fbpx
DS 3 CROSSBACK E-TENSE με αυτονομία 320 χλμ.

Tο πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα πολυτελούς κατηγορίας compact SUV

Η ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, έρχεται να δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό ζεύγος μοντέλων μαζί με το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση της DS Automobiles για ξεχωριστές προτάσεις, με ενσωματωμένη την κορυφαία διαθέσιμη τεχνολογία. Η 100% ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία των μοντέλων της DS AUTOMOBILES σε compact διαστάσεις.

Το hatchback αμάξωμα μήκους 4,12μ. και το αυξημένο ύψος από το έδαφος, με την αντίστοιχα μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, έχει μια ιδιαίτερη δυναμική που δεν χρειάζεται πολλές επεμβάσεις για να “απογειωθεί”. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED, τονίζουν το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο, προσδίδουν δυναμισμό και παρέχουν κορυφαία επίπεδα ορατότητας στον οδηγό. 

DS3CROSSBACKE-TENSE_03

Το κοινό του είναι όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση να καλύψουν με τον πλέον στυλάτο και high tech τρόπο, τις μεταφορικές τους ανάγκες, έχοντας ένα πολύ ισχυρό τεχνολογικό προφίλ. Με την τεχνογνωσία της DS AUTOMOBILES που έχει αποδείξει την αξία της στον απαιτητικό στίβο του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της FORMULA E, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE έρχεται να κάνει τη διαφορά. Τα “παράσημα” των διακρίσεων, με 4 Παγκόσμιους τίτλους και αλλεπάλληλες  νίκες στη FORMULA E το κάνουν πραγματικά μοναδικό, καθώς η DS AUTOMOBILES είναι η μόνη από τις premium μάρκες που έχει να επιδείξει τέτοιο εύρος επιτυχιών σε πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Με μήκος 4,12 μέτρων, πλάτος 1,79 μ. και με ύψος 1,53 μέτρα, διατηρώντας ακέραιες τις διαστάσεις του DS 3 CROSSBACK, το E-TENSE  προσφέρει την εικόνα του compact μοντέλου, που την ίδια στιγμή επιβάλλεται με την ισχυρή προσωπικότητά του. Το χαρισματικό σύνολο σε οπτικό επίπεδο, αναδύει μια στιβαρότητα που είναι από τα κυριότερα ζητούμενα μεταξύ των αγοραστών της κατηγορίας των B-SUV και όχι μόνο. Η στιβαρή εικόνα του μοντέλου τονίζεται από τις λείες επιφάνειες στις πόρτες, ειδικά στα σημεία που οι ηλεκτρικά αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών, δημιουργούν συνειρμούς με πρωτότυπα μοντέλα,  φουτουριστικής προσέγγισης της αυτοκίνησης. Το σύνολο είναι χαρισματικό και χωρίς να απεκδύεται την SUV υπόστασή του, καταφέρνει και ξεπερνά τον “πήχη” των απαιτήσεων όλων όσων αναζητούν το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης.

DS3CROSSBACKE-TENSE_04

Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Εκτός από την πληρότητα του εξοπλισμού, σημαντικό στοιχείο για την ευχάριστη παραμονή στην καμπίνα του είναι και η απαράμιλλη άνεση.

Ο χώρος των επιβατών είναι γενναιόδωρος και άρτια σχεδιασμένος για να προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών σε ότι έχει να κάνει με την αποθήκευση αντικειμένων: έχει χώρο για τη επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, προσφέρει πρακτικές ποτηροθήκες για την εξυπηρέτηση των επιβατών και ένα συρόμενο υποβραχιόνιο που περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο. Τόσο για τους εμπρός, όσο και για τους πίσω επιβάτες, η ευρυχωρία είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που κάνουν την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της DS AUTOMOBILES στην κατηγορία των B-SUV μοντέλων της αγοράς, να ξεχωρίζει ως πλήρης σε κάθε επίπεδο. Το κάθισμα των πίσω επιβατών, είναι διαιρούμενο και έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης προκειμένου να αυξηθεί κατά το δοκούν ο χώρος φόρτωσης, που κυμαίνεται από 350 έως 1.050 λίτρα.

DS3CROSSBACKE-TENSE_05

Είναι εφοδιασμένο με μια συστοιχία μπαταριών 50kWh που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 100KW (136 ίππων). Με δεδομένη και την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα, η αίσθηση των κορυφαίων επιδόσεων που έρχονται… αθόρυβα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 50 χλμ./ώρα, από στάση, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE φτάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα. Η τοποθέτηση των μπαταριών στο  πάτωμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της DS AUTOMOBILES, φέρνει πολύ χαμηλά το κέντρο βάρους και δίνει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά στο σύνολο.

Έτσι, κάθε βόλτα με το νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE γίνεται ακόμα πιο απολαυστική ως εμπειρία, δίνοντας και ένα άρωμα δυναμισμού που συνήθως δεν συναντάται στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς. Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι 50kWh χωρητικότητας των μπαταριών, φτάνει μέχρι τα 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP), ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως σε ένα σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. Από εκεί και πέρα, η φόρτιση έως το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών, μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 ώρες με επιτοίχιο φορτιστή 11kW. 

DS3CROSSBACKE-TENSE_06

Έχοντας να επιδείξει το αρτιότερο σύστημα ψύξης για τις μπαταρίες με την υψηλής απόδοσης αντλία θερμότητας και την άριστη απόδοσή της στην μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, βελτιστοποιεί την θερμική άνεση στο χώρο των επιβατών χωρίς να επηρεάζεται ο έλεγχος της θερμοκρασίας της μπαταρίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω, εκτός της απαράμιλλης άνεσης που απολαμβάνουν οι επιβάτες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της DS AUTOMOBILES, είναι η δυνατότητα προσφοράς του με μια πολύ ελκυστική εγγύηση καλής λειτουργίας με διάρκεια ισχύος τα 8 χρόνια ή τα 160.000 χιλιόμετρα. Τα προγράμματα οδήγησης εξυπηρετούν την ανάγκη της προσαρμογής του αυτοκινήτου στις εκάστοτε ανάγκες ή διαθέσεις του οδηγού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο οδηγός του να μπορεί να βελτιώσει την αυτονομία του αυτοκινήτου με την επιλογή της καταλληλότερης από τις προσφερόμενες επιλογές. Επιπλέον, με τις λειτουργίες της αναγεννητικής ενέργειας από την πέδηση, η διαμόρφωση του οδηγικού προφίλ έχει αμέτρητες δυνατότητες παραμετροποίησης.

DS3CROSSBACKE-TENSE_07

Οι διαθέσιμες επιλογές προγραμμάτων οδήγησης είναι:

Eco: ο κινητήρας και τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αυτονομία.

Normal: ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ αυτονομίας και επιδόσεων.

Sport: η μέγιστη ροπή των 260 Nm προσφέρεται από την εκκίνηση, επιτρέποντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.

Οι δύο λειτουργίες αναγεννητικής πέδησης είναι:

Normal: για μια εμπειρία οδήγησης κοντά σε αυτήν που προσφέρει ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Brake: εντονότερη πέδηση με χρήση του κινητήρα (επιβράδυνση 1,2 m/s2).

DS3CROSSBACKE-TENSE_08

Η DS Automobiles προσφέρει υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, για να υποστηρίξει τους οδηγούς των ηλεκτρικών E-TENSE μοντέλων της. Από το smartphone τους, και μέσω της εφαρμογής MyDS μπορούν:

Να ενεργοποιούν άμεσα τη φόρτιση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE ή να την προγραμματίζουν (ώστε να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας π.χ. νυχτερινό)

Nα παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης

Nα ελέγχουν και να προγραμματίζουν τη λειτουργία του κλιματισμού, η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου επιβατών εξ αποστάσεως. Η συγκεκριμένη δυνατότητα επεκτείνει την αυτονομία κατά 3% πριν από την εκκίνηση.

Για τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας, η DS προσφέρει τον «έξυπνο» επιτοίχιο ταχυφορτιστή DS Smart Wall Box που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση σε μόλις 5 ώρες ενώ καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης (50Km) με μόλις 55 λεπτά φόρτισης (με on-board charger 11KW).

DS3CROSSBACKE-TENSE_10

DS 3 CROSSBACK E-Tense 100% ELECTRIC

 

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Μέχρι 320 χλμ. κύκλος WLTP

ΙΣΧΥΣ: Μέγιστη 100kW ή 136 ίπποι

ΡΟΠΗ: 260Nm από στάση

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ: Από 0 έως 50 χλμ/ώ: 3,5 δλ.

ΦΟΡΤΙΣΗ: On-board φορτιστής: 7,4 ή 11kW

Ταχεία φόρτιση (100kW): 80% σε 30 λεπτά ~ 9 χλμ./λεπτό

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Μέχρι και 20% της αυτονομίας μπορεί να ανακτηθεί κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Χωρητικότητα 50kWh

ΦΟΡΤΙΣΗ: Συμπεριλαμβάνονται 2 καλώδια φόρτισης (Mode 2 & Mode 3)

Η τιμή του στην ελληνική αγορά είναι για την έκδοση E Tense So Chic 42.000 και για την έκδοση E Tense So Chic Connected 43.500€.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.