spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑVW ID3 με ηχητική γεννήτρια

VW ID3 με ηχητική γεννήτρια

VW ID3

Αν και το αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.3 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση, η Volkswagen παρουσίασε τον ήχο του για πρώτη φορά – στο DRIVE. Φόρουμ του Ομίλου Volkswagen στο Βερολίνο. Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με ηχητική γεννήτρια ενεργή σε ταχύτητες μέχρι 30 χλμ/ώρα, προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς. Η σύνθεση του ήχου του ID.3 αναπτύχθηκε ως μέρος συνεργασίας μεταξύ της Volkswagen Design και του συνθέτη Leslie Mandoki.

VW ID3_03

Από τον Ιούλιο του 2019 όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που ταξινομήθηκαν πρόσφατα πρέπει να παράγουν τεχνητό ήχο οδήγησης. Χθες, ο νέος ήχος του ID.3 παρουσιάστηκε στο DRIVE. Φόρουμ στο Βερολίνο ως μέρος της εκδήλωσης Future Sounds. Τα σχεδόν αθόρυβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν  μεγάλες δυνατότητες για συνθέσεις ήχων. Κατά συνέπεια, τα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen θα μπορούσαν, σύντομα, να αναγνωριστούν από τον ήχο τους.

Ακούστε τον ήχο του VW ID

http://primary.newspress.co.uk/LINKS/AVAS_EU_VW-ID3_Start_Fahrt_ueber30kmh_Bremsen.wav

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σχεδόν αθόρυβα σε χαμηλές ταχύτητες, ο κίνδυνος ατυχημάτων για τους πεζούς και τους ποδηλάτες αυξάνεται ιδιαίτερα στην κυκλοφορία στην πόλη.

Για το λόγο αυτό, τα ηλεκτρικά  μοντέλα θα χρησιμοποιούν στο μέλλον σύστημα ακουστικού εντοπισμού (AVAS) για να δημιουργήσουν έναν τεχνητό ήχο οδήγησης – κατά την κίνηση – σε ταχύτητες μέχρι χλμ/ώρα.

VW ID3_04

Το AVAS στο ID.3 ακούγεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του οχήματος μέχρι 30 χλμ/ώρα. Μέσα στο όχημα, τα διαφορετικά στάδια του ήχου οδήγησης ακούγονται πάντα με βάση την ταχύτητα και τη θέση του πεντάλ γκαζιού. Πέραν αυτής της ταχύτητας, η αντίσταση κύλισης και ο θόρυβος οδήγησης του οχήματος γίνονται πιο εμφανή.

VW ID3_05

Το soundtrack μιας νέας κινητικότητας

Ο νέος ήχος οδήγησης της Volkswagen αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με τον συνθέτη και μουσικό παραγωγό Leslie Mandoki. Τα πολυεπίπεδα ηχητικά κομμάτια εκφράζουν την ταχύτητα και τη δυναμική της ηλεκτρονικής κινητικότητας.

“Ο ήχος ενός ηλεκτρικού οχήματος ορίζει την ταυτότητά του. Ο ήχος πρέπει να εμπνέει σιγουριά και να ακούγεται ευχάριστα. Μπορεί να ακούγεται φουτουριστικό, μα πρέπει  να εντυπωσιάζει με τον μοναδικό χαρακτήρα του “, εξηγεί ο Frank Welsch ως Διευθύνων Σύμβουλος Ανάπτυξης της Volkswagen Passenger Cars.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO