spot_img

Volvo Cars και Plugsurfing

Volvo Cars και Plugsurfing

Τώρα οι οδηγοί ηλεκτρικών Volvo θα μπορούν να φορτίσουν εύκολα το αυτοκίνητό τους όπου και αν βρίσκονται. Η συμφωνία της Volvo με την Plugsurfing εξασφαλίζει πρόσβαση σε περισσότερα από 200 σημεία φόρτισης σε 38 ευρωπαϊκές χώρες. Οι οδηγοί των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo Recharge μοντέλων στην Ευρώπη θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε περισσότερα από 200 χιλιάδες σημεία φόρτισης, καθώς η Volvo Cars επέλεξε την εταιρεία παροχής υπηρεσιών φόρτισης Plugsurfing ως κύριο συνεργάτη της. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανά την Ευρώπη θα μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα.

Μέσω της συμφωνίας με την Plugsurfing, η Volvo Cars εξαλείφει τα πιο συνηθισμένα εμπόδια για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως είναι η ανεπαρκής πρόσβαση σε σημεία φόρτισης και η ιδιαίτερα κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά στον τομέα των υποδομών φόρτισης.

Volvo_Plugsurfing_03

Η συμφωνία με την Plugsurfing, έναν από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους φορείς συγκέντρωσης δικτύων φόρτισης στην Ευρώπη, επιτρέπει στους οδηγούς να φορτίζουν εύκολα το ηλεκτρικό τους Volvo, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται κάθε φορά, απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη να συνάπτουν αμέτρητες κατά τόπους συνδρομές.

Ένας λογαριασμός Plugsurfing, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνεται σε κάθε αμιγώς ηλεκτρικό Volvo Recharge μοντέλο στην Ευρώπη, θα δίνει στους οδηγούς πρόσβαση σε πολυάριθμα τοπικά δίκτυα φόρτισης ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο, διευκολύνοντας τις απρόσκοπτες διασυνοριακές μετακινήσεις με τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Η πλατφόρμα Plugsurfing παρέχει επίσης δυνατότητες άλλων νέων και συναρπαστικών υπηρεσιών που συνδέονται με τη φόρτιση, οι οποίες μπορούν να προστεθούν σε επόμενο στάδιο.

Volvo_Plugsurfing_04

Οι πελάτες θα μπορούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους με μια ανέπαφη κάρτα φόρτισης ή μέσω εφαρμογής smartphone σε οποιοδήποτε από τα 200 χιλιάδες και πλέον σημεία φόρτισης που υποστηρίζονται από την Plugsurfing σε 38 ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι πράξεις και οι πληρωμές που σχετίζονται με τη φόρτιση επεξεργάζονται σε μηνιαία βάση, ενώ η Plugsurfing δεν δεσμεύει τους πελάτες με συνδρομή προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

“Η υπηρεσία Plugsurfing θα καλύπτει όλες τις ανάγκες φόρτισης και οδήγησης: τις καθημερινές μετακινήσεις, την επιτόπου φόρτιση και τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων”, δήλωσε ο Björn Annwall (Μπγιόρν Άνβαλ), Επικεφαλής EMEA της Volvo Cars. “Αυτή η ελευθερία καθιστά την οδήγηση ενός ηλεκτρικού Volvo ακόμη πιο απολαυστική και απροβλημάτιστη.”

Volvo_Plugsurfing_05

Μέσω της εφαρμογής Plugsurfing ή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που βασίζεται στο Android, οι οδηγοί ηλεκτρικών Volvo μπορούν να αναζητούν σημεία φόρτισης και να φιλτράρουν τις επιλογές με βάση την τοποθεσία, τη διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο και την ταχύτητα φόρτισης. Η εφαρμογή παρουσιάζει επίσης πληροφορίες για την τιμή σε κάθε σημείο φόρτισης, καθιστώντας τη διαδικασία εύκολη και ξεκάθαρη.

Όπως και η Volvo Cars, η Plugsurfing επικεντρώνεται με έμφαση στη βιωσιμότητα, συνεχίζοντας να αναπτύσσει το δίκτυο των προμηθευτών της, ενώ δίνει προτεραιότητα σε προμηθευτές που λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

“Από κοινού με τη Volvo Cars, η Plugsurfing έχει ένα ισχυρό όραμα για τη βιωσιμότητα και για τη διευκόλυνση της φόρτισης οχημάτων”, δήλωσε η Anne Jalkala, CEO της Plugsurfing. “Συνεργαζόμενοι με τη Volvo Cars για τον εξηλεκτρισμό των μετακινήσεων και τη σύνδεση των οδηγών με την ενέργεια, στοχεύουμε στο να κάνουμε πραγματικότητα τις μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων για τις μελλοντικές γενιές οδηγών.”

Volvo_Plugsurfing_06

Η Volvo Cars θα αρχίσει να παρέχει την υπηρεσία Plugsurfing με το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge P8, του οποίου οι παραδόσεις ξεκινούν αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Το XC40 Recharge P8 είναι το πρώτο μέλος μιας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών Volvo, αλλά και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρείας. Το τετρακίνητο XC40 Recharge P8 προσφέρει εμβέλεια πάνω από 400 km (με βάση το πρότυπο WLTP) με μία και μοναδική φόρτιση, ενώ αποδίδει ισχύ 408 ίππων.

Στα προσεχή χρόνια, η Volvo Cars θα συνεχίσει να λανσάρει και άλλα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η εταιρεία έχει στόχο μέχρι το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο 50% από υβριδικά.

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO