fbpx
Αυτός είναι ο κώδικας συμπεριφοράς οδηγού ενός Nissan EV

Υπάρχει πρωτόκολλο οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου?

Καθώς οι αυτοκινητιστές σε όλη την Ευρώπη βγαίνουν στους δρόμους και αυτό το καλοκαίρι, η Nissan δημιούργησε τον Κώδικα Συμπεριφοράς του Οδηγού EV, ενός εγχειριδίου για οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων.

Με βάση την πλούσια  κληρονομιά της Nissan στην μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει χρηστικές συμβουλές για τους νέους, αλλά  και τους  περιστασιακούς  οδηγούς των  EVs. Αυτό συμπίπτει με την αύξηση της κίνησης στις ευρωπαϊκές οδικές αρτηρίες, όπως και με την  αύξηση κατά 68,4%,  σε ετήσια βάση,  στις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων,  από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Ο Κώδικας Συμπεριφοράς του Οδηγού ενός Nissan EV,  είναι εφοδιασμένος  με μια σειρά από απλές αλλά διορατικές συμβουλές, για να βοηθήσουν τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να συνδεθούν  ακόμη περισσότερο με το EV τους. Περιλαμβάνει επίσης καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο υποστήριξης και άλλων οδηγών EV και απλούς τρόπους για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του οδηγού στον δρόμο.

Ο Κώδικας Συμπεριφοράς του Οδηγού ενός Nissan EV περιλαμβάνει μια ευρεία λίστα καθημερινών σεναρίων οδήγησης με EV, όπως τη λίστα ελέγχου για την προετοιμασία του ηλεκτρικού οχήματος, τον τρόπο βοήθειας άλλων οδηγών της κοινότητας EV, καθώς και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας επαναφόρτισης, αλλά και τις σεβαστές πρακτικές στάθμευσης.

Nissan electric_03

Ο Κώδικας Συμπεριφοράς του Οδηγού ενός Nissan EV

 1. Μοιράζομαι και νοιάζομαι :

 

Δώστε χείρα βοηθείας με το να μοιραστείτε τις δικές σας γνώσεις  για κοντινά δημόσια σημεία φόρτισης,  με φίλους και συγγενείς,  ή χρησιμοποιήστε εφαρμογές και φόρουμ για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας  με συμβουλές και από άλλους οδηγούς EV που κινούνται στην ίδια περιοχή. Με την εφαρμογή Nissan Charge, μπορείτε να βοηθήσετε όλους τους οδηγούς EV, συμβουλεύοντας ποια σημεία είναι τα καλύτερα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον σχεδιασμό μεγάλων διαδρομών.

 1. Αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό των οπαδών της ηλεκτροκίνησης:

Αποφύγετε να αποσυνδέσετε τα EVs άλλων οδηγών σε δημόσια σημεία φόρτισης και εάν έχετε σημείο φόρτισης στο σπίτι, σκεφτείτε να το διαθέσετε  στον γείτονά σας, με τρόπο ασφαλή και συμβατό. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους άλλους.  Με το 88% των οδηγών να δίνουν προτεραιότητα στη φόρτιση στο σπίτι,  το να μοιράζεσαι το σημείο φόρτισης, αν χρειαστεί, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο την κατάλληλη στιγμή.

 1. Nissan electric_04
  Αποφεύγω το “πιάσιμο” μιας θέσης φόρτισης :

Ακριβώς όπως θα αποφεύγατε τη στάθμευση σε μια αντλία καυσίμου που δεν την χρησιμοποιείτε, σώστε άλλους οδηγούς από την ταλαιπωρία,  χωρίς να σταθμεύσετε σε σημείο φόρτισης EV,  εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το φορτιστή.

Όπως οι οδηγοί με ειδικές ανάγκες απαιτούν τη χρήση των καθορισμένων  σημείων στάθμευσης,  οι οδηγοί ενός EV χρειάζονται τα δικά τους σημεία για φόρτιση. Εάν πρέπει να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, να είστε προσεκτικοί και να σκεφτείτε για πόσο διάστημα θα πρέπει να το φορτίσετε. Σε ένα δημόσιο σημείο ταχείας  φόρτισης CHAdeMO, μπορείτε να φορτίσετε το Nissan LEAF των  40kWh και το LEAF e + των 62kWh,  από το 20% έως το 80%,  σε μόλις 60 και 90 λεπτά αντίστοιχα.

 1. Φροντίζω την μπαταρία

Αποφύγετε να αφήνετε το EV σας με χαμηλή στάθμη στην μπαταρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να διασφαλίσετε τη χωρητικότητά της  και να βελτιστοποιήσετε την εμβέλεια οδήγησης. Εάν είναι δυνατόν, σταθμεύστε σε κλειστό χώρο.

Nissan electric_05
 1. Προγραμματίζω την επαναφόρτιση:

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε  ένα μεγαλύτερο ταξίδι, σχεδιάστε πρώτα τη διαδρομή σας και χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες πλοήγησης για να δείτε διαθέσιμα σημεία φόρτισης στον δρόμο σας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο προγραμματισμός θα αποδώσει τα μέγιστα, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι αρκετά πιο εύκολο. Υπάρχουν μερικά πραγματικά χρήσιμα εργαλεία για να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό. Η εφαρμογή Nissan Charge παρέχει την αξία και τη διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς σας να είστε ευέλικτοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο, η φόρτιση ενός LEAF κοστίζει περίπου 2 € ανά 100 χλμ.

 1. Ενημερώνω τους άλλους με ένα σημείωμα :

Εάν δεν χρειάζεται να φορτίσετε για αρκετό χρόνο σε ένα δημόσιο σημείο φόρτισης, γιατί να μην αφήσετε ένα σημείωμα στο  παρμπρίζ ή στο φορτιστή για τους διερχόμενους οδηγούς EV, που θα τους ενημερώνει για πόσο χρόνο θα σας πάρει να φορτίσετε, ή τι ώρα θα επιστρέψετε ;

Η χρήση κοινόχρηστων χώρων και υπηρεσιών πρέπει να γίνεται λελογισμένα και  τα σημεία φόρτισης δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. 

Nissan electric_06
 1. Ελέγχω την πίεση των ελαστικών και τις οδηγικές ρυθμίσεις:

Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση ισχύος, ενεργοποιήστε τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας του αυτοκινήτου σας και βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας έχουν την πίεση που συνιστάται από τον κατασκευαστή.

Μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου με μερικά γρήγορα βήματα. Η επιλογή της κατάλληλης λειτουργίας οδήγησης είναι το μυστικό. Με το Nissan LEAF, μπορείτε να επιλέξετε το Eco-Mode για να βελτιστοποιήσετε τη διαδρομή σας, κάτι  που συνιστάται για οδήγηση στην πόλη. Επίσης, η μοναδική τεχνολογία e-Pedal της Nissan για επιτάχυνση και επιβράδυνση του LEAF σας με ένα μόνο πεντάλ, βελτιστοποιεί την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας B του LEAF, βελτιώνει περαιτέρω την αναγεννητική πέδηση, παρέχοντας ακόμη περισσότερη ενέργεια εν κινήσει.

Nissan electric_07
 1. Εξερευνώ το εύρος των διαθέσιμων επιλογών φόρτισης:

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σαν μια γάτα που κοιμάται, μένοντας ανενεργό για 20 ώρες κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για ένα δημόσιο σημείο ταχείας φόρτισης, μια εγκατεστημένη μονάδα επιτοίχιας φόρτισης στο σπίτι (wall box)  ή  μια τυπική πρίζα,  μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε την ακινησία του αυτοκινήτου σας, φορτίζοντας το,  όπως το smartphone σας.

 1. Φροντίζω τα τοπικά δημόσια σημεία φόρτισης:

Ακριβώς όπως θα φροντίζατε τις λύσεις φόρτισης στο σπίτι σας, φροντίστε την τοπική δημόσια υποδομή φόρτισης για να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί άψογα και με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.