spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠέντε υπερφορτιστές στην Ελλάδα

Πέντε υπερφορτιστές στην Ελλάδα

Πέντε υπερφορτιστές στην Ελλάδα
  • H Audi υλοποιεί με συνέπεια τη στρατηγική “Vorsprung 2030”, έχοντας σήμερα στη γκάμα της επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ήδη διαθέσιμα και στην Ελλάδα
  • Με στόχο την υποστήριξη της διάδοσης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, η Kosmocar-Audi εγκατέστησε πέντε υπερφορτιστές (hyperchargers) ηλεκτρικών αυτοκινήτων ισχύος 180 kW, σε αντίστοιχα σημεία του δικτύου της
  • Οι πέντε υπερφορτιστές βρίσκονται στην Αθήνα (από ένας σε Μαρούσι και Αργυρούπολη), στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τη Ρόδο και είναι διαθέσιμοι για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε μάρκας
KOSMOCAR-AUDI_180 kW HYPERCHARGERS___3

Η Audi διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση. Υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς τη στρατηγική μετασχηματισμού “Vorsprung 2030”, η οποία προβλέπει η εταιρεία να έχει στη γκάμα της περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, ενώ από το 2026 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που θα λανσάρει η μάρκα θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

KOSMOCAR-AUDI_180 kW HYPERCHARGERS___6

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πελάτες ανταποκρίνονται στη στρατηγική της Audi, με τις παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας να έχουν αυξηθεί κατά 57,5% το 2021, σε σχέση με το 2020. Με το λανσάρισμα των e-tron GT quattro και RS e-tron GT στην αρχή του περασμένου έτους και των Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron το δεύτερο μισό του 2021, η Audi υπερδιπλασίασε τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που διαθέτει, προσφέροντας σήμερα στη γκάμα της – ήδη και στην Ελλάδα – επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. 

KOSMOCAR-AUDI_180 kW HYPERCHARGERS___8

Με στόχο να έχει ενεργό συμμετοχή σε αυτή τη φιλόδοξη στρατηγική, η Kosmocar-Audi προχώρησε σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού αλλά και μεγάλης πρακτικής σημασίας. Εγκατέστησε πέντε εξαιρετικά γρήγορους υπερφορτιστές (hyperchargers) με ισχύ 180 kW ο καθένας, σε αντίστοιχα νευραλγικά σημεία του δικτύου της, ενώ έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως 300 kW.  

KOSMOCAR-AUDI_180 kW HYPERCHARGERS___10

Πρόκειται για τους πλέον ισχυρούς υπερφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάθε μάρκας και όχι μόνο της Audi, να φορτίσουν εξαιρετικά γρήγορα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα ένα Q4 e-tron, το νέο compact ηλεκτρικό SUV της Audi, μπορεί σε μόλις 10’ της ώρας να φορτίσει με αρκετή ενέργεια ώστε να διανύσει απόσταση 130 χιλιομέτρων. Κάθε υπερφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

KOSMOCAR-AUDI_180 kW HYPERCHARGERS___7

Δύο από τους πέντε υπερφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Μαρούσι (“Audi Karenta”) και στην Αργυρούπολη (“Karenta”). Οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη (“Audi Karenta”), στα Ιωάννινα (“Audi Καψιώχας”) και στη Ρόδο (“Audi Ξενάκης”).

KOSMOCAR-AUDI_180 kW HYPERCHARGERS___1 (1)

Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή. Ο οδηγός-χρήστης συνδέει το καλώδιο φόρτισης του υπερφορτιστή στο αυτοκίνητό του και επιλέγει την αντίστοιχη θέση φόρτισης σε μία οθόνη αφής στον υπερφορτιστή. Μέσω της εφαρμογής “ΔΕΗ Blue” στο κινητό του τηλέφωνο, ο χρήστης δίνει έγκριση για την έναρξη της φόρτισης. Ακολουθεί μία πολύ σύντομη διαδικασία αναγνώρισης ανάμεσα στον υπερφορτιστή και το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η φόρτιση ξεκινά αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί να διακόψει την όλη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή ή να επιτρέψει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

KOSMOCAR-AUDI_180 kW HYPERCHARGERS___4

Πρακτικά, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να συνδεθούν στους συγκεκριμένους υπερφορτιστές των 180 kW που έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο της Kosmocar-Audi. Η ισχύς, άρα και η ταχύτητα με την οποία θα φορτιστούν, «περιορίζεται» ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ με την οποία κατασκευαστικά μπορεί να φορτιστεί το κάθε μοντέλο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO