Ίσως τo ιδανικό μέσον παράδοσης για τους courier 

Η ΕΕΑ, με έδρα την Οξφόρδη, έχει αποστολή να μειώσει όλες τις μορφές ρύπανσης από οχήματα, βελτιώνοντας τόσο τις μεταφορές όσο και τον αέρα στις πόλεις. H εταιρία αυτή είναι κατασκευαστής του μοναδικού EAVan. Πρόκειται ουσιαστικά, για ένα ποδήλατο eCargo που αναπτύχθηκε «από ένα φορτηγό» παρά από ένα ποδήλατο. Το εξαιρετικά ελαφρύ EAVan με μηδενικές εκπομπές, είναι ένα βιομηχανοκίνητο ηλεκτροκίνητο όχημα που αναπτύχθηκε από μια σύμπραξη μεταξύ της EAV και της DPDgroup, επίσης  με έδρα το Μπέρμιγχαμ, της αγαπημένης εταιρείας παράδοσης δεμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

eav_03

Η εξέλιξή του κράτησε δύο χρόνια και ξεκίνησε τον Απρίλιο στη διάσκεψη κορυφής Oxford EV. Το  EAVan έχει ήδη λάβει σοβαρές παραγγελίες από την DPD και το δίκτυό της και αναπτύσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής Smart Urban Delivery Strategy που ανακοίνωσε πρόσφατα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η νορβηγική εταιρεία Logistics, η Posten Norge και η Δανοσουηδική ταχυδρομική υπηρεσία Posten Nord, είναι επίσης πελάτες του EAVan.

eav_04

Το EAVan είναι ένα περιβαλλοντικά επικεντρωμένο βιο-μηχανικό υβριδικό τετράκυκλο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μοτέρ 250 Watt και πεντάλ. Μπορεί να καλύψει ταχύτητα έως και 100 χλμ. με ταχύτητα έως 25 χλμ/ώρα, να μεταφέρει ένα ωφέλιμο φορτίο 120 κιλών και μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας μια τυπική πρίζα 13amp, 240v. Οι μπαταρίες μπορούν επίσης να αντικατασταθούν για να διατηρηθεί το EAVan σε συνεχή λειτουργία, αλλά φορτίζονται πλήρως σε λιγότερο από 6 ώρες.

eav_05

Το σώμα του ποδηλάτου κατασκευάζεται από προηγμένα συνθετικά υλικά που περιλαμβάνουν ίνες άνθρακα και τα τελευταία πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά όπως ίνες κάνναβης συνδεδεμένες μαζί με ρητίνη. Το EAVan είναι ελαφρύ για να εξασφαλίσει την ελάχιστη επίδραση στους δρόμους, τις διαδρομές ποδηλασίας, τις πεζοδρομικές ζώνες και οποιεσδήποτε άλλες περιοχές όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

eav_06

Το μοναδικό πλαίσιο Clouaframe της EAV έχει αναπτυχθεί για να παράγει ένα ευρύ φάσμα οχημάτων που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από απλά παραδόσεις eCargo. Το πλαίσιο μπορεί να διευρυνθεί και να επιμηκυνθεί για να προσφέρει κάθε επιλογή χρήσης van ή αυτοκινήτου σε μια αστική περιοχή. Από ένα φορτηγό με πλατφόρμα, σε ένα ασθενοφόρο ή ένα όχημα ασφαλείας και ταξί.

Το EAVan μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα υπηρεσίας ή για προσωπική μεταφορά. Η λύση σχεδιασμού βασίστηκε στη φιλοσοφία στο να μετατραπούν τα κέντρα των πόλεων σε ήσυχες ζώνες, μηδενικών εκπομπών, χωρίς να χάσουν τα πλεονεκτήματα μεταφοράς των σύγχρονων αποδοτικών οχημάτων.

eav_07

Το EAVan χαρακτηρίζεται ως φορτηγό e-bike. Μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα όσο και ταχύτερα από ένα παραδοσιακό φορτηγό ή αυτοκίνητο μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω της διαφορετικής διαδρομής που μπορεί να πάρει.

Ήδη τα πρώτα EAVan παραδόθηκαν στην DPD και αποδεικνύουν ότι μπορούν να λειτουργούν πιο αποδοτικά και πιο φιλικά από οποιοδήποτε φορτηγό, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού, σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok