spot_img
HomeAUTOΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚαλπάζουν οι συνεργασίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Καλπάζουν οι συνεργασίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 Δεν προλαβαίνουμε να γράφουμε για συνεργασίες που ξεκινούν προκειμένου να αναπτυχθούν νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή συστήματα μπαταριών. Τελικά υπερισχύει το “ισχύς εν τη ενώσει”, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια έξοδα που απαιτούνται, αλλά και να αξιοποιηθεί η κοινή γνώση για άριστα αποτελέσματα.

bmw-jaguar_ 03

Τώρα το BMW Group και η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσαν ότι ενώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης επόμενης γενιάς.

 

Τόσο το BMW Group όσο και η Jaguar Land Rover έχουν το ίδιο στρατηγικό όραμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα,  το περιβάλλον και τις μελλοντικές τεχνολογίες κίνησης. Ο Γερμανικός όμιλος διαθέτει τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή αρκετών γενιών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, αφού από το 2013 λανσάρισε το BMW i3. Και ο όμιλος  Jaguar Land Rover έχει αποδείξει εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητές της στον τομέα αυτό λανσάροντας το Jaguar I-Pace αλλά και τα plug-in υβριδικά μοντέλα της.

bmw-jaguar_ 04

Η πιο προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του BMW Group μέχρι σήμερα, ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε μία μονάδα. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο BMW Group να μειώσει την εξάρτησή του από τη διαθεσιμότητά τους, καθώς συνεχίζει να διευρύνει συστηματικά τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων του.

bmw-jaguar_ 05

Την πέμπτη γενιά (“Gen 5”) της τεχνολογίας eDrive με το BMW iX3 Sports Activity Vehicle θα λανσάρει του χρόνου το BMW Group. Το σύστημα Gen 5 θα αποτελέσει τη βάση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα αποφέρει η συνεργασία με την Jaguar Land Rover.

Η σπουδαία αυτή συνεργασία θα φέρει σημαντική μείωση στα τεράστια έξοδα που απαιτούνται, για την κοινή εξέλιξη μελλοντικών τεχνολογιών και τον αποδοτικότερο σχεδιασμό παραγωγής καθώς και τις οικονομίες κλίμακας από τις κοινές προμήθειες.

bmw-jaguar_ 06

Μία ομάδα ειδικών του BMW Group και της Jaguar Land Rover εγκατεστημένη στο Μόναχο θα αναλάβει την περαιτέρω εξέλιξη των μονάδων Gen 5.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO