spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΤο πρώτο στον κόσμο  νανούρισμα μηδενικών εκπομπών

Το πρώτο στον κόσμο  νανούρισμα μηδενικών εκπομπών

Το πρώτο στον κόσμο  νανούρισμα μηδενικών εκπομπών

Το πρώτο στον κόσμο  “νανούρισμα” μηδενικών εκπομπών, που δημιουργεί ένα υποτονικό ηχητικό περιβάλλον, ικανό να χαλαρώσει παιδιά που δεν μπορούν να κοιμηθούν. Η Nissan έρχεται να δώσει μια συναρπαστική λύση στους Ευρωπαίους γονείς  που θέλουν να νανουρίσουν απαλά τα παιδιά τους, καθώς οδηγούν.

Το Nissan LEAF Dream Drive, είναι το πρώτο “νανούρισμα”  μηδενικών εκπομπών στον κόσμο, που ονειρεύτηκαν  οι μηχανικοί της Nissan σε συνεργασία με τον Tom Middleton, φημισμένο Sound Designer και  Sleep Coach. Αυτό το μουσικό άλμπουμ ύπνου για μωρά,  μιμείται τις χαμηλές ηχητικές συχνότητες ενός  θερμικού κινητήρα, προκαλώντας υπνηλία στα παιδία, χωρίς τους επιβλαβείς ρύπους  CO2.

Ακούστε το νανούρισμα  μηδενικών εκπομπών: https://lifetracks.lnk.to/NissanLEAFDreamDrive

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα,  γονείς σε ολόκληρη την Ευρώπη στερούνται σε απογοητευτικό βαθμό τον ύπνο.  Η πλειοψηφία των γονέων (65%), με ένα παιδί ηλικίας δύο ετών και κάτω, δηλώνει ότι κοιμάται  λιγότερο από πέντε ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το 60% να έχει παραδεχτεί ότι καταφεύγουν σε διαδρομές που νανουρίζουν τα παιδιά τους για να κοιμηθούν, ενώ πάνω από τους  μισούς (57%) ακολουθούν αυτή την τακτική για τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Εξετάζοντας γιατί  οι γονείς  πιστεύουν την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου, η Nissan ανακάλυψε ότι το 70% των γονέων θεωρούν ότι οφείλεται στη δύναμη της κίνησης του οχήματος, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τις καταπραϋντικές συχνότητες ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), που συνεισφέρει και τα περισσότερα στην προσπάθεια “νανουρίσματος” ενός παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο.

Nissan_consumer_frequency_03

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Paul Speed-Andrews, Διευθυντή  σε θέματα Θορύβου και Δονήσεων  της Nissan, “Ένα EV όπως το Nissan LEAF είναι μια καλύτερη επιλογή για οδήγηση με νανούρισμα, αν και γνωρίζουμε ότι το ήσυχο ηχητικό περιβάλλον του, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο των  αυτοκινήτων με  ICE. Οι θερμικοί κινητήρες μεταδίδουν μια ιδιαίτερη ηχητική συχνότητα,  δημιουργώντας ένα “ορχηστρικό” ηχητικό περιβάλλον που είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και παρήγορο για τα παιδιά.”

Η συχνή οδήγηση  με θερμικό κινητήρα με σκοπό να αποκοιμηθούν οι “λιλιπούτειοι” επιβάτες, οδηγεί σε αύξηση του αποτυπώματος άνθρακα,  με τους γονείς να εκπέμπουν μέχρι και 70.000g εκπομπών CO2 κάθε χρόνο. Ωστόσο, το 70% των Ευρωπαίων γονέων συμφωνούν ότι ένα EV θα μειώσει την αρνητική περιβαλλοντική επίδραση γι’ αυτό τον σκοπό ταξιδιού, στην προσπάθεια να “μεταλαμπαδεύσουν” καλύτερα περιβαλλοντικά πρότυπα στα παιδιά τους.

Nissan_consumer_frequency_04

Για να προσφέρει μια διαφορετική λύση, η Nissan συνεργάστηκε με τον γνωστό Sound Designer και Sleep Coach, Tom Middleton, δημιουργώντας το Nissan LEAF Dream Drive,   το πρώτο “νανούρισμα”  με μηδενικές εκπομπές. Πρόκειται για ένα album για “θυμωμένα” μωρά, που περιέχει πέντε ηχητικά κομμάτια των τριών λεπτών έκαστο, που συνεργάζονται αρμονικά με την προηγμένη τεχνολογία του LEAF.

“Το νανούρισμα  μηδενικών εκπομπών της Nissan, συνδυάζει την έρευνα της πρώιμης ακουστικής ανάπτυξης με τη δημιουργική στρατηγική και εμπνέεται από τους ηχητικούς και ακουστικούς ήχους του Nissan LEAF”, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Sound Designer, Tom Middleton. “Μαζί με τη Nissan, βρίσκουμε καινοτόμους, υγιείς και ασφαλείς  τρόπους για να εφαρμόσουμε λειτουργικό ήχο μέσα σε ηλεκτρικά οχήματα που ξεπερνούν το ίδιο το όχημα και εμπνέουν αποτελεσματικά μια νέα γενιά σχεδίασης και λειτουργικότητας, με βάση το σκοπό και τον άνθρωπο.”

Nissan_consumer_frequency_05

O συγκεκριμένος σκοπός οδήγησης σε ένα Nissan LEAF, θα μπορούσε επίσης να κάνει την εμπειρία πιο χαλαρωτική και για τους γονείς. Οι μηδενικές εκπομπές καυσαερίων και η λειτουργικότητα του e-Pedal του αυτοκινήτου,  βοηθούν σε μια μετακίνηση χωρίς στρες, επιτρέποντας την απρόσκοπτη οδήγηση και την πέδηση με ένα μόνο πεντάλ.

Επιπλέον, το ProPILOT Assist μειώνει σημαντικά την πίεση του οδηγού και κάνει την οδήγηση κατά τη νύχτα πιο άνετη και ασφαλέστερη. Βοηθά τους γονείς να διατηρούν σταθερή ταχύτητα και ασφαλή απόσταση από άλλα αυτοκίνητα, εξασφαλίζοντας ότι παραμένουν εντός της λωρίδας κυκλοφορίας τους.

Nissan_consumer_frequency_06

Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να συνδέσουν το smartphone τους με το Nissan LEAF μέσω του Android Auto και του Apple CarPlay, για να απολαύσουν το νανούρισμα που είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμες όπως το Apple Music, το Spotify, το SoundCloud, το YouTube και το Deezer.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO