spot_img

Το Uniti One από 16.600€

Η Uniti, πρωτοπόρος στην κινητικότητα στη Σουηδία, αποκάλυψε το πλήρως ηλεκτρικό Uniti One. Σχεδιασμένο στη Σουηδία και κατασκευασμένο στη Μεγάλη Βρετανία, το Uniti One μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο για τρεις ενήλικες. Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί χωρίς να θυσιάζονται η ποιότητα, η άνεση και η πραγματική χρηστικότητα. Προσφέρεται με μια επιλογή δύο μεγεθών μπαταριών, έχει αυτονομία έως 300 χλμ. και οι μπαταρίες του μπορούν  να φορτιστούν από 20% έως 80% σε μόλις δεκαεπτά λεπτά με φορτιστή CCS 50 kW. Η δε τιμή του στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνει τις 15.100 λίρες, μετά από επιχορήγηση 3.500 λιρών της Βρετανικής κυβέρνησης.

Uniti One_03

Υιοθετώντας μια καθαρή και μινιμαλιστική προσέγγιση στο στυλ, έρχεται καλά εξοπλισμένο ως στάνταρ και μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω και να εξατομικευτεί μέσω μιας γκάμας προσεκτικά επιλεγμένων επιλογών.

Με τις παραγγελίες που αναμένεται να ανοίξουν σύντομα, οι πελάτες που δώσουν προκαταβολές πριν από το τέλος Νοεμβρίου, θα εξασφαλίσουν μια θέση στην αποκλειστική ‘Founders Club’ της Uniti, δίνοντάς τους ένα πλήθος αποκλειστικών πλεονεκτημάτων, όπως αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, όλα δωρεάν. Οι πρώτες παραδόσεις σχεδιάζονται στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο για τα μέσα του 2020, ενώ την Uniti One για περισσότερες πληροφορίες θα τη βρείτε στη διεύθυνση www.uniti.earth.

Uniti One_04

Το έξυπνο Uniti One μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρεις ενήλικες. Η μοναδική και ευέλικτη διαρρύθμιση καθισμάτων του προσφέρει μοναδικά εργονομικά οφέλη και ορατότητα για τον οδηγό, με άφθονο χώρο για δυο ενήλικες επιβάτες να καθίσουν πίσω, καθώς και γενναιόδωρες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων.

Με την μπαταρία που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, ο εσωτερικός χώρος της Uniti One είναι γενναιόδωρος και εξαιρετικά προσαρμόσιμος, παρέχοντας στο αυτοκίνητο μια σειρά πρακτικών εφαρμογών. Ο χώρος για αποσκευές φτάνει τα 155 λίτρα, ενώ με τα πίσω καθίσματα ανασηκωμένα, ο χώρος αυξάνεται στα 760 λίτρα.

Η κεντρική θέση οδήγησης δίνει στους πίσω επιβάτες γρήγορη και εύκολη πρόσβαση, καθιστώντας το Uniti One το τέλειο αστικό όχημα για τα πάντα, μέχρι ένα μικρό ταξί.

Uniti One_05

Το όραμα της Uniti είναι να προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα αστικής κινητικότητας – δημιουργώντας μια πιο συνδεδεμένη, πιο εξατομικευμένη και πιο διαισθητική εμπειρία.

Το Uniti One αξιοποιεί τα οφέλη του λειτουργικού συστήματος Android Automotive, ενός ολοκληρωμένου συστήματος που παρέχει πρόσβαση στους Χάρτες Google, στο Waze, στο Spotify και σε δεκάδες άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες του Play Store, χωρίς να απαιτείται αποκλειστικό ή συνδεδεμένο smartphone.

Πέρα από την ψυχαγωγία, η διασύνδεση παρέχει επίσης εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του οχήματος, όπως ο φωτισμός, η θέρμανση και ο εξαερισμός, όλα ελέγχονται μέσω μιας οικείας οθόνης αφής ή μέσω hands-free, φωνητικής ενεργοποίησης.

Uniti One_06

Η ψηφιακή αρχιτεκτονική της Uniti One έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χειρίζεται το ταχέως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα υπηρεσιών που εισάγεται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα ταχύτερα δίκτυα, η συνδεδεμένη υποδομή και οι συσκευές IoT θα απελευθερώσουν καινοτομίες στην ασφάλεια και την ευκολία, μετατρέποντας την καθημερινή αστική οδήγηση. Το Uniti One είναι εξοπλισμένο και έτοιμο για να επωφεληθεί από αυτές τις καινοτομίες καθώς θα είναι διαθέσιμες.

Χρησιμοποιώντας τις ενημερώσεις λογισμικού Over-The-Air (OTA) για το smartphone, η Uniti μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια και την απόδοση του αυτοκινήτου μειώνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο χρόνο για την τρέχουσα συντήρηση. Οι ενημερώσεις OTA επιτρέπουν επίσης την προσθήκη νέων λειτουργιών, βελτιώσεων και αναβαθμίσεων.

Uniti One_07

Το Uniti One απομακρύνει την ανάγκη για ένα παραδοσιακό κλειδί ή fob, με την είσοδο στο αυτοκίνητο ενεργοποιημένη μέσω της ασφαλούς εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας της Uniti, η οποία ενσωματώνει μια έξυπνη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας – ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να ξεκλειδώσει επιπλέον λειτουργίες στο μέλλον.

Ένας κινητήρας μόνιμου μαγνήτη κινεί τους πίσω τροχούς και παράγει ροπή 50 kW (68 ps) και ροπή 85 Nm και άφθονες επιδόσεις για αστική οδήγηση.

Ένα απλό πλεονέκτημα του εξαιρετικά συμπαγούς αποτυπώματος και της ελαφριάς κατασκευής του αυτοκινήτου, είναι το γεγονός ότι η συνηθισμένη μπαταρία 12 kWh της Uniti One προσφέρει αυτονομία 150 χλμ με μια μόνο φόρτιση. Η προαιρετική μπαταρία των 24 kWh αυξάνει την αυτονομία στα  300 χλμ.

Uniti One_08

Με χρόνο φόρτισης μόλις 10 λεπτών μπορεί να κινηθεί για 100 χλμ. με τη χρήση φορτιστή CCS 50 kW. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 24 kWh μπορεί να φορτιστεί από 20% έως 80% σε δύο ώρες και έξι λεπτά με έναν τυπικό οικιακό φορτιστή 7 kW και τον προαιρετικό ενσωματωμένο γρήγορο φορτιστή ή μόλις δεκαεπτά λεπτά μέσω μιας μονάδας φόρτισης CCS 50 kW. Η επιλογή των 12 kWh μπαταρίας διαρκεί μία ώρα και τρία λεπτά για τη φόρτιση από 20% έως 80% (με ενσωματωμένο γρήγορο φορτιστή) ή μόλις εννέα λεπτά χρησιμοποιώντας μια μονάδα CCS 50 kW.

Uniti One_09

Το Uniti One έχει συνολικό βάρος μόλις 600 κιλών κι επιταχύνει από 0-50 χλμ/ώρα  σε 4,1 δευτερόλεπτα και  0-100 χλμ/ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 120 χλμ.

Με συνολικό μήκος μόλις 3.222 χιλ. και πλάτος 1.709 χιλ., μαζί με τους καθρέφτες, το Uniti One έχει κύκλους στροφής μόλις επτά μέτρα – καθιστώντας το απίστευτα ευέλικτο και ευκίνητο μέσα την πόλη.

Το Uniti One έρχεται εξοπλισμένο με ένα πλήθος συστημάτων ασφαλείας, με αερόσακο οδηγού, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων ( ABS), ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας (ESC), σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS) κ.α.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO