spot_img

Skoda ENYAQ iV 4Χ2 και 4Χ4

Skoda ENYAQ iV 4Χ2 και 4Χ4

 

Το νέο Skoda ENYAQ iV σηματοδοτεί ένα πρωτοποριακό βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκινητικότητας της Τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEB του Volkswagen Group συνδυάζει τις χαρακτηριστικές αρετές, όπως ένα μεγάλο μέρος χώρου και μια συναισθηματική σχεδίαση με διασκεδαστική αλλά βιώσιμη οδήγηση. Υπάρχει επιλογή τριών μεγεθών μπαταρίας και πέντε παραλλαγών ισχύος, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το ηλεκτρικό SUV πρόκειται να κατασκευαστεί στο κύριο εργοστάσιο της μάρκας στο Mladá Boleslav, καθιστώντας το πρώτο όχημα Volkswagen Group με βάση την MEB στην Ευρώπη που παράγεται εκτός Γερμανίας.

 

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής του Τσέχου κατασκευαστή έχει αυτονομία έως 500 χλμ. στον κύκλο WLTP και γρήγορη φόρτιση. Το ENYAQ iV προσφέρει state-of-the-art συνδεσιμότητα, καθώς και λύσεις ψυχαγωγίας. Έχει μήκος 4.648 mm, πλάτος 1.877 mm και ύψος 1.618 mm. Έχει μεταξόνιο 2.765 mm και χώρο αποσκευών 585 λιτ..

 

SKODA-ENYAQ_03

 

Στις εκδόσεις αρχικού επιπέδου, ένας πίσω κινητήρας οδηγεί τους πίσω τροχούς, δημιουργώντας έτσι μια τεχνική γέφυρα με την ιστορία του κατασκευαστή. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις διαθέτουν έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στο μπροστινό μέρος για τη μετάδοση ροπής στο δρόμο ακόμα πιο αποτελεσματικά. Στην πιο ισχυρή παραλλαγή του, το Skoda ENYAQ iV μπορεί ακόμη και να ρυμουλκήσει φορτία έως 1.200 κιλά. Συνολικά πέντε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος και τρία μεγέθη μπαταρίας παρέχουν βιώσιμη οδήγηση. Ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση, οδηγούνται είτε οι πίσω τροχοί είτε και οι τέσσερις τροχοί. Χάρη στις πολύ αποδοτικές μπαταρίες, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης (5,9 ανά mille) και η αεροδυναμική που είναι εξαιρετικά για ένα SUV (cd ξεκινώντας από 0,27).

 

 

Το μοντέλο entry-level είναι το Skoda ENYAQ iV 50.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει μεικτή χωρητικότητα 55 kWh (καθαρή: 52 kWh). Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 109 kW, προσφέροντας μέγιστη εμβέλεια έως 340 km. Αυτό αυξάνεται έως 390 km στο 132-kW ENYAQ iV 60 εξοπλισμένο με μπαταρία 62-kWh (καθαρό: 58 kWh). Ο πίσω τροχός ENYAQ iV 80 με απόδοση 150 kW έχει το υψηλότερο εύρος έως και 500 km στον κύκλο WLTP. Η μπαταρία των 82 kWh (καθαρή: 77 kWh) χρησιμοποιείται επίσης από τις δύο εκδόσεις που είναι εξοπλισμένες με έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα και επομένως με όλους τους τροχούς: το 80X και το vRS, τα οποία παρέχουν 195 kW και 225 kW αντίστοιχα. Το κορυφαίο μοντέλο επιταχύνει από 0 έως 100 km / h σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 180 km / h. Η μέγιστη εμβέλεια και των δύο παραλλαγών με τετρακίνηση είναι έως 460 km.

 

SKODA-ENYAQ_04

 

Το Skoda ENYAQ iV μπορεί να φορτιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από τη συμβατική οικιακή πρίζα 230 volt με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, το όχημα μπορεί επίσης να συμπληρωθεί βολικά για μια νύχτα στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα κουτί τοίχου που παρέχει έως και 11 kW. Αυτό διαρκεί έξι έως οκτώ ώρες ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας. Οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης DC με έξοδο φόρτισης 125 kW είναι η τρίτη επιλογή. Αυτά μπορούν να επαναφορτίσουν την μπαταρία του ENYAQ iV από 10% έως 80% σε μόλις 40 λεπτά.

 

Παρουσιάζοντας το ENYAQ iV, η Skoda προχωρά με την καμπάνια ηλεκτροκίνησης, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με το CITIGOe iV και το SUPERB iV. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της μάρκας, περισσότερα από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα iV πρόκειται να κυκλοφορήσουν μεταξύ του 2019 και του τέλους του 2022.

 

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO