spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTώρα πληρωμή για στάθμευση με ενέργιεα

Tώρα πληρωμή για στάθμευση με ενέργιεα

Tώρα πληρωμή για στάθμευση με ενέργιεα

Κατά την επίσκεψή τους στον νέο εκθεσιακό χώρο Nissan Pavilion στην Ιαπωνία, που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την 1η Αυγούστου, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να πληρώσουν για στάθμευση εκφορτώνοντας ενέργεια!

Η Nissan προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έναν ακόμη λόγο για να τα αγαπήσουν : τη δυνατότητα πληρωμής για στάθμευση με ηλεκτρικό ρεύμα!

Nissan_Pavilion_03

Σε μια παγκόσμια πρωτιά, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να εκφορτίζουν ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου τους για να πληρώνουν για στάθμευση, ενώ επισκέπτονται τον εκθεσιακό χώρο Nissan Pavilion, στην Yokohama.

Το σύστημα πληρωμών είναι μία από τις πολλές καινοτομίες που μπορούν να βιώσουν οι πελάτες στο Pavilion, το οποίο δημιουργήθηκε για να δείξει πώς η Nissan “μετακινεί” τους ανθρώπους σε έναν καλύτερο κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν στο Nissan Chaya Cafe, που λειτουργεί με τροφοδοσία από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan LEAF και από φωτοβολταϊκά πάνελ. Μπορούν επίσης να απολαύσουν εικονικές εμπειρίες που τους επιτρέπουν να νιώσουν τη συγκίνηση των ηλεκτρικών αγώνων της Formula E, ή να κάνουν μια βόλτα με το ολοκαίνουργιο Nissan Ariya EV crossover.

Nissan_Pavilion_04

Ο εκθεσιακός χώρος των 10.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει μηδενικούς ρύπους και είναι εξοπλισμένος με ηλιακούς συλλέκτες, ενώ διαθέτει και ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια.

“Το Pavilion είναι ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν, να αισθανθούν και να εμπνευστούν από το όραμά μας για την κοινωνία και την κινητικότητα, στο κοντινό μέλλον”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. “Καθώς ο κόσμος μετατοπίζεται στην ηλεκτρική κινητικότητα, τα ηλεκτρικά οχήματα θα ενσωματωθούν στην κοινωνία με τρόπους που υπερβαίνουν τις μεταφορές.”

Nissan_Pavilion_05

Nissan Energy

Η Nissan παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το μηδενικών εκπομπών Nissan LEAF, το 2010. Έκτοτε, η εταιρεία συνεργάστηκε με κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για να επεκτείνει τις χρήσεις των EVs. Οι τεχνολογίες Nissan Energy Share και Nissan Energy Storage επιτρέπουν την αποθήκευση, την κοινή χρήση και την επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικού ρεύματος από τις μπαταρίες των EVs, όπως για παράδειγμα γίνεται με την τροφοδοσία σπιτιών ή επιχειρήσεων, αλλά και με την καφετέρια στο Nissan Pavilion.

Nissan_Pavilion_06

Παράλληλα, στην Ιαπωνία η Nissan έχει συνάψει συμφωνίες με τις τοπικές αρχές για τη χρήση αυτοκινήτων LEAF ως κινητών μπαταριών που μπορούν να τροφοδοτούν με ενέργεια το δίκτυο ηλεκτροδότησης, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, η Nissan έχει συνάψει και μια ακόμη συνεργασία όπου τροφοδοτεί τους φωτεινούς σηματοδότες με ενέργεια από χρησιμοποιημένες μπαταρίες σε EVς.

Ως μέρος του σχεδίου μετασχηματισμού Nissan NEXT, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την παγκόσμια γκάμα των EVs και των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του e-POWER. Η Nissan στοχεύει στην πώληση περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων ετησίως, έως το τέλος του φορολογικού έτους 2023.

Nissan_Pavilion_07

Καινοτομίες Nissan

Οι επισκέπτες στο Pavilion μπορούν επίσης να βιώσουν και άλλες καινοτομίες εκτός από τις τεχνολογίες Nissan Energy. Σε αυτές περιλαμβάνονται το προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού ProPILOT, καθώς και η τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V) της Nissan, η οποία συνδυάζει πληροφορίες από τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο για να υποστηρίξει τους οδηγούς.

Παίζοντας έναν εικονικό αγώνα τένις με την πρωταθλήτρια του Grand Slam και πρέσβειρα της Nissan, Naomi Osaka, στο θέατρο του Pavilion, παιδιά και ενήλικες μπορούν να μάθουν για το I2V και να αποκτήσουν μια αίσθηση για το πώς η συγκεκριμένη τεχνολογία θα κάνει την οδήγηση πιο βολική, άνετη και συναρπαστική όταν είναι εγκατεστημένη σε αυτοκίνητα, στο εγγύς μέλλον.

Nissan_Pavilion_08

Μπροστά από το Pavilion, το Κέντρο Κινητικότητας προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως κοινή χρήση αυτοκινήτων EV και ενοικίαση ποδηλάτων. Ως προσφορά της Nissan και της τοπικής κοινότητας, αυτές οι υπηρεσίες στοχεύουν στην παροχή αυξημένης ελευθερίας στην κινητικότητα.

Το Nissan Pavilion, που βρίσκεται κοντά στα παγκόσμιο στρατηγείο της Nissan, στην Yokohama, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από 1 Αυγούστου έως 23 Οκτωβρίου. Για να απολαύσετε μια εικονική περιήγηση, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.thenissannext.com/en/virtual-tour.html

Δείτε το βίντεο του Nissan Pavilion και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες του a

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO