spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΤο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Mazda: MX-30 EV

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Mazda: MX-30 EV

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Mazda: MX-30 EV

Στις 20 Μαΐου του 2020, στο εργοστάσιο Ujina, Νο1 της Χιροσίμα, η Mazda ξεκίνησε την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Mazda MX-30, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας. Το MX-30, ένα στιλάτο και ευέλικτο SUV που δημιουργήθηκε σε απάντηση της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EVs), και της έντονης τάσης για προστασία του περιβάλλοντος που επικρατεί στην Ευρώπη. Το MX-30 προβλέπεται να φτάσει στις εκθέσεις της Ευρώπης, το φθινόπωρο του 2020.

MAZDA-MX-30_03

Το νέο MX-30 εφοδιάζεται με τον κινητήρα e-Skyactiv – τη νέα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της Mazda. Το σύστημα που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς συνδυάζει ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος απόδοσης 107kW (145Hp), και μία μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35.5kWh, που εξασφαλίζουν στο νέο SUV εμβέλεια της τάξης των 200χλμ. περίπου. (Βάσει πρωτοκόλλου WLTP σε μικτή διαδρομή).

MAZDA-MX-30_04

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι 14,5-19,0 kWh/100km. Η αυτονομία: 200-262χλμ. (αστικός κύκλος) και οι εκπομπές CO2 WLTP: 0 g/km. Η συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι 16,0 kWh/100km, με αυτονομία στον αστικό κύκλο από 237 έως 298χλμ. στον αστικό κύκλο.

MAZDA-MX-30_05

Η μπαταρία του συστήματος κίνησης μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της, σε 40 περίπου λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος.

MAZDA-MX-30_06

Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία κατασκευής Skyactiv του MX-30, έχει διαμορφωθεί ειδικά έτσι ώστε να ενισχύει την εγγενώς απαλή οδηγική συμπεριφορά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με τα ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας i-Activsense, το νέο SUV προσφέρει στους επιβάτες του μία μοναδική εμπειρία αθόρυβης και άνετης οδήγησης, γεγονός που αποτέλεσε και την κατευθυντήρια γραμμή για τους μηχανικούς/σχεδιαστές του – το ηλεκτρικό όχημα (EV) θα πρέπει να είναι τόσο τέλειο οδηγικά, όπως και κάθε άλλο μοντέλο της Mazda.

MAZDA-MX-30_07

Η πιο πρόσφατη υλοποίηση της πολύ-βραβευμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo, προβάλλει ακόμα περισσότερο τη νέα αυτή κατεύθυνση της Mazda σε ότι αφορά την τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων κίνησης.

MAZDA-MX-30_08

Το ασυμβίβαστο και απλό ταυτόχρονα στυλ τονίζει την ομορφιά του αμαξώματος του MX-30, ενώ οι αντικρυστά ανοιγόμενες πόρτες, η απουσία μεσαίας κολώνας, και η συνολική γυάλινη επιφάνεια, συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία της αίσθησης ευρυχωρίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

MAZDA-MX-30_09

Η τέλεια εργονομία του εσωτερικού, προβάλλεται μέσω του οδηγοκεντρικού χαρακτήρα της θέσης οδήγησης, της αιωρούμενης κεντρικής κονσόλας, την καινούργια σε μοντέλο της Mazda, οθόνη αφής των 7’’ για το χειρισμό του συστήματος κλιματισμού, και από ένα πλήθος φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, όπως ο φελλός και οι υφασμάτινες επενδύσεις από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, στα πάνελ των θυρών

 

 

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO