team 17σύστημα ανάφλεξης τα οποία θα τοποθετηθούν στη πορεία του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι η συμμετοχή σε όλη τη σεζόν με όσο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά στο Athens Science Festival, στο περίπτερο της Cyclon, για να δείτε τη μέχρι τώρα πορεία και να σας ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη του project.

Το πρόγραμμα των αγώνων του TEICM Racing Team 14European Supermono Cup
26-28/5 ΤΤ-circuit Assen (NL)
28-30/7 Alpe Adria Pannoniaring (HU)
3-6/8 Ducati Speeddays Slovakiaring (SK)
8-10/9 Alpe Adria Motodrom Grobnik (HR)
22-24/9 IRRC Frohburger Dreieck (DE)

Περισσότερες πληροφορίες
Ενημερωτικό υλικό: goo.gl/PpBGrw
Facebook: https://www.facebook.com/teicmracingteam/
Email: teicm.rt@gmail.com

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO