spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΒελτιωμένος ο χρόνος φόρτισης της ηλεκτρικής Mustang Mach-E

Βελτιωμένος ο χρόνος φόρτισης της ηλεκτρικής Mustang Mach-E

Βελτιωμένος ο χρόνος φόρτισης της ηλεκτρικής Mustang Mach-E

Σύμφωνα με τελευταίες δοκιμές, ο χρόνος φόρτισης της ηλεκτρικής Mustang Mach-E έχει βελτιωθεί κατά περίπου 30% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων, καθώς μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο 119 km στην αυτονομία της με 10 λεπτά φόρτισης στο δίκτυο ταχυφορτιστών της κοινοπραξίας IONITY, στην έκδοση extended-range και κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD).

Στοχεύοντας σε μία απροβλημάτιστη εμπειρία για τους μελλοντικούς οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων Ford, η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τη γκάμα λύσεων φόρτισης στο σπίτι και σε δημόσιους σταθμούς.

Mach-E_03

Όπως δείχνουν οι τελευταίες δοκιμές της Ford, η νέα, πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο 119 χλμ αυτονομίας με φόρτιση 10 περίπου λεπτών σε σταθμό ταχείας φόρτισης του δικτύου IONITY.

Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες έδειξαν μία βελτίωση στην αυτονομία της τάξης των 26 χλμ, ή σχεδόν 30% συγκριτικά με προηγούμενες, πιο συντηρητικές εκτιμήσεις με υπολογιστικές προσομοιώσεις, για την έκδοση extended-range της Mustang Mach-E και κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD).

«Οι κάτοχοι Mustang αγαπούν τον ανοιχτό δρόμο, και λιγότερος χρόνος φόρτισης σημαίνει μεγαλύτερη απόλαυση της οδήγησης» είπε χαρακτηριστικά ο Mark Kaufman, Global Director, Electric Vehicles. «Ήταν προτεραιότητά μας να μειώσουμε το χρόνο φόρτισης της Mustang Mach-E. Για αυτό συνεργαζόμαστε ακατάπαυστα με παρόχους για να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα σημεία φόρτισης, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω του FordPass και θα διευκολύνουν την επαναφόρτιση.»

Mach-E_04

 

Η τετρακίνητη έκδοση (AWD) υπολογίζεται ότι θα μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο 107 χλμ αυτονομίας με φόρτιση περίπου 10 λεπτών, ενώ τόσο η τετρακίνητη (AWD) όσο και η πισωκίνητη (RWD) εκτιμάται ότι θα φορτίζουν την μπαταρία τους από το 10% έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητάς της σε 45 λεπτά.

Για την έκδοση standard-range της Mustang Mach-E προβλέπεται αύξηση της αυτονομίας κατά 91 χλμ με φόρτιση 10 λεπτών για την έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) και κατά 85 km για τα τετρακίνητα μοντέλα (AWD),. Η φόρτιση της μπαταρίας από το 10% έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητάς της θα επιτυγχάνεται σε 38 λεπτά.

Mach-E_05

 

Η προβλεπόμενη ηλεκτρική αυτονομία των 600 km της Mustang Mach-E σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) θα αυξήσει το αίσθημα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης των πελατών για πιο μακρινά ταξίδια.

Στην Ευρώπη, η Mustang Mach-E θα υποστηρίζεται από το κορυφαίο στη βιομηχανία σύστημα Ford Charging Solutions που θα προσφέρει αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη πρόσβαση σε λύσεις φόρτισης στο σπίτι και σε διάφορα σημεία στην Ευρώπη.

Νωρίτερα φέτος, ο Stuart Rowley, President της Ford Ευρώπης, έκανε έκκληση σε κυβερνήσεις, βιομηχανίες και ινστιτούτα να υποστηρίξουν την προσπάθεια εξηλεκτρισμού μέσω της ταχύτερης επέκτασης των υποδομών δημόσιας φόρτισης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δεσμεύτηκε και προωθεί σχέδια για τη λειτουργία 1.000 σταθμών φόρτισης στις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ευρώπη μέσα στην επόμενη τριετία προκειμένου να καταστήσει τη φόρτιση απλή και εύκολη για τους εργαζόμενους.

Mach-E_06

 

Η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E αποτελεί την αιχμή του δόρατος σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων Ford αποτελώντας ένα από τα 18 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που η εταιρία θα λανσάρει στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2021.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO