spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑNissan e-4ORCE: επεκτείνει τις επιδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων

Nissan e-4ORCE: επεκτείνει τις επιδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων

Nissan e-4ORCE: επεκτείνει τις επιδόσεις  των ηλεκτρικών οχημάτων

 Η τεχνολογία εξελίσσεται με εκπληκτικούς ρυθμούς. Τώρα, η Nissan ανεβάζει τον πήχη των επιδόσεων στα ηλεκτρικά οχήματα, χάρη στη νέα τεχνολογία διπλού μοτέρ με το σύστημα ελέγχου όλων των τροχών, η οποία ονομάζεται e-4ORCE. Η τεχνολογία παρέχει στιγμιαία ροπή στρέψης και στους τέσσερις τροχούς, προσφέροντας ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ και “ζυγισμένο” χειρισμό, αντίστοιχο  με πολλά σπορ πολυτελή αυτοκίνητα.

Το “e” αντιπροσωπεύει τις τεχνολογίες της Nissan που ενεργοποιούνται από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύστημα. Η ονομασία “4ORCE”,   συμβολίζει τη φυσική δύναμη και ενέργεια (από την λέξη FORCE) με το “4” να συμβολίζει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Nissan_03

“Η τεχνολογία διπλού μοτέρ με το σύστημα ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE,  προσφέρει ακριβή χειρισμό και σταθερότητα, γεγονός που δίνει στους οδηγούς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και  περισσότερο ενθουσιασμό από ποτέ”, δήλωσε ο Takao Asami, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan για την έρευνα και την προηγμένη τεχνολογία. “Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει εξαιρετικές επιδόσεις σε οδήγηση με στροφές, αντίστοιχη πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες και άνετη κύλιση για όλους τους επιβάτες.”

Nissan_04

Η τεχνολογία γεννήθηκε από τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την ανάπτυξη του συστήματος κατανομής της ροπής ATTESA E-TS του Nissan GT-R και του ευφυούς συστήματος 4X4 του Nissan Patrol. Οι μηχανικοί ανέπτυξαν την τεχνολογία e-4ORCE, ειδικά για τη διαχείριση της απόδοσης ισχύος και πέδησης των ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να είναι ομαλή και σταθερή.

Nissan_05

Το “βήμα” και η “βύθιση” του οχήματος, που φέρει την τεχνολογία e-4ORCE ελαχιστοποιούνται με την προσθήκη ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και από τον πίσω κινητήρα, εκτός του συνηθισμένου αντίστοιχου τρόπου με τον εμπρόσθιο κινητήρα. Για παράδειγμα, κατά την επιβράδυνση στους δρόμους της πόλης  αυτό βοηθά τους επιβάτες να μην αναταράσσονται. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για ναυτία και σχετική δυσφορία. Ομοίως, σε δύσβατους, ανώμαλους δρόμους και όταν το όχημα επιταχύνει, ο έλεγχος του κινητήρα βελτιστοποιείται για να διατηρεί την μέγιστη δυνατή άνεση στην κύλιση,  ελαχιστοποιώντας την ακανόνιστη κίνηση.

Nissan_06

Το e-4ORCE αυξάνει την εμπιστοσύνη του οδηγού με την πιστή ανίχνευση της επιθυμητής πορείας  του,  χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με την αυτοπεποίθηση να χειρίζεται μια τέτοια ποικιλία οδηγικών συνθηκών, ακόμη και για τον αρχάριο οδηγό σε  ολισθηρές επιφάνειες,   η οδήγηση γίνεται πιο ευχάριστη.

Η Nissan  παρουσιάζει στο περίπτερό της στην CES 2020  το μηδενικών εκπομπών πρωτότυπο Ariya,  το οποίο διαθέτει e-4ORCE, αλλά και ένα αυτοκίνητο για δοκιμή με την τεχνολογία διπλού μοτέρ με το σύστημα ελέγχου όλων των τροχών, κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO