Στην πρίζα η αστυνομία του Gloucestershire

Περιπολεί με 75 νέα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan

Τα 75 ηλεκτρικά οχήματα της Nissan αποτελούν το 21% του στόλου μηδενικών εκπομπών της αστυνομίας του Gloucestershire, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 190 τόνους,  ετησίως. Ο στόλος περιλαμβάνει συνολικά 66  Nissan LEAF, εκ των οποίων τα 11 θα φέρουν σχετική σήμανση (περιπολικά) και εννέα e-NV200. Το Σώμα έχει εκτιμήσει ότι η εξοικονόμηση καυσίμων και συντήρησης θα ισοδυναμεί με 159.000€, ετησίως.

Gloucestershire_03

Η αστυνομία του Gloucestershire έχει εμπειρία στα ηλεκτρικά οχήματα με έναν μικρότερο στόλο Nissan LEAF, αρχής γενομένης από το πρώτης γενιάς μοντέλο  το 2016, καθώς και με της δεύτερης γενιάς, το 2018. Η χρήση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων  αποτελεί μέρος ενός πενταετούς σχεδίου που εκπονήθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομίας του  Gloucestershire, Martin Surl, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η αστυνομία της περιοχής λειτουργεί με τρόπο όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνο και βιώσιμο.

Ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Μεταφορών για την αστυνομία του Gloucestershire, Steve Imm, δήλωσε: "Προβήκαμε σε μια μεγάλη αναθεώρηση του στόλου που θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε με EVs, γεγονός που μας οδήγησε στο 21% επί του συνόλου. Αυτό το καταφέραμε σε δύο χρόνια και σε τέσσερα χρόνια  θα προσπαθήσουμε να το φτάσουμε περίπου στο 40%, εφόσον  η τεχνολογία το επιτρέπει και είναι μια βιώσιμη επιλογή.

Gloucestershire_04

"Οι αστυνομικές μας δυνάμεις περιπολούν με βάρδιες, οδηγώντας  κατά μέσο όρο 112 χιλιόμετρα την ημέρα. Κατ’ επέκταση γνωρίζουμε ότι με 290 χιλιόμετρα  θα κάνουν αυτό που χρειάζεται».

Η αστυνομία του  Gloucestershire  χρησιμοποιεί φορτιστές  7kW στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου  να φορτίσει  τα οχήματα,  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Nissan LEAF e + είναι σε θέση να ταξιδέψει έως και 385 χιλιόμετρα  με μία φόρτιση, ενώ το e-NV200 μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων και εκπομπών, τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα αντίστοιχα οχήματα με θερμικό κινητήρα, γεγονός που σημαίνει λιγότερος χρόνος εκτός υπηρεσίας για την αστυνομία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan, είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.