To plug-in Jeep Renegade 4xe φορτίζει σε υψόμετρο 1.800μ

Λύση στην οικιακή φόρτιση  ηλεκτρικών αυτοκινήτων με  Easy Wallbox

H Fiat Chrysler Automobiles δίνει τώρα λύση στην οικιακή φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το Easy Wallbox της ENGIE Eps. Με το αποκλειστικό σύστημα φόρτισης Easy Wallbox, η FCA δίνει τη δυνατότητα φόρτισης εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση του χρήστη.

Πλέον η φόρτιση των ηλεκτρικών, αλλά και των Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στο σπίτι δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Με το Easy Wallbox της ENGIE Eps που δημιουργήθηκε κατά αποκλειστικότητα για την Fiat Chrysler Automobiles, ο χρήστης μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητο του χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή του ηλεκτρική εγκατάσταση. Η νέα συσκευή της ENGIE Eps λειτουργεί όπως και οποιαδήποτε άλλη κοινή ηλεκτρική συσκευή και είναι άμεσα λειτουργική χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο.

Easy Wallbox_03

Για να επιδείξουν την ευκολία χρήσης της συσκευής, η FCA και η ENGIE Eps, πήραν ένα plug-in Jeep Renegade 4xe και το Easy Wallbox σε μια τοποθεσία που κανείς δεν θα περίμενε να δει σημείο φόρτισης, στο πανέμορφο Piana di Vigezzo και σε υψόμετρο 1.800μ. όπου τερματίζει η μεγαλύτερη διαδρομή τελεφερίκ στην Ευρώπη και το οποίο σύντομα θα τροφοδοτείται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια χάρη στην ENGIE Eps.

Μετά από μια απόλυτα ασφαλή και εύκολη ανάβαση και κατάβαση στην απότομη πλαγιά χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, το Jeep Renegade 4xe συνδέθηκε στο Easy Wallbox που τοποθετήθηκε με θέα τις εκπληκτικές Άλπεις.   

Easy Wallbox_04

Ο CEO της ENGIE Eps, κ. Carlalberto Guglieminotti, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να δείξουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αρκετά μεγάλο για να σταματήσει ένα Jeep, το οποίο πλέον μπορεί να φορτιστεί χάρη στο Easy Wallbox ακόμα και σε πολύ μεγάλα υψόμετρα και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Η συσκευή έχει παντεταριστεί αποκλειστικά για την FCA, ενώ σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζετε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Αποτελεί τη μοναδική συσκευή αυτού του τύπου που μπορεί να λειτουργεί μέχρι τα 2,2kW χωρίς καμία παρέμβαση στο δίκτυο και είναι το αποτέλεσμα της έρευνας 100 και πλέον μηχανικών της ENGIE Eps που συνεργάστηκαν με τα Πολυτεχνία του Τορίνο και του Μιλάνο.»

 

Από το 2017, η ENGIE Eps και η Fiat Chrysler Automobiles συνεργάζονται για να φέρουν λύσεις που θα κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη, άνετη και προσιτή τη χρήση εξηλεκτρισμένων οχημάτων, στα πλαίσια της στρατηγικής e-Mobility της FCA.

Easy Wallbox_05

«Η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά συνολικά τον τρόπο που βλέπουμε τη χρήση του αυτοκινήτου και τις μεταφορές. Η FCA σκοπεύει να δημιουργήσει ένα συνολικό οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών που θα κάνουν εφικτή τη ευρεία χρήση των εξηλεκτρισμένων οχημάτων.»

Roberto Di Stefano, Επικεφαλής του e-Mobility της FCA

Ήδη ο Όμιλος FCA προχωρά στην παρουσίαση μια σειρά εξηλεκτρισμένων μοντέλων, όπως τα νέα Fiat 500 και Panda Hybrid, τα plug-in Hybrid Jeep Renegade και Compass, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά Νέα Fiat 500 και Fiat Professional Ducato. Η συνεργασία με την ENGIE Eps περιλαμβάνει τη δημιουργία σταθμών φόρτισης στο εργοστάσιο του Mirafiori, αλλά και ερευνητικά προγράμματα όπως εκείνο για τα δίκτυα V2G (Vehicle to Grid) και τις πειραματικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Easy Wallbox_06

Ειδικότερα για το πρόγραμμα V2G, ο κ. Di Stefano σημείωσε ότι δρομολογείται η προμήθεια 700 ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα μπορούν να προσφέρουν 25MW ενέργειας και να σταθεροποιούν το δίκτυο διανομής κατά τη διάρκεια στάθμευσης τους. Παράλληλα η εγκατάσταση περισσότερων από 120.000τ.μ. φωτοβολταϊκων στοιχείων στην οροφή των κτηρίων και τους χώρους στάθμευσης 1.750 οχημάτων του Mirafiori θα οδηγήσουν στην παραγωγή ενέργειας της τάξης των 15MW και τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 5.000 τόνους. 

Easy Wallbox_07

Το Easy Wallbox  αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μπορεί να λειτουργεί χωρίς καμία τροποποίηση με τροφοδοσία από μία απλή πρίζα τύπου σούκο (έως 2,2kW). Παράλληλα αν κάποιος το επιθυμεί η ίδια συσκευή μπορεί να φτάσει χωρίς πρόβλημα μέχρι και τα 7,4kW αν συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.