spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΑνακηρύχτηκε το πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό όχημα

Ανακηρύχτηκε το πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό όχημα

NISSAN , LEAF

Το Nissan LEAF έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό όχημα σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παροχής εγγυήσεων της Βρετανίας.

Η έρευνα από την Warrantywise εξέτασε τη συχνότητα επισκευών, τις συνήθεις βλάβες, το κόστος επισκευής και την ηλικία του οχήματος, κατά τη στιγμή της επισκευής. Στην αξιολόγηση, όπου περιελήφθησαν και παρόμοια μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης,   το LEAF βρέθηκε στην 7η θέση της συνολικής κατάταξης

Nissan-LEAF_03

Ο Andrew Humberstone, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor GB, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αναγνώριση που έλαβε το LEAF τις τελευταίες εβδομάδες. Ανεξάρτητα από την τεχνολογία που τροφοδοτεί ένα αυτοκίνητο, η αξιοπιστία είναι το κλειδί και είναι ευχάριστο να βλέπουμε το LEAF να αναγνωρίζεται για την αξιοπιστία του,  από έναν ανεξάρτητο οργανισμό.

“Το LEAF δεν αποτελεί μόνο είναι μια λαμπρή επιλογή ως νέο αυτοκίνητο, αλλά είναι ένα όχημα που αντέχει πραγματικά στη δοκιμασία του χρόνου και προσφέρει διαδρομές για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα, με χαμηλό κόστος και χωρίς εκπομπές.”

Η αναγνώριση για το LEAF από την Warrantywise  έρχεται λίγο μετά την πρόσφατη, διπλή επιτυχία επίσημων αναγνωρίσεων του δημοφιλούς EV, ως  παράδειγμα μεταχειρισμένου οχήματος.

Nissan-LEAF_04

Συγκεκριμένα, το Nissan LEAF (40kWh), που κυκλοφόρησε το 2018, αναγνωρίστηκε ως Μεταχειρισμένο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς στο What Car?, στα Βραβεία Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων της Χρονιάς 2021. Το μοντέλο της πρώτης γενιάς, που κυκλοφόρησε από το 2011 έως το 2017, κέρδισε επίσης το έπαθλο για την τιμή του (έως και 13.000£) στην ίδια κατηγορία. Παράλληλα, το Which Magazine χαρακτήρισε την πρώτη γενιά του LEAF ως “Best Buy” για το 2020, στην ετήσια έρευνα αξιοπιστίας.

Ο Lawrence Whittaker, Διευθύνων Σύμβουλος της Warrantywise, δήλωσε: “Ο σκεπτικισμός που περιβάλλει την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής του κινητήριου συνόλου της τεχνολογίας EV και συγκεκριμένα της ικανότητας των μπαταριών να διατηρούν συνεχώς πλήρη χωρητικότητα φόρτισης,  προκάλεσε έναν προβληματισμό κατά το πρώιμο στάδιο κυκλοφορίας των ηλεκτρικών οχημάτων.

Nissan-LEAF_05

“Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι τα κύρια εξαρτήματα ενός EV, όπως το σύστημα μετάδοσης κίνησης, ξεπερνούν εκείνα των αντίστοιχων βενζινοκίνητων και ντίζελ οχημάτων,  μετά τη λήξη της εγγύησης του κατασκευαστή. Ο συνολικός αριθμός επισκευών και η σοβαρότητα και η πολυπλοκότητά τους είναι ενθαρρυντικά χαμηλός για όσους αναζητούν μια ευκαιρία σε μεταχειρισμένο EV. “

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO