fbpx
KIA Plan S  το μέλλον  στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Επιχειρηματικό σχέδιο με  παγκόσμιες πωλήσεις 2,92 εκατ. μονάδων

 Η Kia ανακοίνωσε την ανανέωση της στρατηγικής της «Plan S» για τις μελλοντικές της δραστηριότητες στην 2021 CEO Investor Day (CEO Ημέρα Επενδυτών 2021) που διοργανώθηκε ψηφιακά στη Σεούλ. Η φιλόδοξη ανανέωση του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου πλάνου παρουσιάστηκε από τον Ho Sung Song, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kia Corporation.

Ο «μετασχηματισμός Kia» οδηγεί την εταιρεία σε ένα διευρυμένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσει ολόκληρο το οικοσύστημα κινητικότητας, ξεκινώντας με τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) στον εξηλεκτρισμό. Η ανανεωμένη στρατηγική «Plan S» υποστηρίζεται από τρεις βασικούς πυλώνες: επιτάχυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα (EV), ενίσχυση της δραστηριότητας των οχημάτων ειδικής χρήσης (PBV) και διεύρυνση των μελλοντικών υπηρεσιών κινητικότητας.

Kia_03

Επιτάχυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV)

Μέχρι το 2030 τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα όπως τα EV, HEV και PHEV, θα αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών πωλήσεων της Kia, με ετήσιο στόχο πωλήσεων 1,6 εκατομμυρίων μονάδων. Ως μέρος αυτού, η Kia στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις EVs στις 880.000 μονάδες  το 2030 και να γίνει κορυφαία μάρκα παγκοσμίως.

Ξεκινώντας με το λανσάρισμα του πρώτου πλήρους EV της αργότερα φέτος, η Kia θα ενισχύσει τη γκάμα των EV της έως το 2026 με 11 νέα μοντέλα - επτά από τα οποία θα βασίζονται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και 4 σε υπάρχοντα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Τα EV που θα βασίζονται στην E-GMP έχουν ως στόχο να θέσουν νέα σημεία αναφοράς στην αυτονομία (AER), στις επιδόσεις, στους χώρους στο εσωτερικό τους και στις τεχνολογικές εφαρμογές. Τα EVs θα λειτουργούν ως έξυπνες συσκευές με εκτεταμένη εφαρμογή των υπηρεσιών Audio Video Navigation Telematics (AVNT), Over-the-Air (OTA) και Feature on Demand (FoD).

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό (EV) Kia, που έχει το κωδικό CV, θα διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία HDA2 (Highway Driving Assist Level 2) δευτέρου επιπέδου. Αρχής γενομένης από το 2023, τα EVs της Kia θα είναι εξοπλισμένα με Highway Driving Pilot (HDP), μια σημαντική εξέλιξη σε αυτονομία τρίτου επιπέδου.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για το CV, καθώς και οι προδιαγραφές του, θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα.

Kia_04

Ενισχύοντας τη δραστηριότητα PBV

Η Kia θα παρουσιάσει το πρώτο της ειδικά κατασκευασμένο όχημα (PBV) το 2022, ενώ επιπλέον PBVs θα παρουσιαστούν ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Η εταιρεία στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου μονάδων, έτσι ώστε έως το 2030 να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα PBV. Για το σκοπό αυτό, η Kia θα αναπτύξει μια γκάμα εξειδικευμένων οχημάτων με βάση τις πλατφόρμες skateboard που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για τα PBVs.

Η Kia σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της των PBVs μέσω ανοικτής καινοτομίας, συνεργαζόμενη με άλλες εταιρείες για την ανάπτυξη μικρών/ μεγάλων πλατφορμών για τους τομείς της μη επανδρωμένης παράδοσης και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επίσης θα προωθήσει τις δικές της τεχνολογίες και τις ιδιαίτερα ευέλικτες μικρές της πλατφόρμες καθώς αναμένει ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές θα αυξηθεί παγκοσμίως.

Kia_05

Επέκταση μελλοντικών υπηρεσιών κινητικότητας

Οι υπηρεσίες κινητικότητας της Kia θα αποκτήσουν  σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στοχεύοντας προσεκτικά και εστιάζοντας σε βασικούς τομείς όπως:

Στον τομέα των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (business-to-consumer), η Kia θα επεκτείνει τις υπάρχουσες δραστηριότητες. Στην Ισπανία, η κορυφαία υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων της εταιρείας Wible θα επεκταθεί με την Wible Más και την Wible Empresas. Η υπηρεσία χρήσης αυτοκινήτων «KiaMobility», η οποία ξεκίνησε πέρυσι το Σεπτέμβριο πιλοτικά στην Ιταλία και τη Ρωσία, θα λανσαριστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Στις δραστηριότητες προς τους κρατικούς φορείς και προς τις επιχειρήσεις (business-to-government και business-to-business) η Kia θα ξεκινήσει μια υπηρεσία που θα βασίζεται στα EVs και θα συνδυάζει συνδρομή και κοινή χρήση αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αυτήν τη νέα υπηρεσία κινητικότητας, τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται για επαγγελματικές δραστηριότητες τις καθημερινές και θα νοικιάζονται από ιδιώτες τα Σαββατοκύριακα.

Το «Kia Flex», το πρόγραμμα συνδρομής της Kia που παρουσιάστηκε στην  Κορέα το 2019, θα λανσάρει αργότερα φέτος μια παγκόσμια εκδοχή του με την ονομασία «Kia Subscription». Η υπηρεσία θα λειτουργεί από τη Sixt Leasing, η οποία αποκτήθηκε πέρυσι από την Hyundai Motor Group, ενώ τα αυτοκίνητα θα παρέχονται από περιφερειακούς συνεργάτες και αντιπροσώπους της εταιρείας.

Kia_06

Μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια

Επιχειρηματικοί στόχοι

Η Kia προβλέπει για φέτος αύξηση των λειτουργικών κερδών με βάση τον αυξημένο όγκο πωλήσεων, τη βελτιωμένη μέση τιμή πώλησης (ASP) και μίγμα των προϊόντων. Συνοψίζοντας:

- Παγκόσμιες πωλήσεις (βάσει χονδρικής) 2021: 2.922.000 μονάδες, αύξηση 12,1% σε ετήσια βάση

- Έσοδα 2021: 65,6 τρισεκατομμύρια KRW, αύξηση 10,8% σε ετήσια βάση

- Λειτουργικό κέρδος 2021: 3,5 τρισεκατομμύρια KRW, αύξηση 70,1% σε ετήσια βάση

Kia_07

Περιθώριο λειτουργικού κέρδους

Με την αυξημένη κερδοφορία των νέων ηλεκτρικών μοντέλων EV, η Kia προσάρμοσε ανοδικά τους στόχους του λειτουργικού περιθώριου κέρδους της σε σχέση με τα στοιχεία που είχαν αρχικά ανακοινωθεί πέρυσι. Η Kia στοχεύει πλέον σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 5,4% για το 2021, καθώς και σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 7,9% για το 2025.

Ισορροπημένη ανάπτυξη τόσο στις προηγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές

Η Kia σκοπεύει να αυξήσει τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πωλήσεις της σε 3,8 εκατομμύρια μονάδες το 2025. Το ποσοστό των πωλήσεων των φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, που αναμένεται να φτάσει περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεων το 2021, προβλέπεται να αυξηθεί σε 22% έως το 2025. Για τις αναδυόμενες αγορές, η εταιρεία θα επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της μέσω της τοπικής παραγωγής CKD (complete knock-down).

Η Kia αναμένει ότι η βελτίωση του ASP και του μίγματος προϊόντων, η οποία οδήγησε στη βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας πέρυσι, θα συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, το μερίδιο πωλήσεων των RVs (αυτοκινούμενων οχημάτων) της εταιρείας αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται από το 56% του 2020 στο 65% το 2025.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.