spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑFiat Chrysler Automobiles και ENGIE EPS

Fiat Chrysler Automobiles και ENGIE EPS

Fiat Chrysler Automobiles και ENGIE EPS

Οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να προχωρήσουν στη νέα εποχή της βιώσιμης μετακίνησης, προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις και υπηρεσίες δίνοντας την ευκαιρία όλοι να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα προσφέρει μια πλήρη επιλογή προϊόντων και λύσεων (όπως σταθμούς φόρτισης και λύσεις «πράσινης» ενέργειας) σε χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Η νέα εταιρεία τεχνολογίας e-Mobility θα έχει εκατοντάδες πατέντες στο χαρτοφυλάκιο της, ομάδες μηχανικών και βαθιά γνώση του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Engie EPS_03

Η FCA Italy S.p.A. (“FCA”), θυγατρική της Fiat Chrysler Automobiles N.V. και η ENGIE EPS, Ιταλική εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και του e-Mobility, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης, με στόχο τη δημιουργία μια νέας εταιρείας που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα του e-Mobility στην Ευρώπη. Ο νέος οργανισμός θα βασίζεται στους οικονομικούς πόρους και το βιομηχανικό αποτύπωμα της FCA και την προηγμένη τεχνογνωσία της ENGIE EPS στο συγκεκριμένο τομέα. Η συνεργασία των δύο εταιρειών έρχεται ως αποτέλεσμα της επιδίωξης τους να προσφέρουν λύσεις και υπηρεσίες προσβάσιμες από όλους στην νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης και βιώσιμης αυτοκίνησης. 

Η νέα εταιρεία θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων, όπως οικιακούς και δημόσιους σταθμούς φόρτισης και, πακέτα «πράσινης» ενέργειας. Διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο της εκατοντάδες πατέντες και βιομηχανικά μυστικά, δυνατές ομάδες μηχανικών και βαθιά γνώση του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας, η νέα εταιρεία e-Mobility, θα επωφεληθεί από τα δυνατά χαρακτηριστικά των FCA και ENGIE EPS. Αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει μια σημαντική στρατηγική κίνηση στην εξέλιξη των προϊόντων που προσφέρουν οι δύο Όμιλοι και θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς την εξάλειψη των προβλημάτων στην πορεία της Ευρώπης προς το e-Mobility.

Engie EPS_04

«Η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης έρχεται να επισφραγίσει την επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών τα τελευταία τρία χρόνια, η  οποία επέτρεψε την ανάπτυξη πρωτοποριακών προγραμμάτων, όπως του αποκλειστικού για την FCA συστήματος φόρτισης easyWallbox, αλλά και του νέου πιλοτικού προγράμματος V2G», δήλωσε ο κ. Mike Manley, Chief Executive Officer της Fiat Chrysler Automobiles. «Η πιθανή δημιουργία της νέας εταιρείας θα επιτρέψει την ακόμα εντονότερη δέσμευση των δύο μερών στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών και εξέλιξη πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλότερη μετάβαση στην εξηλεκτρισμένη κίνηση στην Ευρώπη.»

Engie EPS_05

«Η εξηλεκτρισμένη κίνηση αποτελεί μια αναπόφευκτη εξέλιξη για την αστική μετακίνηση, αλλά και ένα αναπόδραστο παράδειγμα της αλλαγής σε παγκόσμια κλίμακα των ενεργειακών συστημάτων. Η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης αποτελεί κατάθεση της κοινής δέσμευσης να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή που θα οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον», σημείωσε ο κ. Carlalberto Guglielminotti, Chief Executive Officer και Γενικός Διευθυντής της ENGIE EPS. «Η Ιταλία έχει αφήσει ένα μοναδικό αποτύπωμα στην ιστορία χάρη στη δυναμική της στην αυτοκινητοβιομηχανία και την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων στον ενεργειακό τομέα. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτή την παράδοση και να χαράξουμε το δρόμο για μια πιο «πράσινη» αυτοκίνηση.»

Η νέα συνεργασία θα περάσει τους σχετικούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, ενώ τα δύο μέρη αναμένεται να υπογράψουν το σύνολο των σχετικών συμφωνητικών μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε η νέα εταιρεία να δημιουργηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO