spot_img

SEAT Mii electric

Παγκοσμίως η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 75% τους πρώτους 8 μήνες του έτους. Και το SEAT Mii electric είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που καθιστά την τεχνολογία οικονομικά προσιτή, με κόστος αγοράς στο ίδιο επίπεδο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις με πρακτικότητα χάρη στον ηλεκτροκινητήρα 61kW με μπαταρία ιόντων λιθίου 32,3kWh. Μπορεί να φτάσει τα 50 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και προσφέρει αυτονομία 260 χιλιομέτρων. Το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης προσφέρει πολλαπλές επιλογές επαναφόρτισης ενώ αναπληρώνει το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις μία ώρα (DC 40kW).

SEAT Mii electric_03

Όταν το Mii Electric λανσαριστεί στις βασικές του αγορές – Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία – θα είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Το κόστος θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά με σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος.

Το εξωτερικό του Mii electric είναι ανανεωμένο και περιλαμβάνει την εισαγωγή του λογότυπου με «ηλεκτρικά» γράμματα στο πίσω μέρος και αυτοκόλλητα στα πλαϊνά. Στο εσωτερικό, οι εκλεπτυσμένες αλλαγές περιλαμβάνουν νέο ταμπλό SEAT IML foil με λογότυπο και φωτισμό καμπίνας, που προσδίδει μία νέα εμφάνιση και αίσθηση στο εσωτερικό του Mii electric.

Διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού Mii electric και Mii electric Plus που περιλαμβάνουν μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άνεσης.

SEAT Mii electric_04

Η έκδοση Mii electric περιλαμβάνει στο standard εξοπλισμό ηλεκτρικά παράθυρα, ESP, έλεγχο πίεσης ελαστικών, κεντρικό κλείδωμα, immobiliser, πλευρικούς αερόσακους και αερόσακους τύπου κουρτίνας. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει επίσης climatronic, lane assist, υπενθύμιση κυκλοφοριακής σήμανσης, hill hold control και οδηγικό προφίλ SEAT (normal, eco, eco+), καθιστώντας το Mii electric ένα πλήρες όχημα. Επιπλέον, το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης έρχεται με SEAT CONNECT καθώς και “Cable Mode 3” για να φορτίζεται μέσω Wallbox ή μέσω δημόσιου σημείο φόρτισης, στο standard εξοπλισμό.

Η έκδοση Mii electric plus περιλαμβάνει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, φιμέ πίσω τζάμια, μαύρο δερμάτινο τιμόνι και χειρόφρενο και σπορ καθίσματα με λευκές ραφές. Τα επίπεδα άνεσης αυξάνονται επίσης με την προσθήκη θερμαινόμενων εμπρόσθιων καθισμάτων, θερμαινόμενων, ηλεκτρικών καθρεπτών, εμπρόσθιων φώτων ομίχλης και έξι ηχείων.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα πέντε προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge και Fast (DC Charging).

SEAT Mii electric_05

Το ηλεκτρικό Mii είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το SEAT CONNECT για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone: oι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων, της διαχείρισης της επαναφόρτισης μέσω e-Manager καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού, όλα από μία εφαρμογή smartphone. Η εφαρμογή DriveMii App συνδέει το Mii electric με το smartphone δίνοντας πρόσβαση σε μουσική, ραδιόφωνο και πλοήγηση.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 61 kW (83PS) ισχύ και 212 Nm ροπή, ενώ το πεντάθυρο όχημα μπορεί να φτάσει τα 50km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Το Mii electric μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 12,3 δευτερόλεπτα και την μέγιστη ταχύτητα των 130km/h.

SEAT Mii electric_06

Από το πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου των 32.3kWh, με προηγμένη τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας παρέχει αυτονομία μέχρι και 259 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ με αποκλειστική χρήση στη πόλη φτάνει μέχρι και τα 358 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Όταν συνδεθεί με ένα γρήγορο DC φορτιστή, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει το 80% της χωρητικότητας της σε μόλις μία ώρα ενώ ο χρόνος φόρτισης φτάνει περίπου τις τέσσερις ώρες σε σύστημα AC 7,2kW, όταν συνδεθεί σε ένα Wallbox ή σε δημόσιο σημείο φόρτισης.

Κανένα ηλεκτροκίνητο όχημα δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς μία καλά σχεδιασμένη προσέγγιση επαναφόρτισης του. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να εγκαταστήσουν ένα Wallbox προκειμένου να εξομαλύνουν τη μετάβασή τους σε ένα ηλεκτρισμένο μέλλον. Επιπρόσθετα, μέσω μιας βολικής εφαρμογής smartphone, οι χρήστες θα μπορούν είναι σε θέση να εντοπίζουν γεωγραφικά και να φορτίζουν το ηλεκτρικό τους Mii σε δημόσια σημεία φόρτισης.

SEAT Mii electric_07

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της εταιρείας απευθύνεται τόσο σε πελάτες λιανικής όσο και σε πελάτες fleet και σε εκείνους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στους μητροπολιτικούς και προαστιακούς δρόμους, ενώ αντιλαμβάνονται το όφελος των μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Αν δεν θέλει κάποιος να αγοράσει το Mii electric, υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, για διάστημα 36 μηνών και 10.000 χιλιόμετρα ετησίως, κοστίζει περίπου € 145 / μήνα (χωρίς προκαταβολή). Το μοντέλο μίσθωσης θα είναι αρχικά διαθέσιμο στη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας:

Μέγιστη ισχύς 61kW (83PS)

Μέγιστη ροπή 212 Nm

Μπαταρία:

Ιόντων λιθίου Χωρητικότητα 32,3kWh (καθαρή ενέργεια) Χρόνος φόρτισης σε DC 40kW έως 80%, ~ 1 ώρα Χρόνος φόρτισης σε AC 7.2kW έως 80%, ~ 4 ώρες

Αυτονομία:

Συνδυασμένος: 250 – 259χλμ (WLTP)

Κύκλος πόλης: 349 – 358χλμ (WLTP)

Επιδόσεις:

Επιτάχυνση 0-50km / h σε 3,9 δευτερόλεπτα

0-100km / h σε 12,3 δευτερόλεπτα

Διαστάσεις:

Μήκος: 3,556mm

Πλάτος: 1.645mm

Ύψος: 1,481mm

Μεταξόνιο: 2,421mm

Χωρητικότητα χώρου αποσκευών:

250 λίτρα (έως 923 λίτρα με αναδίπλωση πίσω καθισμάτων)

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO