spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTo CUPRA Born στους 7 φιναλίστ του Car of the Year 2022

To CUPRA Born στους 7 φιναλίστ του Car of the Year 2022

To CUPRA Born στους 7 φιναλίστ του Car of the Year 2022
  • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά το CUPRA Formentor για το 2021, ένα μοντέλο της CUPRA προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης
  • Η κριτική επιτροπή του Car of the Year 2022 αποτελείται από 61 Ευρωπαίους δημοσιογράφους που εκπροσωπούν 23 χώρες
  • Ο νικητής του διαγωνσιμού θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2022

Κάτω Κηφισιά, 29-11-2021 – Η στροφή προς τον εξηλεκτρισμό και ένα πιο βιώσιμο μέλλον αποτελούν κυρίαρχα δεδομένα της στρατηγικής λανσαρίσματος του CUPRA Born. Είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της μάρκας και το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της αντισυμβατικής της  παρουσίας. Ένα μοντέλο η αξία του οποίου ήδη αναγνωρίστηκε από τους ειδικούς και κατέλαβε θέση ανάμεσα στους 7 φιναλίστ του θεσμού Car of the Year 2022.

Το CUPRA Born είναι ένας ισχυρός υποψήφιος στον φετινό διαγωνισμό και αποδεικνύει περίτρανα την δουλειά που γίνεται στη CUPRA, μετά την υποψηφιότητα του CUPRA Formentor για το ίδιο βραβείο το 2021 και την επιτυχία του να συμπεριληφθεί επίσης ανάμεσα στους 7 φιναλίστ την περσινή χρονιά.

Το CUPRA Born προσφέρει μια νέα άποψη στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της μάρκας που περιλαμβάνει έξι plug-in υβριδικές εκδόσεις στα μοντέλα CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer και CUPRA Formentor.

«Η CUPRA είναι μια αντισυμβατική μάρκα, που γεννήθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στην τελική επτάδα για το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Αυτή η αναγνώριση αποδεικνύει ότι η CUPRA ήρθε για να μείνει», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA. «Το CUPRA Born είναι ένα όχημα που προσθέτει συναίσθημα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη σπορ οδηγική του εμπειρία, αποδεικνύοντας ότι η ηλεκτροκίνηση και οι επιδόσεις συνδυάζονται τέλεια και ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι διασκεδαστικά. Το Born θα συμβάλλει στον διπλασιασμό των πωλήσεων της μάρκας έως το 2022, θα αυξήσει την βαρύτητα της CUPRA στο ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, ενώ θα ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της μάρκας μας, που εμπνέει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη».

 Το CUPRA Born ενσωματώνει την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων. Χάρη στο e-Boost performance pack, η μέγιστη ισχύς του φτάνει τα 170 kW (231 PS), ενώ τα πακέτα μπαταριών έως 77 kW προσφέρουν αυτονομία 540 km, για μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης με διάρκεια.

Οι επιδόσεις συνδυάζονται με το στυλ του CUPRA Born τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Στο εσωτερικό, η εστίαση είναι έντονη προς τον οδηγό, όπως σε κάθε μοντέλο CUPRA, ενσωματώνοντας παράλλημα ένα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Μια σειρά υλικών “ντύνουν” το εσωτερικό για να δημιουργήσουν μια σπορτιφ αίσθηση, που συνδυάζεται με φινέτσα και ποιότητα, συμπεριλαμβανομένων των standard bucket καθισμάτων που χρησιμοποιούν επενδύσεις SEAQUAL® από ανακυκλωμένα θαλάσσια πλαστικά.

Το κορυφαίο βραβείο Car of the Year 2022 αναδυκνείεται κάθε χρόνο από μια επιτροπή από αναγνωρισμένους δημοσιογράφους του χώρου του αυτοκινήτου από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανάδειξη του πιο ξεχωριστού νέου εμπορικού αυτοκινήτου που θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2022.  Αποτελούμενη από 61 μέλη, η κριτική επιτροπή εκπροσωπεί 23 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ την χώρα μας εκπροσωπεί στο θεσμό η κα Ελένη Ξενάκη, αρχισυντάκτρια του περιοδικού 4 Τροχοί. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO