spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΞεκίνησε η επανάσταση του VW ID. 3

Ξεκίνησε η επανάσταση του VW ID. 3

Με κεντρικό σύνθημα ηλεκτρική κινητικότητα για όλους, η VW αποφασίζει για τη  βασική έκδοση του ID.31 να διατίθεται κάτω των € 30.000. Αυτό το καινοτόμο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο η Volkswagen το παρουσιάζει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου (IAA) στη Φρανκφούρτη. Αυτό το όχημα είναι το σύμβολο μιας νέας εποχής. Το ID.3 είναι το πρώτο μοντέλο μιας εντελώς νέας γενιάς καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων – με μηδενικές εκπομπές, εξαιρετική απόδοση και πλήρη συνδεσιμότητα.

VW ID 3_03

“Το ID.3 είναι ένα all-rounder που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Είναι συμπαγές, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα ελιγμών ενός μικρού αυτοκινήτου με τον εσωτερικό χώρο ενός οχήματος μεσαίας εμβέλειας. Συνδυάζει συναρπαστικό σχεδιασμό με πρωτοποριακή τεχνολογία και σημαντική εμβέλεια “, εξηγεί ο Silke Bagschik, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για το ID.

VW ID 3_04

Όπως όλα τα μελλοντικά ID. τα μοντέλα ID.3 βασίζονται στο νέο αρθρωτό ηλεκτρικό πλαίσιο (MEB), το οποίο έχει σχεδιαστεί για ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης χωρίς συμβιβασμούς.

Το ID.3 παρουσιάζει το νέο σχεδιαστικό DNA που το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο ως όχημα με μηδενικές εκπομπές. Σχεδιασμένο για ένα ηλεκτρικό  μέλλον, φέρνει ένα νέο επίπεδο σχεδιαστικής ποιότητας στη συμπαγή κατηγορία οχημάτων.

VW ID 3_05

«Με το ID.3, η Volkswagen κατευθύνεται προς το μέλλον», εξηγεί ο Klaus Bischoff, επικεφαλής της σχεδίασης της μάρκας , συνεχίζοντας να τονίζει: «Το φυσικό στυλ και η απόλυτα διαισθητική εμπειρία του οδηγού αποδεικνύουν έναν νέο ηλεκτρικό τρόπο σκέψης. “

VW ID 3_06

Το εσωτερικό είναι επίσης επαναστατικό. Το μακρύ μεταξόνιο της διάταξης  ΜΕΒ, σε συνδυασμό με πολύ μικρές προεξοχές, έχει ως αποτέλεσμα ένα εκτεταμένο εσωτερικό του οχήματος: τον ανοιχτό χώρο. Με το χώρο και την ευρυχωρία που δημιουργεί αυτό, το πεντάθυρο ID.3 θέτει νέα πρότυπα στη συμπαγή κατηγορία.

VW ID 3_07

Τα ψηφιακά, εντελώς πρόσφατα σχεδιασμένα στοιχεία οθόνης και χειριστήρια εξασφαλίζουν ότι κάθε οδηγός θα εντοπίσει διαισθητικά το δρόμο του στο ID.3. Εκτός από την βασική οθόνη του οδηγού, μια πρόσφατα εξελιγμένη, κεντρική οθόνη  δέκα ιντσών αφής παρέχει όλες τις βασικές πληροφορίες.

Όλα τα χειριστήρια – συμπεριλαμβανομένων αυτών του ηλεκτρικά ρυθμιζόμενου τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών – λειτουργούν με λειτουργίες αφής που διαθέτουν κουμπιά ευαίσθητα στην αφή. Μόνο τα ηλεκτρικά παράθυρα και οι προειδοποιητικές λυχνίες εξακολουθούν να λειτουργούν με συσκευές απενεργοποίησης. Αυτό συμπληρώνεται με έξυπνο φυσικό έλεγχο φωνής. Χάρη στο App Connect, το ID.3 μπορεί να συνδεθεί με το smartphone σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

VW ID 3_08

Κατά την έναρξη της σειράς παραγωγής, το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις επιλογές μεγέθους μπαταρίας. Η βασική παραλλαγή έχει ένα καταναλώσιμο ενεργειακό περιεχόμενο 45 kWh και επιτρέπει μια αυτονομία έως και 330 χιλιομέτρων (σύμφωνα με το WLTP). Η τιμή για αυτήν την έκδοση ID.3 θα είναι κάτω από € 30.000.

Η δεύτερη έκδοση μπαταρίας με ισχύ 58 kW, θα επιτρέπει στο ID.3 να φτάσει μέχρι και 420 χλμ. αυτονομία (σύμφωνα με το WLTP).

Η τρίτη έκδοση της μεγαλύτερης μπαταρίας είναι 77 kWh και η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει μέχρι 550 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το WLTP).

Χάρη στην ικανότητά της γρήγορης φόρτισης, είναι δυνατή η φόρτιση του ID.3 επαρκώς για ένα εύρος περίπου 290 χιλιομέτρων (WLTP) μέσα σε 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας μια ισχύ φόρτισης 100 kW.

VW ID 3_09

Οι ίδιες οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτή η τοποθέτηση έχει θετική επίδραση στη δυναμική οδήγηση, καθώς τοποθετεί το κέντρο βάρους στο ID.3 σημαντικά χαμηλότερα. Η ταυτότητα ID.3 χαρακτηρίζεται επίσης από τη βέλτιστη κατανομή βάρους μεταξύ μπροστινού και οπίσθιου άξονα.

VW ID 3_10

Η έκδοση  του ID.3  με μπαταρία 58 kWh ο ηλεκτροκινητήρας μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα. Αποδίδει 150 kW και μέγιστη ροπή 310 Nm, φτάνοντας στην μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα. Η τιμή αυτού του μοντέλου θα βρίσκεται κάτω από € 40.000.

Η βασική έκδοση του ΙD.3 περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB +, θέρμανση καθίσματος και τιμόνι, υποβραχιόνια μπροστά, καλώδιο φόρτισης Mode 2 και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

VW ID 3_11

Το ID.3 1st Plus διαθέτει επιπλέον σύστημα κάμερας οπισθοπορείας, ACC Adaptive Cruise Control και το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης Kessy Advanced χωρίς κλειδί. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου του ID.3 1st Plus περιλαμβάνει επίσης ειδικά καθίσματα, κεντρική κονσόλα με δύο συνδέσεις USB-C και φωτισμό περιβάλλοντος.

Η κορυφαία έκδοση της σειράς ID.3 1st Max θα περιλαμβάνει ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO