spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΤο ID.R πέρασε την Πύλη του Ουρανού

Το ID.R πέρασε την Πύλη του Ουρανού

Μια εξαιρετική διαδρομή στο όριο, με εκπληκτικές εικόνες και το πρώτο ρεκόρ στο βουνό Tianmen: Η Volkswagen πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο με το ID.R στην Κίνα. Μια επιτυχία η οποία στην κυριολεξία  μεταφέρει την ηλεκτροκίνηση σε νέα επίπεδα.

ID.R China_03

Ο Γάλλος οδηγός Romain Dumas ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή των 99 στροφών στην ανάβαση του Tianmen σε 7: 38,585 λεπτά. Ήταν ο ταχύτερος χρόνος από ποτέ!

ID.R China_04

Το ID.R κατέχει επί του παρόντος ρεκόρ χρόνου στο Pikes Peak (ΗΠΑ) και στο Goodwood Festival of Speed ​​(GB), το ηλεκτρικό lap record στο Nürburgring-Nordschleife (D) και τώρα ο ταχύτερος χρόνος για την ανάβαση του Tianmen Mountain Κίνα. Το αυτοκίνητο είναι ο πρεσβευτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη νέα, πλήρως ηλεκτρική σειρά οχημάτων της Volkswagen.

ID.R China_05

“Ένα νέο ρεκόρ σε έναν πραγματικό θεαματικό δρόμο – η Volkswagen και το ID.R έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η ηλεκτρική ικανότητα του μέλλοντος είναι ήδη ικανή σήμερα”, δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Υπηρεσίας της Volkswagen Passenger Cars.

ID.R China_06

Και συνεχίζει: “Δεν έχει αποδειχθεί μόνο ότι ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το ID.R μπορούν να σπάσουν τα καθιερωμένα ρεκόρ και να θέσουν νέα σημεία αναφοράς, αλλά το ID.R δείχνει επίσης πόσο συναρπαστική είναι η κινητικότητα του μέλλοντος”.

ID.R China_07

Το “Tianmen Shan Big Gate Road” στο βουνό Tianmen είναι μια αληθινή δοκιμασία. Ο Romain Dumas κατέκτησε την μήκους 10,906 χιλιομέτρων “Πύλη του Ουρανού” η οποία εμπεριέχει  99 φουρκέτες, κάποιες με ακτίνα μόλις έξι μέτρων, ακολουθούμενες από σύντομα σπριντ, ταχύτητες έως και 230 χλμ / ώρα και ελιγμούς με σκληρό φρενάρισμα σε εξαιρετικά στενά τούνελ. Το αυτοκίνητο ανεβαίνει μια υψομετρική διαφορά 1.100 μέτρων.

ID.R China_08

Το ID.R διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική συνδυαστική απόδοση 500 kW (680 PS) και εφοδιάζεται με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Bridgestone Potenza.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO