spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΜε νέες τεχνολογίες  και λειτουργίες συνδεσιμότητας

Με νέες τεχνολογίες  και λειτουργίες συνδεσιμότητας

Με νέες τεχνολογίες  και λειτουργίες συνδεσιμότητας

Το πρωτοποριακό EV, έρχεται τώρα με βελτιωμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, καθώς και με νέες λειτουργίες συνδεσιμότητας. Θα αναβαθμίσει τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και τις λειτουργίες συνδεσιμότητας  στο Nissan LEAF για την αγορά της Ιαπωνίας από τον Φεβρουάριο του 2020, με αφορμή και  την 10η  επέτειο του μοντέλου μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην τεχνολογία υποστήριξης του  οδηγού ProPILOT του LEAF, στη λειτουργία ProPILOT Park και στο σύστημα NissanConnect, καθώς και στην εισαγωγή του συστήματος Intelligent Blind Spot Intervention της Nissan. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμες και νέες χρωματικές επιλογές.

Nissan Leaf_03

Στην  Ιαπωνία, έχουν πωληθεί  περισσότερα από 132.000 Nissan LEAF,  από τότε που το πρωτοποριακό μοντέλο EV λανσαρίστηκε για  πρώτη φορά, το 2010. Τα βασικά στοιχεία  των τελευταίων αναβαθμίσεων  αφορούν τα ακόλουθα :

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Το ProPILOT προσφέρει τώρα  ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, μειώνοντας την  κόπωση και το άγχος του οδηγού. Ο έλεγχος ταχύτητας του ProPILOT έχει βελτιστοποιηθεί,  προκειμένου να προσφέρει  ομαλότερη πέδηση σε διάφορες συνθήκες για μια άνετη, χαλαρωτική οδήγηση. Το σύστημα μπορεί να διατηρήσει την προκαθορισμένη,  από τον οδηγό,  ταχύτητα σε κεκλιμένες οδικές αρτηρίες  και να εξισορροπήσει την ισχύ  του κινητήρα,  όταν το όχημα επιστρέφει σε πιο επίπεδες επιφάνειες οδοστρώματος.

Nissan Leaf_04

Τα χειριστήρια του ProPILOT Park έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την στάθμευση του  αυτοκινήτου σε γκαράζ, ή  σε μια θέση στάθμευσης, κατά 20%. Το ProPILOT Park μπορεί να υποστηρίξει τον οδηγό σε όλους τους ελιγμούς της στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης,  της αλλαγής των ταχυτήτων και του χειρόφρενου.

Με το LEAF, για πρώτη φορά σε ένα Nissan EV, διατίθεται και το  Intelligent Blind Spot Intervention, σχεδιασμένο για να αποτρέψει τις συγκρούσεις κατά την αλλαγή λωρίδων.

Nissan Leaf_005

Το LEAF θα είναι επίσης εξοπλισμένο με τον Canto, τον χαρακτηριστικό  ήχο της Nissan που υποστηρίζει το επίπεδο ευαισθητοποίησης των πεζών όταν το EV τους πλησιάζει,  κινούμενο μέσα στην πόλη,  ή  με την όπισθεν. Ο συγκεκριμένος ήχο αρχικά παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2017,  πραγματοποιώντας το εμπορικό του  ντεμπούτο του στο τελευταίο Nissan Serena, για την Ιαπωνική αγορά.

Για να ακούσετε τον συγκεκριμένο ήχο κάντε κλικ στο 

Με νέες υπηρεσίες το NissanConnect

Η πλοήγηση από πόρτα σε πόρτα  (Door to Door) της Nissan, η οποία συνδέει  το smartphone και το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου  για να παρέχει απρόσκοπτες οδηγίες πλοήγησης, έχει τώρα μια συγκεκριμένη λειτουργία για EV,  εμφανίζοντας  ένα πλάνο επαναφόρτισης, προκειμένου να υποστηρίξει τη διαδρομή μέχρι τον τελικό προορισμό.  Οι ενημερώσεις  των χαρτών μπορούν να γίνουν ασύρματα, μέσω του διαδικτύου. Για πρώτη φορά, το LEAF θα είναι διαθέσιμο με το Docomo in Car Connect, μετατρέποντας την καμπίνα του σε ζώνη Wi-Fi, εξαλείφοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη χρήσης δεδομένων από το smartphone, κατά την οδήγηση.

Nissan Leaf_06

Η αναζήτηση ενός προορισμού έχει διευκολυνθεί με την ενσωμάτωση των εργαλείων αναζήτησης της Google, γεγονός που αποτελεί άλλη μια πρωτιά για ένα αυτοκίνητο της Nissan. Η εφαρμογή Remote My Check / Remote Door Lock, ελέγχει εάν έχετε κλειδώσει το αυτοκίνητο και αν δεν το έχετε, σας επιτρέπει να το κάνετε εξ αποστάσεως. Επιπλέον διατίθεται μια εφαρμογή που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος , την τοποθεσία του και να λαμβάνει σχετικές ειδοποιήσεις όταν οδηγείται από κάποιον άλλο, όπως ένα μέλος της οικογένειας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την υπευθυνότητά του  στο δρόμο.

Nissan Leaf_07

Άλλες αλλαγές

Η οθόνη 9 ιντσών του συστήματος πλοήγησης EV NissanConnect είναι τώρα στάνταρ, προσφέροντας καλύτερη προβολή των χαρτών και του μενού,  καθώς και φιλικότερο προς το χρήστη περιβάλλον.

Τα νέα χρώματα του αμαξώματος περιλαμβάνουν το Vivid Blue και το Stealth Grey και όλα τα επίπεδα εξοπλισμού διαθέτουν ως στάνταρ την κεραία τύπου καρχαρία.

Nissan Leaf_008

Nissan LEAF Autech

Η Autech Japan Inc., θυγατρική της Nissan, αναβαθμίζει επίσης την έκδοση Nissan LEAF Autech, που θα είναι διαθέσιμη στο δίκτυο αντιπροσώπων της Ιαπωνίας από τον Φεβρουάριο του 2020.

Εκτός από τις προαναφερόμενες αναβαθμίσεις στο ProPILOT, το ProPILOT Park και το NissanConnect , το Nissan LEAF Autech θα κυκλοφορήσει και σε ένα νέο χρώμα, το Aurora Flare Blue Pearl με οροφή σε χρώμα  Super Black,  αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO