spot_img

Free2Move eSolutions

Free2Move eSolutions

Οι Stellantis και Engie EPS ανακοίνωσαν το όνομα της νέας εταιρείας που δημιούργησαν, με σκοπό να συμβάλουν με ένα ενεργό ρόλο στην ομαλή μετάβαση στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης για πιο προσιτές και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις. Όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομα της, η Free2Move eSolutions, θα δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ πεδίο, από τις υποδομές φόρτισης και τις λύσεις οικιακών και δημόσιων φορτιστών, μέχρι τη διαχείριση του κύκλου ζωής των μπαταριών, αλλά και την ενσωμάτωση και λειτουργία προηγμένων συστημάτων V2G (Vehicle-to-Grid). Ήδη η Fiat, στο εργοστάσιο του Mirafiori όπου κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό 500, δημιουργείται το μεγαλύτερο δίκτυο V2G στον κόσμο, με θέσεις για 700 διασυνδεδεμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Free2move_03

Η συνεργασία της Stellantis με την ENGIE EPS, θα απλοποιήσει την πρόσβαση στις λύσεις e-mobility και θα επιτρέψει στην Free2Move να αναπτύξει ένα νέο πλαίσιο υπηρεσιών. Η Free2Move που ανήκει στην Stellantis δημιουργήθηκε το 2016 και σήμερα με τη δημιουργία της Free2Move eSolutions περνά σε μια νέα εποχή, όπου σε παγκόσμιο επίπεδο θα δημιουργεί, θα εξελίσσει και θα διαθέτει καινοτόμες λύσεις εξηλεκτρισμένης κίνησης, αρχικά στην Ευρώπη και μελλοντικά σε όλο τον κόσμο.

Free2move_04

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Free2Move

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Free2Move eSolutions θα αποτελείται από 6 μέλη. Ο κ. Roberto Di Stefano, εκπροσωπώντας την Stellantis, θα κατέχει τη θέση του CEO, ενώ ο κ. Carlalberto Guglielminotti, από την Engie EPS, θα κατέχει τη θέση του Προέδρου. Τα υπόλοιπα μέλη θα είναι η κ. Brigitte Courtehoux (CEO της Free2Move και μέλος της παγκόσμιας ομάδας διοίκησης της Stellantis), ο κ. Davide Mele (Αναπληρωτής CEO της Stallantis στην Ευρώπη), ο κ. Luigi Michi (πρώην Επικεφαλής Στρατηγικής και Λειτουργιών της Terna και Αντιπρόεδρος της Enel) και ο κ. Giovanni Ravina (Chief Innovation Officer της Engie EPS).

Free2move_05

Εφόσον ολοκληρωθούν οι άδειες από τις επιτροπές ανταγωνισμού, η νέα εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο 2ο 6μηνο του 2021

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO