fbpx
Fiat 500e: Οι Free2Move e Solutions και Accenture

ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια πρακτική και προσιτή ηλεκτροκίνηση

Με τον εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500, η νέα συνεργασία των Free2Move eSolutions με την Accenture θα επιταχύνει περαιτέρω την πορεία προς μια πρακτική και προσιτή για όλους ηλεκτροκίνηση.

Με το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 να δίνει το στίγμα μιας ηλεκτροκίνησης που παράλληλα με τα οφέλη προς το περιβάλλον θα είναι προσιτή και βιώσιμη για όλους, η Free2Move eSolutions –εταιρεία του Ομίλου Stellantis και της ENGIE EPS- ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την οποία στοχεύει να φέρει ακόμα πιο κοντά την εποχή των μηδενικών ρύπων στις μετακινήσεις. Με τη συμβολή της Accenture, κορυφαίας εταιρείας ψηφιακών υπηρεσιών, θα δημιουργηθούν τρεις βασικοί πυλώνες για την επίτευξη του στόχου.

05_New 500

Ο πρώτος είναι η δημιουργία μιας συνδρομητικής πλατφόρμας για πιο εύκολη και οικονομική φόρτιση. Η πλατφόρμα θα δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της Free2Move eSolutions να έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας απλά μια εφαρμογή και με ένα εντελώς διαφανές πλάνο χρέωσης. Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημόσιους σταθμούς φόρτισης με τους οποίους έχουν απευθείας συνδρομή με αποτέλεσμα συχνά οι χρήστες να αναγκάζονται να αλλάξουν τη διαδρομή τους ώστε να βρουν τον κατάλληλο φορτιστή. Με τη νέα λύση αυτό δεν θα είναι απαραίτητο αφού διαθέσιμοι θα είναι σχεδόν όλοι οι δημόσιοι φορτιστές.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην τοποθέτηση από την Accenture σταθμών φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, όπου τα οχήματα θα διασυνδέονται με το σύστημα ηλεκτροδότησης (δίκτυα vehicle-2-grid) μέσω της εφαρμογής τεχνολογίας της Free2Move eSolutions.

09_New 500

Τέλος, ο τρίτος πυλώνας της νέας συνεργασίας αφορά στην εξέλιξη νέων λύσεων από την Free2Move eSolutions και την Accenture, οι οποίες θα υποστηρίζουν μεγάλες εταιρείες που προσπαθούν να εξηλεκτρίσουν το στόλο οχημάτων τους, βοηθώντας τις να επιταχύνουν την πορεία τους προς τη βιώσιμη μετακίνηση.

«Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Free2Move eSolutions, έναν βασικό παίκτη στον κόσμο του e-mobility, με τον οποίο θα οδηγήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον.», δήλωσε ο κ. Jean Marc Ollagnier, CEO της Accenture Europe. «Η Accenture σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει τις λύσεις της για τους στόλους οχημάτων, οι οποίες θα βοηθήσουν στην πορεία μας για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων. Το ταξίδι ξεκινά από το νέο κτήριο της εταιρείας μας στη Ρώμη, θα συνεχιστεί στη βάση μας τη Γαλλία και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη.»

14_New 500

Από την πλευρά του κ. Roberto Di Stefano, CEO της Free2Move eSolutions προσέθεσε: «Αυτή η συνεργασία με την Accenture αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, το οποίο θα μας οδηγήσει στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Αποστολή και των δύο μερών είναι να λύσουν περίπλοκα προβλήματα με στόχο να κάνουμε πραγματικότητα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ένα πιο βιώσιμο μέλλον.»

Σχετικά με την Accenture

Η Accenture είναι μια παγκόσμια εταιρεία υπηρεσιών με ειδίκευση στην ψηφιακή τεχνολογία και ασφάλεια. Συνδυάζοντας κορυφαία εμπειρία και γνώση σε περισσότερες από 40 βιομηχανικούς τομείς, προσφέρει υπηρεσίες Στρατηγικής, Τεχνολογίας και Λειτουργίας, οι οποίες ενισχύονται από το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων Προηγμένης Τεχνολογίας και Έξυπνων Επιχειρήσεων. Με προσωπικό 569.000 ατόμων, η εταιρεία προσφέρει τεχνολογία και ανθρώπινη προσέγγιση σε πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με τη δύναμη της αλλαγής δημιουργεί αξία και επιτυχία, για τους πελάτες της, τους ανθρώπους, του συνεργάτες και συνολικά την κοινωνία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.accenture.com.

 Σχετικά με τις Free2 Move & Free2Move eSolutions

Η Free2Move αποτελεί έναν παγκόσμιο οργανισμό που προσφέρει ένα πλήρες και μοναδικό οικοσύστημα για ιδιώτες και επαγγελματίες. Βασιζόμενη σε στοιχεία και τεχνολογίες, η Free2Move βάζει την εμπειρία του πελάτη στην καρδιά του σχεδιασμού ώστε να επαναπροσδιορίσει τις μετακινήσεις και να βοηθήσει στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Η Free2Move eSolutions δημιουργήθηκε από τις Stellantis και Engie EPS, με στόχο να αποτελέσει ηγέτη στο σχεδιασμό, εξέλιξη, παραγωγή και διάθεση προϊόντων αυτοκίνησης. Με πρωτοπόρο πνεύμα, η εταιρεία θα οδηγήσει τη μετάβαση στη νέα μορφή της ηλεκτροκίνησης, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τα: www.free2move.comwww.esolutions.free2move.com.

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.