spot_img

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Οι μηχανικοί της Ford συνέθεσαν τους ήχους λειτουργίας της πλήρως ηλεκτρικής Mustang Mach-E βασισμένοι σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Εμπνευσμένος από τους ηλεκτρονικούς ήχους της  Mustang Mach-E, ο μουσικός Matthew Dear δημιούργησε το υποβλητικό κομμάτι “New Breed”, προσθέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της Mustang στο χώρο της μουσικής.

Οι ήχοι της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E παραπέμπουν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας – σε σημείο μάλιστα που ενέπνευσαν το συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Matthew Dear από το Ντιτρόιτ, να μετατρέψει τον ήχο της σε τραγούδι.

Mustang-Mach_03

Εμπνευσμένοι από τις κλασικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’80, οι μηχανικοί ήχου της Ford συνεργάστηκαν με το στούντιο Ozone Sound για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικούς ήχους που ακούγονται μέσα και έξω από την Mustang Mach-E, ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον του Dear, ιδρυτικού μέλους της παγκοσμίου φήμης εταιρείας ηλεκτρονικής μουσικής Ghostly International και εμπνευστή του ύμνου “Hands Up for Detroit”. Ο Dear χρησιμοποίησε τους ήχους ενός συνθεσάιζερ για να δημιουργήσει το “New Breed,” ένα μουσικό κομμάτι που «υπνωτίζει» και ταιριάζει στο χαρακτήρα της Mustang Mach-E.

«Η ιδέα του remix των ήχων της Mustang Mach-E μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα επειδή είμαι ένα άτομο που μου αρέσει να “πειράζω” τους ήχους» δήλωσε ο Dear. «Αλλά αφού άκουσα προσεκτικά τους ψηφιακούς ήχους που είχε δημιουργήσει η Ford, πείστηκα για την επιτυχία του project. Οι ήχοι είναι πιο cool από όσο νόμιζα — κινηματογραφικοί και προϊόντα επιστημονικής φαντασίας — ενώ όλοι οι θόρυβοι που κάνει το αυτοκίνητο αποπνέουν μία αίσθηση μοντέρνας μουσικότητας. Η δημιουργία του “New Breed” ήταν μία νέα εμπειρία και πιστεύω ότι αυτό το τραγούδι — όπως και το αυτοκίνητο — ταξιδεύει τους επιβάτες σε μία άλλη διάσταση.»

Mustang-Mach_04

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της, η Mustang είναι συνώνυμη με τη μουσική, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αρκετά κλασικά τραγούδια. Με το “New Breed,” η Mustang Mach-E ξεκινά ένα νέο μουσικό κεφάλαιο για τη Mustang. Ακούστε το κομμάτι και δείτε πώς η Ford και ο Matthew Dear το έκαναν πραγματικότητα, παρακολουθώντας ένα σύντομο ντοκιμαντέρ εδώ. 

Το “New Breed” μεταδίδεται μέσω των Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube και σε άλλες μουσικές πλατφόρμες.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO