spot_img

FCA e-Mobility

FCA e-Mobility

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την ανάπτυξη λύσεων για την νέα, εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης, βασιζόμενη στις ιδέες και το ταλέντο νέων ανθρώπων. Σε συνέχεια μιας σειράς προγραμμάτων σχετικών με την ηλεκτροκίνηση, η FCA υποστηρίζει πρωτοβουλίες φοιτητών από διάφορα Ιταλικά και Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Πιο πρόσφατη συνεργασία αποτελεί αυτή με το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, που σαν στόχο έχει την ενίσχυση της προσπάθειας να επικοινωνηθεί στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις η νέα εποχή των μεταφορών.

Οι προκλήσεις και τα οφέλη που θα φέρει η ηλεκτροκίνηση αποτελούν στοιχεία που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των επόμενων γενιών. Ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles έχει ήδη αναπτύξει μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που σαν στόχο έχουν να ανοίξουν το δρόμο για τη νέα –εξηλεκτρισμένη- εποχή της αυτοκίνησης, εμπλέκοντας στην προσπάθεια φοιτητές από διάφορους κλάδους της εκπαίδευσης. Ήδη στο Τορίνο η ανάπτυξη του δικτύου αμφίδρομης φόρτισης V2G (Vehicle-to-Grid) που δημιουργείται στο Mirafiori, αλλά και το προηγμένο σύστημα Geofencing το οποίο θα «εξαναγκάζει» τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα να κινούνται ως αμιγώς ηλεκτρικά στα κέντρα των πόλεων αναπτύσσονται με τη βοήθεια φοιτητών.

e-Mobility_03

Πρόσφατα στο δίκτυο συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, προστέθηκε το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, με την πρωτοβουλία EMS (Energy and Sustainable Mobility) που οργανώθηκε από φοιτητές να έχει σαν σκοπό να εξηγήσει στους νέους, αλλά και στις επιχειρήσεις τα νέα δεδομένα που φέρνει η νέα εποχή των μετακινήσεων όπου η ηλεκτροκίνηση θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας ήδη η ομάδα e-Mobility της FCA πραγματοποίησε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο, με τους Gabriele Catacchio (Program Manager, e-Mobility), Franco Anzioso (Electrical Vehicles User Product & Service Experience) και Vittorio Ravello (Technical Matter Expert, e-Mobility) να αναπτύσσουν το κρίσιμο θέμα που αφορά στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και τη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης. Οι έρευνες που θα πραγματοποιηθούν, η γνώση που θα αποκτηθεί και οι πρωτοβουλίες των φοιτητών που θα εφαρμοστούν θα ενισχύσουν την προσπάθεια για την όσο πιο ομαλή και αποτελεσματική ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Ήδη, η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες logistics που δοκιμάζουν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα μοντέλα της FCA, όπως είναι τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά το Σεπτέμβριο, αλλά και τα αμιγώς ηλεκτρικά Fiat 500 και Fiat Professional E-Ducato που θα είναι διαθέσιμα προς τα τέλη του έτους.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO