spot_img

Volvo XC40 Recharge

Οι μελλοντικοί πελάτες της Volvo θα πρέπει να απαντήσουν σε μια θεμελιώδη ερώτηση: θέλετε ένα καινούργιο Volvo με ένα καλώδιο ή χωρίς; Πλέον, η Volvo Cars εισάγει το XC40 Recharge, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας και το πρώτο μοντέλο στην ιδέα Recharge. Είναι τετρακίνητο, έχει αυτονομία 400 χλμ. ισχύ 408 ίππων και φορτίζει κατά 80% σε μόλις 40 λεπτά σε σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Volvo_XC40_Recharge_03

Το ηλεκτρικό XC40 είναι  βασισμένο στο πολυβραβευμένο μικρό SUV,  XC40 και πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της νέας οικογένειας πλήρως ηλεκτρικών Volvo. Αποτελεί πραγματικό ορόσημο για την Volvo Cars: το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πρώτο Volvo με ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας που τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Volvo_XC40_Recharge_04

Τα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo Cars θα παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, καθώς επιδιώκει να πετύχει στόχο ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα καλύπτουν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2025. Το Recharge θα είναι η βασική ονομασία για όλα τα επαναφορτιζόμενα Volvo με ένα πλήρως ηλεκτρικό ή  και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία της σουηδικής εταιρείας είναι το γεγονός ότι, από τις αρχές του 2020, οι πελάτες που θα εισέρχονται στον ιστότοπο της Volvo Cars θα ερωτώνται, πρώτα, αν θέλουν ένα αυτοκίνητο Volvo Recharge ή όχι. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί περαιτέρω η ηλεκτρική οδήγηση, κάθε υβριδικό μοντέλο επαναφορτίσεως Volvo Recharge θα διατίθεται με δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για ένα έτος, παρέχοντας μέσω επιστροφής για το μέσο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Volvo_XC40_Recharge_05

“Είπαμε αυτό αρκετές φορές πριν: για τη Volvo Cars, το μέλλον είναι ηλεκτρικό”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. “Σήμερα κάνουμε ένα νέο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή με την παρουσίαση του πλήρως ηλεκτρικού XC40.”

Το Recharge  XC40 είναι κάτι που οι πελάτες περιμένουν από ένα Volvo, με την προσθήκη ενός υπερσύγχρονου, πλήρως ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης όλων των τροχών, που προσφέρει αυτονομία  περισσότερα από 400 χιλιόμετρα (249 μίλια) με μία μόνο φόρτιση και απόδοση των 408 ίππων. Η μπαταρία φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε 40 λεπτά σε σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Volvo_XC40_Recharge_06

Το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας Android είναι πλήρως ενσωματωμένο στην Volvo On Call, την ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών της εταιρείας. Μέσω της Volvo On Call, οι plug-in υβριδικοί οδηγοί μπορούν να παρακολουθήσουν πόσο χρόνο περνούν την οδήγηση στην ηλεκτρική ενέργεια.

Για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για τα αυτοκίνητα Recharge, η Volvo Cars θα τριπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και από το επόμενο έτος θα προετοιμάσει μια επιλογή Designer’s Choice από δημοφιλή μοντέλα Recharge, προσφέροντας τη δυνατότητα ριζικά μειωμένων χρόνων παράδοσης. Η Volvo Cars επιδιώκει τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα να καλύψουν το 20% των συνολικών πωλήσεων το 2020.

Volvo_XC40_Recharge_07

Κάθε μοντέλο της Volvo περιλαμβάνει μια επιλογή επαναφόρτισης, από το μικρό SUV XC40, μέσω των αυτοκινήτων της σειράς 60 έως τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το μεγάλο SUV XC90. Η Volvo Cars είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει μια παραλλαγή plug-in για κάθε μοντέλο στη σειρά.

Volvo_XC40_Recharge_08

Η γραμμή XC40 Recharge είναι επίσης ένα απτό σημάδι απόδειξης του φιλόδοξου νέου σχεδίου δράσης της εταιρείας, που ξεκίνησε με την παρουσίαση του XC40 Recharge, το οποίο αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες δράσεις σύμφωνα με τη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού και υποστηρίζει τη φιλοδοξία της Volvo Cars να καταστεί μια ουδέτερη για το κλίμα εταιρία μέχρι το  2040.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO