spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑe-Mobility by Fiat Chrysler Automobiles

e-Mobility by Fiat Chrysler Automobiles

e-Mobility by Fiat Chrysler Automobiles

 

Μετά τη συμμετοχή στο πρωτοποριακό Turin Geofencing Lab”, ο Όμιλος FCA συνεργάζεται και με την RSE με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την βέλτιστη αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Για ακόμα μια φορά, το νέο Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe θα αποτελέσει το ιδανικό όχημα για την πραγματοποίηση των σχετικών δοκιμών. Τα στοιχεία που θα προκύψουν θα επιτρέψουν στους μηχανικούς της FCA να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα, αλλά και ευκαιρίες ώστε να εξελίξουν τις βέλτιστες λύσεις για τους χρήστες των Plug-in Hybrid και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Fiat eMobility_03


  

Το τμήμα e-Mobility του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και η RSE (Ricerca sul Sistema Energetico – Έρευνα Συστημάτων Ενέργειας) σύναψαν συμφωνία για τη χρησιμοποίηση των νέων Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe σε ένα νέο πρόγραμμα έρευνας διάρκειας 6 μηνών, το οποίο έχει σαν στόχο να αναλύσει τη χρήση των ηλεκτρικών-υβριδικών αυτοκινήτων σε πραγματικές συνθήκες. Μετά την πρόσφατη έναρξη του πρωτοποριακού προγράμματος Turin Geofencing Lab”, μέσω του οποίου η FCA εξελίσσει την αυτόματη εναλλαγή των Plug-in Hybrid οχημάτων  από τη συμβατική στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με βάση το σημείο που βρίσκονται (π.χ. στα όρια του κέντρου των πόλεων), η νέα συμφωνία έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ομίλου για την προσφορά λύσεων ηλεκτροκίνησης που θα είναι προσιτές, πρακτικές και εξαιρετικά φιλικές προς το περιβάλλον.

Η RSE από την πλευρά της εστιάζει στην έρευνα στον ευρύτερο τομέα του ηλεκτρισμού και εξελίσσει υπηρεσίες για το σύνολο της ενεργειακής αλυσίδας. Σε πρώτη φάση η Jeep παρέδωσε δύο Renegade 4xe στην RSE τα οποία θα αξιολογηθούν σε ένα ευρύ πεδίο συνθηκών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανάλωση καυσίμου-ενέργειας και του συνολικού κόστους χρήσης. Ειδικότερα για την κατανάλωση οι μετρήσεις θα γίνουν σε μικρές και μεγαλύτερες διαδρομές, με τις μπαταρίες να βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα φόρτισης και τον οδηγό να επιλέγει διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας του αυτοκινήτου. Μέσω αυτών των δοκιμών θα μετρηθεί –εκτός των άλλων- και σε απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες η αυτονομία των οχημάτων, ακόμα και το σενάριο τα αυτοκίνητα να κινούνται με άδειο το ρεζερβουάρ καυσίμου ώστε να αναλυθεί και πως αυτή η διαφορά βάρους επηρεάζει την αυτονομία της αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Fiat eMobility_04

 

Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις δοκιμές θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και για την Fiat Chrysler Automobiles, αφού οι μηχανικοί της θα έχουν σε μικρό χρονικό διάστημα μια τεράστια δεξαμενή στοιχείων για την οποία κανονικά θα χρειαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη περίοδος. Με αυτό τον τρόπο η FCA θα μπορέσει να εντοπίσει πιθανά προβλήματα, αλλά και ευκαιρίες ώστε να προσφέρει τις βέλτιστες ρυθμίσεις και λύσεις στους χρήστες Plug-in Hybrid και αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.  

Τα δύο πρώτα Jeep Renegade που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα χρησιμοποιούν το νέο Plug-in Hybrid σύστημα της Jeep, έχουν απόδοση 190 ίππους, καθώς βεβαίως και το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης 4xe. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από τον Επικεφαλής του τμήματος e-Mobility της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ, κ. Roberto Di Stefano, ο οποίος δήλωσε: «Τα στοιχεία που θα συλλέξουμε με τη βοήθεια ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, όπως είναι το RSE, θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε περισσότερο τον καθημερινό τρόπο χρήσης των οχημάτων μας. Παράλληλα στο τέλος της δοκιμής θα γίνει λεπτομερέστατη ανάλυση της κατάστασης των οχημάτων, η οποία θα μας προσφέρει επιπλέον πολύ χρήσιμα στοιχεία.»

Fiat eMobility_05

 

Από την πλευρά του ο κ. Maurizio Delfanti, CEO της RSE δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο τρόπος χρήσης των ηλεκτρικών ή εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων προσφέρει ένα πολύ σημαντικό πεδίο έρευνας το οποίο περνά μέσα από την καθημερινή χρήση και την πρακτική εμπειρία. Το να συνεργαζόμαστε με την FCA και να χρησιμοποιούμε το ολοκαίνουργιο Plug-in Hybrid μοντέλο της αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και ευκαιρία για εμάς. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε σημαντικά στοιχεία τόσο για τη χρήση των οχημάτων, όσο και την αλληλεπίδραση τους σε σχέση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.»

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO