spot_img

Toyota LQ

Πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά η Toyota! Τώρα θα παρουσιάσει επίσημα στην έκθεση “Future Expo” του Σαλόνι Αυτοκινήτου του 2019 Tokyo, (24 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου), ένα ηλεκτρικό όχημα που εμπεριέχει την τεχνητή νοημοσύνη “Yui” η οποία προσφέρει εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία. Με αναβαθμισμένη αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 4, αντικατροπτίζει την ανάπτυξη μελλοντικών οχημάτων που ενισχύουν τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού.

Toyota LQ_03

Η Toyota παρουσίασε φωτογραφικό υλικό για το όχημα “LQ”, το οποίο αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσει έναν συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού. Η επόμενη γενιά του Τoyota “Concept-i”, ενός οχήματος που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Consumer Electronics Show το 2017 , το lq είναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένες δυνατότητες οδήγησης και το “Yui”, ένα ισχυρό διαδραστικό μέσο με τεχνητή νοημοσύνη σχεδιασμένο για να μαθαίνει από τον οδηγό και να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία κινητικότητας.

Toyota LQ_04

“Στο παρελθόν, η αγάπη μας για τα αυτοκίνητα χτίστηκε από την ικανότητά τους να μας μεταφέρουν σε μακρινά μέρη και να επιτρέπουν τις περιπέτειές μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της ανάπτυξης Daisuke Ido. “Η προηγμένη τεχνολογία μας δίνει τη δύναμη να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής των πελατών μας με νέες ευκαιρίες για ενθουσιασμό και αφοσίωση. Με το lq, είμαστε περήφανοι που προτείνουμε ένα όχημα που μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένη εμπειρία, να καλύπτει τις μοναδικές ανάγκες κινητικότητας κάθε οδηγού και να δημιουργεί  ακόμα πιο ισχυρό δεσμό μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού. “

Toyota LQ_05

Ως εταιρεία κινητικότητας, η Toyota πιστεύει ότι όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινηθούν, όλα είναι δυνατά. Αυτό το όραμα βασίζεται στην αντίληψη ότι η κινητικότητα υπερβαίνει τη φυσική μεταφορά, ώστε να συμπεριλάβει την ανθρώπινη ανάγκη να μετακινηθεί και να εμπλακεί συναισθηματικά.

Toyota LQ_06

Το LQ ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία κάτω από ένα βασικό αναπτυξιακό θέμα της “Μάθησης, Ανάπτυξης, Αγάπης”. Η τεχνολογία yui και η αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης του LQ, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Toyota Research Institute (TRI), συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία κινητικότητας που αναπτύσσει τη σχέση μεταξύ οχήματος και οδηγού, μαθαίνοντας και ανταποκρινόμενη στις ατομικές προτιμήσεις και ανάγκες. Το όνομα εκφράζει την ελπίδα της Toyota ότι αυτή η προσέγγιση θα “υπονοήσει” την ανάπτυξη μελλοντικών οχημάτων που ενισχύουν τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού.

Toyota LQ_07

Η LQ θα είναι στη διάθεση του κοινού στο “Future Expo”, μια ειδική έκθεση του Tokyo Motor Show 2019, από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου. Επιπλέον, η Toyota ανακοίνωσε το “Toyota yui Project Tours 2020”. Πρόκειται για ένα drive event το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο του 2020.

Toyota LQ_08

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εγγραφεί και  να έχει την ευκαιρία να επιλεγεί για να βιώσει το AI lq και το Yui. Χρησιμοποιώντας εκ των προτέρων μια εφαρμογή smartphone για να παρέχουν τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε δοκιμαστικό δίσκο του “LQ” με το “Yui”.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO