spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑMitsubishi buggy SUV MI-Tech Concept

Mitsubishi buggy SUV MI-Tech Concept

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο η Mitsubishi παρουσίασε το MI-TECH CONCEPT, το οποίο  κατασκευάστηκε με προδιαγραφές ενός “μικρού, plug-in υβριδικού ηλεκτρικού SUV, παντός εδάφους και καιρού, που προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση και αυτοπεποίθηση σε όλες τις συνθήκες.» Το πρωτότυπο ενσαρκώνει το σλόγκαν της MMC, “Drive Your Ambition” με ένα ελαφρύ, συμπαγές, νέο σύστημα PHEV, ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης τεσσάρων μοτέρ, και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας—και όλα αυτά συγκεντρωμένα σε ένα μικρών διαστάσεων ηλεκτροκίνητο SUV.

mitsubishi buggy_03

Ως φουτουριστικό όχημα περιπέτειας, το MI-TECH CONCEPT υιοθετεί ένα δυναμικό αμάξωμα τύπου buggy που ενσαρκώνει άριστα την ουσία της μάρκας Mitsubishi.

Χρωματικά, οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα μοντέρνο ανοιχτό μπλε σε συνδυασμό με μία χάλκινη απόχρωση για ένα σχεδιαστικό μοτίβο που θυμίζει ηλεκτρικό πηνίο και δίνει το παρών στη μάσκα, τους εσωτερικούς τροχούς και το εσωτερικό και παραπέμπει στη ηλεκτροκίνηση.

Το εμπρός τμήμα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield ως στοιχείο ταυτότητας της MMC. Προβολείς σχήματος Τ ενσωματώνονται στο εμπρός τμήμα διαμορφώνοντας μία χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση.

mitsubishi buggy_04

Στο πλάι, οι υπερμεγέθεις θόλοι των τροχών και τα τεράστια ελαστικά προδίδουν τις μεγάλες, παντός εδάφους ικανότητες του οχήματος πέραν της στιβαρότητας ενός SUV, σε επίπεδο σταθερότητας και πρόσφυσης. Το αμάξωμα αποπνέει κύρος και ευφυία, ενώ η σχεδίαση παραπέμπει σε μεταλλικό γλυπτό κατασκευασμένο με χειρουργική ακρίβεια. Η χρήση του πλαϊνού σκαλοπατιού στα ανάγλυφα μαρσπιέ εξυπηρετεί τόσο στιλιστικούς όσο και πρακτικούς σκοπούς.

mitsubishi buggy_05

Σχεδιαστικά, το πίσω τμήμα θυμίζει ένα μεγάλο, τολμηρό εξάγωνο γλυπτό  που δίνει έμφαση στη στιβαρότητα SUV. Τα πίσω φώτα σχήματος T είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τα εμπρός.

Στο εσωτερικό, ένας οριζόντιος πίνακας οργάνων και η λειτουργική σχεδίαση βοηθούν τον οδηγό στο έργο του. Το οριζόντιο θέμα τονίζεται με χάλκινες γραμμές που έχουν προστεθεί στον πίνακα οργάνων και στο τιμόνι. Διακόπτες που θυμίζουν πληκτρολόγιο τοποθετούνται πάνω από την κεντρική κονσόλα σε οριζόντια διάταξη, ενώ η εμπρός λαβή λειτουργεί και ως χειριστήριο αφής για ευκολότερους χειρισμούς. Οι λειτουργίες προβάλλονται με σαφή και κατανοητό τρόπο, παρέχοντας μία αίσθηση σιγουριάς στον οδηγό.

mitsubishi buggy_06

Η MMC δημιούργησε μία σχεδίαση που χαρίζει στον οδηγό μεγαλύτερη ξεγνοιασιά. Στο εμπρός παρμπρίζ προβάλλονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες  σε μορφή εικονιδίων (graphics) όπως οδική συμπεριφορά, αναγνώριση εδάφους και βέλτιστη καθοδήγηση διαδρομής.

Η μονάδα ισχύος του νέου συστήματος PHEV είναι ένας ελαφρύς, μικρός αεριοστρόβιλος στη θέση του παραδοσιακού βενζινοκινητήρα.  Καθώς η περιβαλλοντική συνείδηση ενισχύεται και το downsizing κερδίζει έδαφος, το πρωτότυπο όχημα αναδεικνύει τις τεχνολογικές αρετές της ενσωμάτωσης ενός συστήματος κίνησης PHEV σε ένα μικρό SUV. Η γεννήτρια αεροστροβίλων παράγει μεγάλη ισχύ συγκριτικά με το μέγεθος και το βάρος της.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του στροβιλοκινητήρα είναι η ευελιξία του να λειτουργεί με διάφορους τύπους καυσίμου όπως diesel, κηροζίνη και βιοκαύσιμο, που μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τις περιοχές. Επιπλέον δεν παράγει ρύπους, που σημαίνει ότι πληροί τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές απαιτήσεις.

mitsubishi buggy_07

Χρησιμοποιεί το S-AWC Integrated Vehicle Dynamics Control System σε ένα Quad Motor σύστημα 4WD  με εμπρός και πίσω μονάδες Dual-Motor Active Yaw Control (AYC). Με ηλεκτρικές δαγκάνες φρένων, επιτεύχθηκε ταχύτερη απόκριση, υψηλή ακρίβεια ελέγχου κίνησης και δύναμη πέδησης στους τέσσερις τροχούς παράλληλα με αξιοσημείωτη βελτίωση επιδόσεων στις στροφές και στην ελκτική πρόσφυση.

Σε συνθήκες off-road, όταν οι δύο τροχοί ολισθαίνουν, η δυνατότητα βέλτιστης μετάδοσης σε τέσσερις τροχούς, επιτρέπει τη μεταφορά ελκτικής ισχύος στους δύο τροχούς που παραμένουν στο έδαφος, διασφαλίζοντας την πρόσφυση. Επομένως, η MMC έχει δημιουργήσει μία ασφαλή, συναρπαστική οδηγική εμπειρία στην οποία ο οδηγός νιώθει άνετα με το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες, σε καθημερνές ή κακοτράχαλες διαδρομές, βιώνοντας παράλληλα  νέες συγκινήσεις με υπερστροφές ισχύος 180 μοιρών μέσω ανάποδης περιστροφής δεξιών και αριστερών τροχών.

mitsubishi buggy_08

Το όχημα φέρει διεπαφή Human Machine Interface (HMI) που προβάλλει διάφορες πληροφορίες που συλλέγει μέσω τεχνολογίας ανίχνευσης, συμπεριλαμβανομένων οπτικών αισθητήρων σε ένα παρμπρίζ επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Με την προβολή πληροφοριών για το όχημα, το δρόμο και τις συνθήκες κυκλοφορίας στο παρμπρίζ AR, οι οδηγοί μπορούν να προειδοποιούνται και να λαμβάνουν ακριβείς αποφάσεις ακόμα και σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Το πρωτότυπο είναι επίσης εφοδιασμένο με το πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης νέας γενιάς MI-PILOT, που υποστηρίζει τον οδηγό όχι μόνο σε συμβατικούς ασφάλτινους δρόμους αλλά και σε συνθήκες εκτός δρόμου.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO