spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΔιανομές με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Διανομές με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Διανομές με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το e-Crafter είναι το ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό όχημα μεγάλου ωφέλιμου βάρους της Volkswagen που δεν εκλύει ρύπους στο περιβάλλον και εξασφαλίζει κίνηση χωρίς περιορισμούς σε αστικά κέντρα, με μεγάλη αυτονομία. Και η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρέδωσε τα πρώτα από 420 συνολικά e-Crafter στην Chronopost, εταιρεία αστικών διανομών στη Γαλλία, θυγατρική των Γαλλικών Ταχυδρομείων. Τώρα η  Chronopost επενδύει στις αστικές μεταφορές και διανομές με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η τελετή έγινε στο Αννόβερο, έδρα της Volkswagen Commercial Vehicles, με την παράδοση του συνόλου των e-Crafter να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η συγκεκριμένη παραγγελία, αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Chronopost, θυγατρικής της Le Groupe La Poste, ουσιαστικά των Γαλλικών Ταχυδρομείων, για πιο «πράσινες» διανομές εντός των πόλεων, που δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς  της αυστηρής νομοθεσίας για την κυκλοφορία οχημάτων στα αστικά κέντρα, που ήδη είναι σε εφαρμογή στη Γαλλία.

VW E-CRAFTER_03

Η Chronopost έχει δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια για καθαρές αστικές διανομές. Από το Σεπτέμβριο του 2019 προμηθεύει τους πελάτες της σε όλο το Παρίσι χρησιμοποιώντας ένα στόλο οχημάτων που κινούνται απκλειστικά με εναλλακτικά καύσιμα. Μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η υπηρεσία θα επεκταθεί σε περισσότερες από 18 πόλεις σε όλη τη Γαλλία.

Το e-Crafter αποτέλεσε την επιλογή της Chronopost μετά από εκτεταμένες δοκιμές που διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα από τα κριτήρια που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της επιλογής του e-Crafter ήταν και η μεγάλη ευκολία που προσφέρει όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς  ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Το e-Crafter διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο εμπρός μέρος, που αποδίδει 136 ίππους (100 kW) μέγιστης ισχύος και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

VW E-CRAFTER_04

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του e-Crafter είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του οχήματος, εξοικονομώντας χώρο με την τοποθέτηση της. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 κυβικών μέτρων (m3) και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Στην τελετή παράδοσης στο Αννόβερο, τις δύο εταιρείες εκπροσώπησαν οι κύριοι Martin Piechowski, Πρόεδρος της Chronopost και Heinz-Jürgen Löw, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Πωλήσεων και Marketing για τη  Volkswagen Commercial Vehicles.

Στην Ελλάδα, η Κosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα ανακοινώσει τιμές, διαθεσιμότητα καθώς και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης νέων παραγγελιών εντός του έτους.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO