Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Mazda 

Το Mazda MX-30, είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Mazda, το οποίο αποκαλύφθηκε στο Τόκιο και παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για πελάτες οι οποίοι δεν θέλουν να θυσιάσουν την οδηγική απόλαυση όταν αγοράζουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Mazda MX-30_03

Με το μοναδικό άνοιγμα των θυρών του, με οικολογικά υλικά, το full-production BEV προσφέρει αυτονομία περίπου 125 χιλιομέτρων, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο κάλυψης χιλιομέτρων για μέση καθημερινή διαδρομή ενός Ευρωπαίου, που είναι τα 30 μίλια. Το Mazda MX-30 σηματοδοτεί ένα ακόμα πολύ θετικό βήμα για την μείωση των εκπομπών ρύπων,  μετά την πρόσφατη παρουσίαση του καινοτόμου κινητήρα Skyactiv-X.

Στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο 6μηνο του 2020 και οι δημιουργοί του το χαρακτηρίζουν σαν "ένα αυτοκίνητο με μπαταρία, όχι μπαταρία με τροχούς".

Mazda MX-30_04

Σχολιάζοντας την πρεμιέρα του Mazda MX-30, που θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda Motor Europe Yasuhiro Aoyama δήλωσε: «Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα μας, οι μηχανικοί είχαν πολύ σαφή στόχο για το πρώτο μας ηλεκτρικό όχημα. Θα έπρεπε να έχει ξεχωριστό σχεδιασμό, να είναι εξαιρετικό στην οδήγηση, κάτι που αποτελεί βασικό κομμάτι του DNA της Mazda και μας καθιστά μοναδικό σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας και το σημαντικότερο είναι ότι συμβάλλουμε θετικά στη μείωση των εκπομπών σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος.

Παράλληλα με τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης που εισάγουμε σε όλη την γκάμα μας, σαν μικρότερος κατασκευαστής, εστιάσαμε όλες τις προσπάθειές μας στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο αναμένουμε ότι θα είναι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, όπου η γκάμα του θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών μας».

Mazda MX-30_05

Προσθέτοντας: "Πολλά από τα μέσα ενημέρωσης που οδήγησαν ήδη το αυτοκίνητο δοκιμής, μας είπαν ότι είναι ένα από τα λίγα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που οδήγησαν με τα θετικά χαρακτηριστικά ενός κανονικού αυτοκινήτου. Η απόλαυση οδήγησης βρίσκεται στην καρδιά κάθε Mazda που σχεδιάζουμε και αυτό δεν θα είναι διαφορετικό στο ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο. "

Mazda MX-30_06

Όπως κάθε Mazda και το Mazda MX-30 προσφέρει μια πολύ φυσική και ευχάριστη αίσθηση οδήγησης επιταχύνοντας, στρίβοντας  και φρενάροντας ακριβώς όπως συμβαίνει σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης.

Στο Mazda MX-30, αυτό επιτυγχάνεται μέσω των καινοτόμων προσεγγίσεων μηχανικής στο πακέτο e-Skyactiv. Η συνολική ακαμψία του αμαξώματος παρέχει εξαιρετική απόκριση.

Mazda MX-30_07

Επιπλέον,  οι μηχανικοί της Mazda δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό σύστημα ήχου μέσα στο Mazda MX-30, το οποίο συγχρονίζεται με τη ροπή του κινητήρα σε ηχητική συχνότητα και ηχητική πίεση. Αυτό οδηγεί σε λιγότερες μεταβολές στην ταχύτητα του οχήματος, επιτρέποντας σε πολύ σταθερή οδήγηση, η οποία υποστηρίζεται περαιτέρω από το μοναδικό G-Vectoring Control (GVC) της Mazda το οποίο έχει επεκταθεί και χρησιμοποιεί τώρα τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού κινητήρα (ηλεκτρικό G-Vectoring Control Plus).

Mazda MX-30_08

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo, το Mazda MX-30, συνεχίζει τη φιλοσοφία της για το "λιγότερο είναι περισσότερο" όταν πρόκειται για το εξωτερικό και το εσωτερικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων της.

Η καμπίνα έχει μια αίσθηση ενότητας, που ρέει από την κορυφή της στήλης Α έως στο πίσω άκρο. Οι freestyle πόρτες δίνουν στο Mazda MX-30 μια ξεχωριστή και κομψή σιλουέτα καμπίνας, ενώ παράλληλα παρέχουν στους επιβάτες ευκολότερη πρόσβαση και στα εμπρός και  πίσω καθίσματα. Στο εσωτερικό υπάρχουν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Mazda MX-30_09

Η Mazda έχει χρησιμοποιήσει το πρόθεμα MX σε πολλά προϊόντα της. Με το MX-5 δημιουργήσαμε ένα σπορ δύο θέσεων αυτοκίνητο, όταν το roadster είχε απορριφθεί από άλλους κατασκευαστές.

Το Mazda MX-30 είναι τώρα διαθέσιμο για προπαραγγελία σε πολλές αγορές της ΕΕ.

Το 5θέσιο ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4.395 χιλ, πλάτος 1.795 χιλ. ύψος 1.570 χιλ και μεταξόνιο 2.655 χιλ.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok